Négy gólt kaptunk a listavezető Gyula otthonában

  • 2024.04.23.

Vármegyénk első osztályában a 22. fordulót játszották szombaton. Ezúttal Gyulára látogattunk a Termál Fc-hez. Vendéglátóink, annak ellenére, hogy legutóbb elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, igen markáns formát mutatnak, amellyel a bajnoki cím küszöbére értek.

Nem kezdtünk rosszul, kevéssel a kezdés után Kerekes lépett ki a jobb oldalt, azonban kissé hosszan szöktette magát, így a gyulai kapus hárítani tudott. Válaszképp egy távoli hazai próbálkozás alig kerülte el Jakab kapuját. Ezek után egyre nagyobb iramot kezdett diktálni a Gyula, ami a 19. percben góllá érett, ekkor Tanner fejezte be a támadást egy kiugratás után. Hat perc elteltével Trescsula lőtte ki a kapunk bal felső sarkát, majd, hogy gondjaink szaporodjanak, a 32. percben Szabó Péter is betalált, három gólosra növelve csapata előnyét. A félidő végéhez közeledve még mindkét kapu előtt adódott lehetőség gólszerzésre, ezekből nem született újabb gól.

A második félidőt biztatóan kezdtük, Furár góljával kezelhetőbbé tettük a gólkülönbséget. Nem sokkal ezután felcsillant az esély, hogy minimálisra csökkentsük hátrányunkat, amikor Endrefalvi puskázta el helyzetét. Abbeli reményünket, hogy itt még keresni valónk is lehet, hamar minimálisra csökkentette a Termál, amikor egy védelmi kommunikációs zavart használt ki Tanner, valójában lezárva a meccset. A hátra levő majd fél játékrészben igazából már semmi lényeges nem történt, mindkét csapat próbált cserékkel frissíteni, amelyek változást nem hoztak a játék menetébe.

Összességében elmondhatjuk, hogy a vármegye élvonalának egyetlen csapata sem engedheti meg magának, hogy egy játékrésznyi előnyt adjon a leendő bajnoknak, mi mégis megtettük, az első félidői, majd negyed órás rövidzárlatunk megpecsételte a sorsunkat, ugyan a második félidőben már a megszokott játékunkat játszottuk, de túl nagy volt a különbség, hogy reális esélyünk lett volna akár csak az egyenlítésre is, becsületünke váljék, hogy mégis megpróbáltuk ledolgozni a hátrányt, szépítettünk is, de a negyedik gyulai gól után már nem volt visszaút számunkra. Jövő szombaton a Nagyszénás gárdáját fogadjuk.

Gyulai Termál FC – Szarvasi FC ‘1905’ 4-1 (3-0)
Gyula, id Christán László Városi Sporttelep – 200 néző. Játékvezető: Zahorán János (Rubás Z., Czibola Sz.)

Gyula: Szabó M. – Nagy S., Dajcs Á., Borbély Zs. (Bojtos T.), Tanner G. (Kiss T.), Szabó P., Zabari D., Babinyecz B., Katona Gy. (Zsilák M.), Trescsula M. (Repisky D.), Varga T. (Szabó Zs.)
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szarvas: Jakab G. – Endrefalvi E., Zima D., Polonszki P. (Zahorán B.), Máté D., Magyar M. (Palik Gy.), Kerekes S. (Furár R.), Barna V., Simon R., Marik S. (Truczka Á.), Pilán M.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Tanner G. 19′, 67′, Trescsula M. 25′, Szabó P. 32′ illetve Furár R. 52′

Edzői nyilatkozatok:

Brlázs István, vezetőedző (Gyulai Termál FC): – Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben gyakorlatilag el is döntöttük a kimenetelét. Szünet után is végig kézben tartottuk a meccs menetét, így megérdemelten nyertük a rangadót.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – A mérkőzés első 20 percében szervezett védekezésre és kontrákra rendezkedtünk be, ahol már az elején megvolt a lehetőségünk a gólszerzésre az egyébként rendkívül magabiztosan és gyors tempót játszó hazaiak ellen. Sajnos jött egy hosszabb rövidzárlat a védekezésben. Három bekapott gól előtt is nekünk voltak helyzeteink, amik kimaradtak és az ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, pedig a második félidő elején újra partiba kerülhettünk volna. Volt 2-3 gyengébb teljesítmény a csapatban, amit nem lehet elbírni egy ilyen jól felkészített, jó állománnyal rendelkező csapat ellen. Sorsunk továbbra is a saját kezünkben van az ezüstérem felé vezető úton, koncentrálnunk kell a hátralevő meccseinkre. Gratulálok a Gyulának a bajnoki címhez és sok sikert kívánok Brlázs Gabi barátomnak és a csapatának, hogy sikeresen vívják meg az osztályozót és magasabb osztályba léphessenek.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook