Négy gólos győzelmet hozott a nyuszi!

  • 2024.04.02.

Vármegyénk élvonalának 19. fordulójában a Jamina gárdáját láttuk vendégül. Volt időnk felkészülni az ellenfélből, mivel az elmúlt héten játék nélkül maradtunk, feltétlen folytatni szerettük volna remek tavaszi kezdésünket.

A megszokott odaadással indítottuk a játékot, percek teltek el amíg a kapujuk előterét megszálló vendégeink átjutottak a félpályán, azonban ekkor sem okoztak veszélyt Jakab kapujára. Elsősorban széleken vezetett támadásokkal szerettük volna feltörni ellenfelünk szívós védekezését, amelyekben csupán az volt a hiba, hogy nagy százalékban pontatlanok voltak a beadások, így a Bencsik vezette jaminai védelem kisebb-nagyobb nehézségek árán el tudta hárítani ezeket a próbálkozásokat. Látván, hogy ez a módszer egyelőre nem hoz eredményt, átlövésekkel próbáltunk operálni, Furár távoli lövése a felsőlécet érintve hagyta el a játékteret, majd Magyar kísérletét védte Démusz. Egészen a 40. percig tartotta magát a Jamina, ekkor Furár beadását Endrefalvi vette át középen, majd a hálóba lőtt. Ezt követen Furár másolta le az előző találatot, ekkor Marik volt a feladó, így megnyugtató előnnyel mentünk pihenőre.

Ahogy befejeztük az elsőt, úgy folytattük a második félidőben a játékot, góllal. Alig három perce jöttek ki a pihenőről a csapatok, amikor ismét Furár adott középre, amit belső embereink elvétettek, nem úgy Simon Dominik, aki menteni igyekvén, saját kapujába helyezett, ez bizony öngól, de a lényegen nem változtatott az a tény, hogy már három gólos lett az előnyünk. Ami hamarosan négyre hízott, ekkor Magyar beadását Furár helyezte Démusz kapujába. A folytatásra kissé lült a meccs, cserékkel ugyan frissítettünk, de ekkorra már nem tudtunk úgy felpörögni, hogy eredményesek legyünk, bár lehetőségünk lett volna a gólkülönbség növelésére, ezekből már újabb gólt nem tudtunk szerezni.

Összegezve a látottakat, ez a meccs eredményességben ugyan hasonlított az elmúlt fordulóban lejátszott Mezőhegyes elleni találkozóhoz, akkor a vendégek hátrányban is nagy hangsúlyt fektettek a szépítésre, ezúttal viszont a Jamina játékán a bekapott gólok sem változtattak, tíz emberrel védekezve tudták le a kilencven percet, ez a kitartó hozzáállás sokáig megnehezítette a dolgunkat, de lélektanilag jókor szereztük meg a vezetést, majd a második játékrész elején sikerült újabb gólokat szereznünk, amivel az érdemi dolgok el is dőltek. Legközelebb Békéscsabára látogatunk az Előre tartalék gárdájához.

Szarvasi FC 1905 – Jamina SE 0-4 (0-2)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Telek András (Belanka Zs., Kovács K.)

Szarvas: Jakab G. – Endrefalvi E. (Truczka Á.), Zima D., Máté D. (Zahorán B.), Furár R., Magyar M. (Csányi B.), Barna V., Simon R. (Polonszki P.), Marik S. (Bány B.), Pilán M., Palik Gy.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Jamina: Démusz D. – Leszkó A., Dankó D., Kovács I., Lipták-Pikó B., Szaszák K. (Fábián H.), Osztódi M. (Erdélyi M.), Simon D. (Vig Z.), Bogár I., Ökrös D., Bencsik Cs.
Vezetőedző: Varga Péter

Gólszerzők: Endrefalvi E. 40′, Furár R. 44′, 58′, Simon D. 48′ (öngól)

Edzői nyilatkozatok:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, de csak a félidő második felében tudtunk jobb tempót elérni ami gólokban is megmutatkozott. Külön öröm, hogy harmadik tavaszi hazai meccsünkön kapott gól nélkül, sárga lapok nélkül, fegyelmezetten nyertük a mérkőzéseinket. Készülünk a csabai fiatalok elleni meccsre, van velük szemben visszavágni valónk, és tovább szeretnénk tartani a pozíciónkat az ezüstéremért folyó harcban.

Bencsik Csaba, csapatkapitány (Jamina SE): – Gratulálunk a Szarvas győzelméhez! Tudtuk, hogy ez és a jövő heti meccs nehéz lesz. Lehet, hogy jövőre mi is szeretnénk kispályázni.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook