Négy gólos különbséggel kezdtük az új bajnoki idényt

  • 2022.10.19.

Hosszú idő után láthattuk újra bajnoki mérkőzésen pályára lépni csapatunkat, a Szövetség által megreformált pontvadászatnak köszönhetően, a tavaly még egy osztállyal lejjebb szereplő Mezőkovácsházához látogattunk. Szívet melengető érzés volt az ódon lelátóra tekinteni, amelyen túlnyomó többségében szarvasi szimpatizánsok foglaltak helyet a porlepte padokon.

3. perc: Varga végezhetett el szögletet a jobb oldalról, a remek ívben szálló labdára Furár érkezett, és hat méterről a kapu közepébe fejelt. 0-1.
11. perc: Ezúttal a hazai csapat jutott szöglethez, a pontos ívelés Mittnachtot találta meg, aki hét méterről talált a jobb alsó sarokba. 1-1.
13. perc: Styecz balról készítette le a labdát Furárnak, aki 23 méterről nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába. 1-2.
15.perc: Styecz ezúttal jobbról tálalt Furár elé, aki most 21 méterről a bal alsó sarkot lőtte ki. 1-3.
21. perc: Furár futtatta a bal oldalon Kriskát, aki befele húzott, majd egy csel után nyolc méterről a kapu bal oldalába helyezett. 1-4.
38. perc: Mittnacht ívelt középre balról, az érkező Mag senkitől sem zavartatva hét méterről a kapu bal oldalába belsőzött. 2-4.

57. perc: Varga húzott el a jobb oldalon, pontos centerezése Kriskát találta meg, aki négy méterről a bal alsó sarokba perdített. 2-5.
72. perc: Varga indult meg a leshatárról, hosszú vágta után önzetlenül középre gurított, a támadást kísérő Furár pedig öt méterről vette be Németh kapuját, mesternégyest szerezve ezzel. 2-6.

Az első percben még kimaradt Styecz helyzete, de azután már a gólok vették át a főszerepet, gyors gólváltás után hamar megnyugtató előnyre tettünk szert, majd újra a kihasználatlan lehetőségek kerültek túlsúlyba, amelyekből mi hagytunk ki többet. A játékrész végén még ugyan lőtávolon belülre kerültek Mag góljával vendéglátóink, de az eddig látottak alapján nem igazán volt tartani valónk a második félidőtől, amelyben már ugyan már lazítottunk a gyeplőn, de még így is sikerült két gólt hozzátenni az eddigiekhez, így fölényessé vált a sikerünk a végig szimpatikusan küzdő mezőkovácsházi csapattal szemben. Átalakult csapatunknak minden ilyen magabiztos győzelemre, és egy két játékos kimagasló teljesítményére nagy szükség van ahhoz, hogy előbb utóbb elérjük a korábban megszokott nívót, és még olajozottabban működjünk együtt csapatszinten, mert láthatóan vannak még gondjaink. Legközelebb szerdán hazai pályán, a Szeghalommal szemben próbálunk újra jogot szerezni a MK főtábláján való szerepléshez, majd sok év elteltével, szombaton a Békésszentandrás látogat hozzánk bajnoki mérkőzésen.

Mezőkovácsházi TE – Szarvasi FC ‘1905’ 2-6 (2-4)
Mezőkovácsháza, Sári Ferenc Sportközpont – 150 néző. Játékvezető: Telek András (Kiss T., Kovács K.)

Mezőkovácsháza: Németh D. – Györgyi Z., Dajcs Á., Zsuzsa L., Mag R., Matuz T., Fenyves M. (Simondán B.), Mittnacht T., Baki N., Varga G., Patyi J. (Csende K.)
Vezetőedző: Bíró Tibor

Szarvas: Kasik V. – Deli L., Bakró G., Polonszki P., Szikora M. (Törköly T.), Zima D., Furár R., Kriska N. (Bány B.), Varga I., Klimaj Z. (Simon R.), Styecz M. (Mojzsis M.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Mittnacht T. 11′, Mag R. 38′ illetve Furár R. 3′, 13′, 15′, 72′, Kriska N. 21′, 57′

Edzői nyilatkozatok:

Bíró Tibor: – Úgy kezdődött, ahogy vártuk, magunkat hibáztathatjuk az első huszonöt percért. Ennek ellenére a vendégcsapat fejben és erőben is fölénk nőtt. Biztató volt a második félidő, amikor helyzetek alapján szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

ifj. Somogyi János: – Remek felfogásban, lendületesen és ötletesen játszottunk, aminek hamar meglett az eredménye, ennek ellenére a hazaiak okoztak nehéz pillanatokat a kapunk előtt a gyors és ügyes támadóik révén.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook