Nem sikerült a pontszerzés Gyomaendrődön

  • 2022.10.19.

A 6. fordulóban ahhoz a gyomaendrődi csapathoz látogattunk amely remekül rajtolt a bajnokságban, tudva a mi problémáinkat, előre látható volt, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ha meg akarjuk szerezni a győzelmet.

12. perc: Egy hazai szöglet után Lénárt felszabadítási kísérlete Juhászt találta telibe, akiről a kapu felé pattant a labda, leghamarabb Szabó eszmélt, és közelről a kapunkba gurított. 1-0.
33. perc: Moleri nem tudott tisztázni a tizenhatosunk vonalánál, Kovács köszönte a lehetőséget majd 13 méterről lőtt, ami után a labda Babák érintésével a rövid sarokban pihent meg. 2-0.
54. perc: Pásztor eresztett meg egy lövést 17 méterről, ami kipattant Babákról, éppen az egy méteres lesen álló Sebők elé, aki nem hibázta el a könnyen jött lehetőséget, és öt méterről a hálóba talált. 3-0.
58. perc: A kaputól 17 méterre szabadrúgáshoz jutottunk, a labdának Furár futott neki, és a sorfal mellett elhaladó labda Vastagh érintésével vágódott a kapu bal oldalába. 3-1.

Példátlan sérülés, és eltiltás hullám sújtotta a csapatunkat a héten, ami éppen erre a találkozóra tetőzött, felsorolni is sok lenne a hiányzóinkat, még két sok csatát megélt játékosunkat is reaktiválni kellett, hogy ki tudjunk állni a gyomai pályára. Ehhez képest nem kezdtünk rosszul, Simon lövése alig kerülte el a hazai kaput, amire perceken belül hasonló lövéssel válaszoltak a gyomaendrődiek. A balszerencsés gól viszont láthatóan visszavetett bennünket, a félidő közepére vettük fel újra ritmust, amit egy célt tévesztett Furár lövés is jelzet, majd Varga került ajtó-ablak helyzetbe, de ez is kimaradt. Szinte az ellentámadásból sikerült a hazaiaknak növelniük az előnyüket, ami a félidő végéig már nem változott. Hátrányunk tudatában megnyomtuk a második félidő elejét is, nagy nehézségek árán sikerült a gyomaiaknak felszabadítaniuk a kapu torkából, majd az ismétlés az oldalhálóban kötött ki. Erre „természetesen” szintén hazai gól volt a válasz, ami után már komollyá vált a hátrányunk. Furár szabadrúgás gólja felcsillantotta a reményt a visszakapaszkodásra, de bárhogy is szerettük volna, nem tudtuk tovább csökkenteni a hátrányunkat, Simon szabadrúgását, és Klimaj lövését is bravúrral védte Vastagh. Az utolsó tíz percre is maradt még két lehetőségünk, ami után meleg helyzet alakult ki a hazai kapu előtt, de sosem elénk pattant az a fránya játékszer, majd a lefújás előtt még Babák védett egyet, hogy ne legyen súlyosabb a vereségünk.

Összegezve a látottakat, elmondhatjuk, hogy viharvert csapatunk csupán azért nem ért el szebb eredményt ezen a találkozón, mert újra bőkezűen bántunk a lehetőségeinkkel, így az egyéni hibákat ezzel nem tudtuk ellensúlyozni, azt már unalmas leírni, hogy még szerencsénk sincs, de hát ez van, ami tavaly elénk pattant, az most az ellenfélhez. A hazai csapat összeszedettebb játékával, és mindkét kapu előtti határozottságával megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Legközelebb jövő szombaton az Okány csapatával találkozunk, hazai pályán.

Gyomaendrődi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 3-1 (2-0)
Gyomaendrőd, Sportpálya – 150 néző. Játékvezető: Zahorán János (Belenka Zs., Németh B.)

Gyomaendrőd: Vastagh Zs. – Bartik M., Valach V., Szilágyi B. (Timár O.), Pásztor O. (Forgács G.), Szabó P., Papp K., Hunya K., Barna V. (Piss P.), Hanea M. (Kovács F.), Sebők M. (Dávid J.)
Vezetőedző: Kovács Gyula

Szarvas: Babák Z. – Moleri R. (Molnár E.), Zima D., Klimaj Z., Furár R., Bakró G., Tóth B., Simon R., Varga I., Juhász Gy., Lénárt F. (Pusztai B.)-

Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Szabó P. 12′, Kovács F. 33′, Sebők M. 54′ illetve Furár R. 58′

Edzői nyilatkozatok:

Kovács Gyula: – A helyzetkihasználásunk a mai mérkőzésen jobb volt. Egy jó csapat ellen sikerült három pontot szerezni.

ifj. Somogyi János: – Mindig rossz döntést hoztunk védekezésben és támadásban.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook