Nem volt esélyünk a bajnok Körösladány otthonában

  • 2022.10.19.

A felsőházi rájátszás 7. fordulójában Körösladányban léptünk pályára. Vendéglátóink már bajnokként fogadtak minket, így számukra már nem volt különösebb tétje a meccsnek, nekünk viszont, hogy halvány reményünk maradjon a második hely megszerzésére, nem volt mindegy a pontok elosztásának aránya.

12. perc: Egy fejest Kasik ütött ki jobbra, Milek csapott le a labdára, a menteni igyekvő Bány pedig összeakasztotta a lábát, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. Az ítéletet Csicsely váltotta gólra. 1-0.
16. perc: Czirok lövését még hárította kapusunk, a lecsorgó labdát viszont Urbán hat méterről a jobb alsó sarokba lőtte. 2-0.
26. perc: Pilán végzett el szabadrúgást 30 méterre a kaputól, lövése után a labda éppen Nagy előtt pattant le, ami kijött róla, amire Furár lecsapott, és öt méterről a kapuba továbbított. 2-1.

57. perc: Egy ártalmatlannak tűnő oldalbedobást követően röviden szabadítottunk fel, ami után Urbán elé került a labda, aki hét méterről nagy erővel lőtt a kapunkba. 3-1.
78. perc: Kisari lépett ki a félpályánál leshatárról, nagy vágta után középre játszott Buraihoz, aki az átvétel után 13 méterről kapunk bal oldalába emelt. 4-1.

Talán még egy perc sem telt el, máris veszélyeztettek a hazaiak Milek révén, aki biztató pozícióból kapu mellé lőtt. Már a kezdeti időszakban látható volt, hogy itt csoda kell majd akár csak a pontszerzéshez is, az első negyedóra végére már kettő góllal húzott a ladány, ami valós képet mutatott a pályán zajló küzdelemről. Szerencsénkre mielőtt még jobban belelendültek volna a hazaiak, sikerült a szépítés, ami egy halvány reményt azért felcsillantott. Fél óra elteltével egy percen belül kétszer sikerült Kasiknak megőriznie kapunkat a góltól, előbb Czirok, majd Csicsely lövését védte bravúrral. Kevéssel a félidő vége előtt Murvai sem tudott túljárni kapusunk eszén. A fordulás után reménykedtünk benne, hátha valami úton-módon sikerül még egy apró gólocskát begyötörnünk a sárrétiek kapujába, de ha reálisan nézzük a történéseket, ennek sok valóságalapja nemigen volt, talán Pilán járt hozzá a legközelebb, amikor az 52. percben kevéssel lőtt kapu mellé. Urbán második gólja, noha több volt hátra mint fél óra, eldöntötte a mérkőzést, ekkor már sejthető volt, hogy innen már nem lesz visszaút számunkra. A 63. percben Bakk bedobása után Czirok csúsztatott fejjel keresztbe a kapu előtt. A végjátékban Burai vette be a kapunkat egy kontra után, majd Csicsely emelt kapu fölé nagy helyzetben. Két perccel a vége előtt Zima szépíthetett volna az eredményen, de pár csel után léc fölé lőtt.

Összegezve a meccsen történteket, elmondhatjuk, hogy csodák egyre ritkábban vannak a futballpályákon, így ezúttal sem történt, ami a pár héttel ezelőtt lejátszott egymás elleni összecsapáson kiderült, ezúttal is igazolódott, semelyik csapatrészben ( ezúttal talán csak kapus poszton) sem tudtuk felvenni a versenyt a bajnokkal, mind szervezettségben, mind gyorsaságban mind agresszivitásban előrébb jár a már az NB3-ra készülő ladány, ezt el kell fogadni, és a jövőben mindenkinek a maga területén többet tenni a jelenleg fennálló különbség csökkentése érdekében. A célunk most már a harmadik hely megtartása kell legyen, ami tudásunk alapján reálisnak mondható, de ebből a mentális gödörből amibe belesodródtunk nem lesz egyszerű kikászálódni. Erre legközelebb jövő szombaton, hazai pályán az Orosháza ellen lesz alkalmunk.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC ‘1905’ 4-1 (2-1)
Körösladány, Sporttelep – 300 néző. Játékvezető: Szántó Simon Péter (Németh B., Kató B.)

Körösladány: Nagy B. – Milek B. (Burai I. D.), Ruzsa Z., Szántó M. S., Bakk Á., Csicsely J., Murvai D. (Malkócs M.), Zelenyánszki L, Czirok J., Urbán S. (Kisari T.), Talpalló Á.
Vezetőedző: Ekker Attila

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Bány B., Polonszki P., Juhász Gy. (Styecz M.), Zahorán B. (Moleri R.), Deli L. (Magyar M.), Pilán R. (Lénárt F.), Zima D., Furár R., Simon R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Csicsely J. 12′ (büntetőből), Urbán S. 16′, 57′, Burai I. D. 78′ illetve Furár R. 26′

Edzői nyilatkozatok:

Ekker Attila, Futaki Krisztián: – Dicséretes a fiúk részéről, hogy már a bajnokság megnyerése után is ilyen élesen állnak bele a mérkőzésekbe. Ez azért alapelvárás is feléjük, de valljuk be, nem könnyű helytállni. Igyekszünk fenntartani ugyanezt a lendületet, addig, amíg el nem érjük a célunkat.

ifj. Somogyi János: – Gratulálok a hazai csapat bajnoki címéhez és a mai mérkőzéshez is, teljesen megérdemelten nyerték meg mindkettőt. Remélem, az utolsó három fordulóra megszerezzük azokat pontokat, amelyek a bronzéremhez kellenek. Köszönöm a szarvasi szurkolóknak, hogy ilyen krízishelyzetben is kiállnak a csapat mellett, tisztelet a kivételnek.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook