Nem sikerült a bravúr, az utolsó öt percben szerzett gólokkal nyert az ESMTK

  • 2022.10.19.

Csapatunk elbúcsúzott a labdarúgó Magyar Kupától, miután a vasárnapi hazai pályán két gólos vereséget szenvedett az NB III-as bajnokság Közép csoportjában érdekelt Erzsébeti SMTK ellen. Az NB III-as pesterzsébeti csapat legutóbb 1975-ben járt bajnoki mérkőzésen Szarvason.

A vendégek kezdeményeztek többet, el is jutottak az ellenfél tizenhatosáig, de ott elfogyott a tudományuk. A félidő második felében sorra rúgta a szögleteket a vendégcsapat, ezzel némi zavart keltett, igazi gólhelyzetet még sem tudott kialakítani.

Szünet után a cserékkel hamar döntésre akarta vinni a dolgot a fővárosi gárda. Mezőnyfölényben játszott, többet birtokolta a labdát. A nyerőembere azonban csak később állt be: igaz Molnár vezetőgólját mintha szabálytalanság előzte volna meg. Csapatunk igyekezett menteni a menthetőt, de egy kontrából Slezák végleg lezárta a mérkőzést.

Szarvasi FC 1905 – Erzsébeti SMTK 0-2 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 350 néző. Játékvezető: Kakuk Szabolcs (Juhász Sz., Gargya B.)

Szarvas: Babák Z. – Kiri M., Kiri B., Juhász Gy., Polonszki P., Paulik Á., Deli L. (Bakró G.), Pilán R. (Moleri R.), Zima D. (Klimaj Z.), Furár R., Varga I. (Simon R.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

ESMTK: Gábor P. – Nagy M., Lucz V., Száhl P., Slezák R., Horváth R. (Horváth L.), Markovics B. (Belea Zs.), Túri D. (Tóbiás Zs.), Dankó M., Soós B. (Molnár J.), Lázár B. (Szabó L)
Vezetőedző: Turi Zoltán

Gólszerzők: Molnár J. 86′, Slezák R. 92′

Jó: Polonszki, Kiri B., Paulik, Juhász, ill. Gábor, Dankó, Száhl.

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – A védekezésünk tulajdonképpen rendben volt, a támadójátékban kellett volna többet nyújtanunk, hogy a magasabb osztályú ellenfél ellen sikerünk legyen.
Túri Zoltán: – Többet birtokoltuk a labdát, a győzelmünk megérdemelt.

Tudósítás: Kepenyes György

Szarvas Fc 1905 Facebook