• 2022.10.19.

Ritkán fordul elő, legyen az bármilyen szintű bajnokság, hogy tizenhét játéknap után két veretlen csapat találkozik egymással, jelen esetben ez történt, ugyanis ahogy a Méhkerék úgy mi sem éreztük még meg a szezonban a vereség ízét.

Az első percek kiegyenlített játékot hozott, de Nagy D. agilis játéka révén többször okoztunk gondot a vendégek jobb oldalán. Az első igazi lehetőségre a 17. percig kellett várni, ekkor egy jobb oldali beadás után Nagy D. fejelt kapu fölé. Nem sokkkal később válaszoltak a vendégek , a 20. percben Sztojka tört kapura, majd kisodródva beadott, ami után Bondár lőtt kapu fölé. Voltak ígéretes támadásaink a széleken, de Szatai asszisztens igen egyedien alkalmazta a les szabályt, ugyanis ami az volt azt tovább engedte, ami pedig nem azt pedig behúzta, de percek múlva már más problémáink voltak, jelen esetben az, hogy a Méhkerék megszerezte a vezetést. A 30. percben Knyihár ugratta ki Sztojkát a bal oldalon, aki Kirivel ütközött a tizenhatoson belül, amiért a vendégek büntetőt, kapusunk pedig sárgát kapott. A tizenegyest a sértett, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte. 0-1.

A 37. percben Ruzsa választotta el szabálytalanul a labdától Nagy D.-t a büntető területen belül, újabb tizenegyes. A letett labdának Klimaj futott neki, de bal oldalra tartó lövését Patka kiütötte, így nem sikerült az egyenlítés, a félidei pihenőre egygólos Méhkeréki vezetéssel vonultak be a csapatok az öltözőkbe.

A második játékrészt, ha azt mondom nem a legjobban kezdtük, akkor enyhén fogalmazok, mert még két perce sem folyt a játék a 47. percben kétgólosra növelte az előnyét a bajnok aspiráns, ekkor Knyihár passzolt Kovácsnak, aki elvitte Kiri mellett a labdát, majd ballal a kapu közepébe lőtt. 0-2.

Az 51.percben Nagy D. már Patkán is túljárt, de lövésébe beleléptek a védők. Az 52. percben Bondár borította fel Bakrót a tizenhatoson belül, amiért újabb büntetőt kaptunk, ezt szintén Klimaj lőtte, ezúttal sikeresen a kapu közepébe. 1-2.

Hajtottunk az egyenlítésért, de helyzetek igazából a vendégek előtt adódtak. Sztojka találta el tizenhatról a felső lécet az 55. percben. A 60.-ban megint két gól volt a csapatok között, Sztojka jobb oldali szögletét Bondár fejelte középre Vinczének, aki tizenhat méterről a kapu bal sarkába lőtt. 1-3.

A 73. percben Kiss adott középre Bondárnak, aki ezúttal Sztojkát hozta kihagyhatatlan helyzetbe és Ő fejjel nem is hibázott. 1-4.

Egyszerű játék ez a foci, Bondár lefejeli, az érkező meg beveri. Itt már sajnos végleg elúszott a hajó. A 84. percben a nagy kedvvel játszó Sztojka egy egyéni játék után találta el már másodszor is a felső lécet. A 86. percben még Bakró szépíthetett volna, de Klimaj beadása után, nyolc méterről kapu mellé lőtt.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy az első félidő még kiegyenlített csatát hozott, viszont a második félidőt nagyon rosszul kezdtük, ezáltal nem csak kétgólos, de igen nagy lélektani hátrányba is kerültünk. Ugyan a szépítéssel még felcsillant a remény, de felvállalva a támadó játékot a védelmünk sebezhetőbbé vált, a harmadik vendég találat után pedig a győztes kiléte nem, csak a gólarány volt kérdéses, így meg kellet hajolnunk a leendő bajnok előtt. Nem szabad elcsüggedni, nem történt tragédia, előbb utóbb be kellett következnie ennek is, de azért bízok benne, hogy nem törünk meg, mert jövő héten az igen jó formában levő Körösladány otthonában, minden tudásunkra szükség lesz az eredményes szereplés érdekében.
Jók: Bakró, Szikora.

Szarvasi FC – Méhkeréki SE 1-4 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget. 300 néző. Játékvezető: Telek András (Belanka Zs., Szatai Á.)

Szarvas: Kiri M. – Rafaj R., Kukovecz D., Kovács S. (Kiri B.), Szikora M. – Zima D., Nagy D., Klimaj Z., Magyar M. (Gulyás Á.), Bakró G., Furár R.
Edző: Rétes Pál

Méhkerék: Patka Gy. – Danczik P., Komlósi M., Vincze D., Bondár A., Knyihár D., Sztojka Á. (Lukucz M.), Ruzsa Sz., Kovács Gy. (Dohányos Z.), Szarka Z. (Pojendán Cs.), Bagyinszki A. (Kiss T.).
Edző: Bíró Róbert

Gólszerző: Klimaj Z. 52′ (büntetőből) illetve Sztojka Á. 30′ (büntetőből), 73′ Kovács Gy. 47′, Vincze D. 60′,

Nyilatkozatok:

Klimaj Zoltán csapatkapitány: – A kapott gól ellenére jó első félidőt produkáltunk. Sajnos a második elején növelte előnyét ellenfelünk, ami sokkolt bennünket. Sikerült szépítenünk, de gyermeteg hibáinkat könyörtelenül megbüntette a leendő bajnokcsapat.

Bíró Róbert: — Nagyon jó, hajtós mérkőzésen, megérdemelt győzelmet arattunk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook