Nyolc gólos mérkőzésen nyertünk Orosházán!

  • 2022.10.19.

A bajnokság 5. fordulójában Orosházára látogattunk. Az ULE jól kezdte a bajnokságot, majd két vereség is becsúszott az elmúlt fordulókban, így minden reményünk meg volt arra, hogy az üdvösséghez szükséges három pontot megszerezzük ezen a villanyfény mellett megrendezett mérkőzésen.

1. perc: Egy középen elveszített labdával lefordultak a hazaiak, de Mazán gyenge lövését Krnács védte.
5. perc: Egy szögletet követően Furár csúsztatott fejjel az ötös sarkán álló Zima elé, aki egyből lőtt, a gólt ígérő lövésbe még Farkas középen belepiszkált, így jutott a hálóba a labda. 0-1.
9. perc: Zima fejelt középről Styecz elé, aki közelről a kifutó Lévaiba lőtt.
10. perc: Egy rövidzárlatot kihasználva Harangozó indulhatott szólóban kapura, de lövésébe kapusunk belevetődött, majd az így felpattant labda szögletre hullott.
15. perc: Zima ívelt Sindelhez, szélsőnk megforgatta emberét, majd 16 méterről megcélozta a kaput, de Lévai kipiszkálta a sarokra tartó lövését.
18. perc: Medvegy passzát követően Farkas 17 méterről lőtt a keresztlécre.
32. perc: Farkas perdítése után Zima 16 méterről szintén a felső lécet forgácsolta szét.
38. perc: Egy védők mögé beütött labdával Takács lépet ki, majd nyolc méterről a hosszú sarokba helyezett. 1-1.
39.perc: Kriska beadása Sindelt találta meg középen, akinek lövése után, a fizika törvényeit meghazudtolva kerülte el a kaput a labda.

47. perc: Egy kavarodás után, Furár kísérletét védte Lévai.
50. perc: Szemre tetszetős, Farkas-Furár-Styecz akció végén Lévai fogott ziccert.
55. perc: Kriska futott el a bal oldalon, majd középre gurítását követően Sindel hét méterről köszönt be volt csapatának. 1-2.
58. perc: Harangozó talált rést a védelmünkön amikor Mazánhoz játszott, aki az ötös sarkáról a hosszú sarokba emelt. 2-2.
60. perc: Takács egyéni játéka után Krnács vetődve hárított.
61. perc: Zima labdájával Styecz tört be a tizenhatoson belülre, majd higgadtan kilőtte a bal alsó sarkot. 2-3.
63. perc: Furár szöktette Styeczet a bal szélen, a kissé hosszú labdára Lévai is kistartolt, és lábbal próbált hárítani, viszont a felszabadítási kísérlete Styeczet találta telibe, akiről a gólvonal felé gurult a labda, szélsőnk pedig, biztos ami biztos, még egy pöccintéssel túlsegítette azon. 2-4.
65. perc: Krnács bonyolódott bele egy hazagurításba a kapunk előtt, Takács elvette tőle a játékszert, majd könnyedén a hálóba gurított. 3-4.
72. perc: Harangozó középre tartó lövését Krnács védte.
78. perc: Farkas visszagurítása Styeczhez került aki 14 méterről ezúttal a rövid sarkot választotta, mesterhármast szerezve ezzel. 3-5.
89. perc: Furár éles szögből leadott lövése a felső léc érintésével ment alapvonalon túlra.

A találkozó első perce déjá vu érzést ébresztett a nézőkben, ugyanis az elmúlt heti meccshez hasonlóan itt is az ellenfél előtt adódott óriási gólszerzési lehetőség. A hasonlóság ezt követően egy ideig nem folytatódott, ugyanis most sikerült az első helyzetünket gólra váltani, így nyugodtabb meccsnek nézhettünk elébe. A folytatásban aztán megint kezdtünk beleesni abba a hibába ami a helyzetek kihasználását illeti, több lehetőséget is eltékozoltunk, volt amikor a kereszt léc segítette ki a hazaiakat, ami a félidő végén ütött vissza, az egyenlítő találat formájában. A második félidő első felében aztán elkezdődött egy flúgos futam, a helyzeteket felváltották a gólok itt is ott is, de próbáltunk ügyelni rá, hogy ebből mi jöjjünk ki pozitívan, a hazai csapat többször próbált visszakapaszkodni a robogó szerelvényre, de a csapatunk ekkor már sínen volt, és a végjátékban bebiztosítottuk a sikerünket. Összegezve a látottakat, a sok gól színvonalassá tette a mérkőzést, voltak ugyan problémáink, de ezúttal jó ütemben születtek a találataink, így érvényesíteni tudtuk a papírformát. Jövő hét végén Magyar Kupa mérkőzésen, a Baranya megyei első osztályban szereplő Siklós csapatát látjuk vendégül.

Orosházi MTK-ULE ‘1913’ – Szarvasi FC ‘1905’ 3-5 (1-1)
Orosháza, Utánpótlás Sportközpont – 300 néző. Játékvezető: Tóth Imre (Zahorán J., Belanka Zs.)

Orosháza: Lévai B. – Dajcs Gy., Deli L., Kasuba D., Szabó N. (Barna M.), Harangozó K., Fehér B. (Szabó Á.), Mazán N., Takács M., Simon R., Kukovecz D.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Bakró G., Polonszki P., Szikora M. (Takács J. (Viszkok D.)), Styecz M., Zima D., Furár R., Kriska N. (Klimaj Z.), Sindel R. (Varga I.), Farkas J.

Gólszerzők: Takács M. 18′, 65′, Mazán N. 57′ illetve Farkas J. 5′, Sindel R. 55′, Styecz M. 61′, 63′, 78′

Edzői nyilatkozatok:

Buza Barna: – Nagyon jó iramú mérkőzés volt. A sok gól azt mutatja, hogy vannak jó mérkőzések ebben az osztályban. A fordulópontokból mi jöttünk ki rosszabbul. Így kell játszanunk a további mérkőzéseken.

ifj. Somogyi János: – Végig agresszívan és gólra törően játszottunk és az elmúlt heti mérkőzésekhez képest jobb százalékban használtuk a helyzeteinket, így hátul elbírtuk a szokásosnál több hibát.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Képek: Kecskeméti Krisztina (oroscafe.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook