Nehéz helyzetből várhatjuk a további folytatást …

  • 2022.10.19.

A megyei első osztály 2. fordulójára került sor a hétvégén, amelyen az Orosházi MTK- ULE csapatát láttuk vendégül. Az elmúlt játéknapon Nagyszénáson szaladtunk bele egy nem várt pofonba, ezúttal hasonló képességű csapattal találkoztunk, bízván a sikeresebb folytatásban.

11. perc: Szabó Áron szerzett agresszíven labdát a jobb oldalon, majd középre ívelt, ahol érkezett Miszlai, és öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 0-1.
32. perc. Fehér középre ívelése Kovácsot találta meg a tizenhatoson belül, aki középre fejelt, a jó helyen tartózkodó Gedó pedig közelről lőtt a kapu jobb oldalába. 0:2.
79. perc: Egy labdáért folytatott harcban Szabó Áron arca találkozott Bakró könyökével, ezért a megmozdulásáért Zahorán játékvezető sárga lapot adott középpályásunknak, mivel ez a második volt nekí, így el kellett hagynia a játékteret.
81. perc: Ezúttal Deli kapott piros lapot, mert nem megfelelő volt a kommunikációja a játékvezető felé.

Az első említendő esemény Furár nevéhez fűződik akinek a lövését a gólvonalról mentették a védők, amire az ULE góllal válaszolt Miszlai révén. Ezzel nagyjából ugyanott tartottunk, mint egy hete, futhattunk az eredmény után, most viszont még rengeteg időnk volt utolérni. Pár perc elteltével a vendég csapat kettőre növelhette volna előnyét de Harangozó fejesét Babák piszkálta ki a léc alól, majd Varga nem értette meg magát Zimával a kapu előtt, így oda lett a mi helyzetünk is. A félidő közepén Marunák óvta meg bravúrral hálóját egy góltól, közeli fejesünk után. A félidő utolsó negyedórájába fordulva megszerezték második góljukat a vendégek, amikor egy pontrúgás után magas ívben, 40 métert szálló labdát Kovács stukkolt középre, és innen már ismerjük a végét. Három perc múlva visszajöhettünk volna a meccsbe, de Zima hat méterről nem talált kaput.

A második félidőből is eltelt már jócskán, amikor Zima állt megint szembe Marunákkal, de ez a lehetőség is elhalt, majd Kiri Bence csúsztatott kapu fölé, kis idő múlva Simon fejese is elkerülte a hálót. Ekkor már nagy erőket fektettünk a szépítés érdekében, de valahogy semmi sem akart sikerülni, a vendégek pedig okosan fékezték a játékot, itt már nem elsősorban a góllövésre koncentrálva, bár egy távoli lövést Babáknak így is hárítania kellett. A két gyors kiállítás megpecsételte az amúgy is halványuló, egyenlítésért tett erőfeszítéseinket. A végén ugyan Furár, és Polonszki lövését is kiütötte az orosházi kapus, de ezen már nem lepődtünk meg, a mostani negatív spirálban reggelig se rúgtunk volna gólt.

Összegezve a látottakat az ULE az első félidőben mutatott agresszívabb játékának, és jobb helyzetkihasználásának köszönhetően, megérdemelten zsebelte be a három bajnoki pontot, a másodikban ennek megtartására törekedett. Akkor szóljunk most rólunk, ennyire „puhán” hazai pályán nem szabad játszani, aki a mai futballban a párharcok 90%-t elveszti az sok jóra ne számítson, arról nem is beszélve, hogy egy pontrúgás utáni, 40 métert szálló labdára érkező embert nem bírunk felvenni, bár az is tény, ha a helyzeteink felét belőjük most lehet, nem ezt kellene elemeznünk. Csak, hogy labdarúgóink érezzék a kétszer nulla pont súlyát, legutóbb 2007- ben, 14 éve!!! kezdtünk két vereséggel bajnokságot, (köztük volt két NBIII-as szezon is) igaz akkor hárommal, de ne fessük az ördögöt a falra, láthatóan sok problémával kel megküzdenünk a szezonban, mindjárt pénteken, a Jamina ellen.

Szarvasi FC 1905 – Orosházi MTK-ULE ‘1913’ 0-2 (0-2)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Zahorán János (Juhász L., Zsótér R.)

Szarvas: Babák Z. – Pilán R., Kiri B., Juhász Gy., Polonszki P., Deli L., Paulik Á. (Bakró G.), Zima D., Simon R., Varga I. (Kiri M.), Furár R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Orosháza: Marunák L. – Kovács D., Kasuba D., Selmeczy K., Harangozó K., Szabó Á. (Kocsis K.), Péli T. (Tóth L.), Fehér B., Miszlai L., Vincze A., Gedó L.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Gólszerzők: Miszlai L. 11′, Gedó L. 32′

Kiállítva: Bakró G. 79′, Deli L. 81′ (mindketten második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – A vereségnél sokkal fájóbb egy-két játékosom hozzáállása. Gratulálok az orosháziaknak a győzelemhez!

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: – Ezt a mérkőzést Tőserdőn nyertük meg. Ezzel a győzelemmel talán nagyobb hittel mehetünk bele a bajnokságba. Mindenkinek jó hétvégét kívánok!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook