Nyolc gólos győzelemmel jutottunk az elődöntőbe Mezőkovácsházán

  • 2022.10.19.

Szombaton délután a Békés Megyei Kupa negyedöntő mérkőzésén léptünk pályára Mezőkovácsházán. A mérkőzés első negyedében kiegyenlített játék folyt. A találkozó 18. percében Bozsó szabadrúgásból volt eredményes. Az első félidő utolsó negyedórájában pedig sikerült felül kerekednünk vendéglátóinkon, ez idő alatt négy gólt szerezve el is döntöttük a továbbjutás kérdését.

A szünet már csak a gólkülönbség maradt kérdéses, több szép támadást vezettünk, több alkalommal a hazai kapusok mentették meg a hazaiakat az újabb találattól, azonban a hazaiak kontráiban is volt némi veszély. A mérkőzést nyolc gólos különbséggel meg nyerve jutottunk a Békés Megyei Kupa elődöntőjébe.

Mezőkovácsháza TE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-8 (0-5)
Mezőkovácsháza, Sári Ferenc Sportközpont – 70 néző. Játékvezető: Fűri Imre (Petrovszki P., Kovács K.)

Mezőkovácsháza: Németh D. (Nagy T.) – Borbás R. (Bíró T.), Györgyi Z., Fenyves M., Matuz T., Simondán B. (Andrej B.), Mittnacht T., Baki N., Varga G., Túri T., Juhász S. (Almási Á.)
Játékos-edző: Bíró Tibor

Szarvas: Kasik V. – Szikora M. (Moleri R.), Polonszki P. (Varga I.), Bány B., Kiri B., Bakró G. (Mojzsis M.), Bozsó L. (Molnár E.), Zima D., Sindel R., Furár R. (Lénárt F.), Styecz M.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Bozsó L. 18′, Furár R. 32′, Zima D. 35′, 75′, Styecz M. 38′, 53′, Sindel R. 41′, Kiri B. 79′

Edzői nyilatkozatok:

Bíró Tibor: – Megérdemelt a vendégek továbbjutása.

ifj. Somogyi János: – A hazai csapat az első félórában nagyon jól tartotta magát, de mi végig jó szellemben és gólratörően játszottunk, aminek meg is lett az eredménye.

A találkozó videós összefoglalója:


Videó: Berka István

A negyeddöntő további eredményei: 
Gyulai FC-Termál – Szeghalmi FC 2-1
Csabacsűdi GYLSE – Jamina SE 0-3
Nagyszénás SE – Orosházi MTK-ULE 0-0 (büntetőkkel: 4-5)

Időközben az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságán kisorsolták az elődöntők párharcait. Ennek értelmében szombaton hazai környezetben az Orosháza csapata ellen vívhatjuk ki a döntőbe jutást.
2021.06.12. 17:30
Szarvasi FC 1905 – Orosházi MTK-ULE
Jamina SE – Gyulai FC-Termál

Szarvas Fc 1905 Facebook