Orosházi győzelmünkkel versenyben maradtunk a tavaszi folytatásra!

  • 2022.11.28.

A bajnokság 15. egyben az őszi szezon utolsó mérkőzésére az éllovas Orosházi ULE csapatához látogattunk. Nem várt ránk könnyű feladat, mert a hazai csapat otthonában eddig pontveszteség nélkül hozta le meccseit, de ahhoz hogy maradjon sanszunk tavaszra, számunkra csak a győzelem adhatott volna reményt.

7. perc: Formás támadás bontakozott ki a jobb szárnyunkon, ahol Barna indult meg lendületesen, majd a tizenhatos vonalához érve, középre játszott Zimához, aki tíz méterről lőtt a kapu közepébe. 0-1.

33. perc: Harangozó próbálkozott egy lövés szerű beadással, a labda a középen menteni igyekvő Pilán Richárd lábáról került a kapunk jobb alsó sarkába. 1-1.

57. perc: Ezúttal a bal oldalon indítottunk támadást Czvalingával, aki aki egy csel után beívelte a labdát, a hosszú oldalon érkező Furár pedig öt méterről a jobb alsó sarokba helyezte azt. 1-2.

77. perc: Simon ívelt be szabadrúgást balról, a labda Kirit találta meg, aki nyolc méterről, magasan felugorva, védhetetlenül fejelt a léc alá. 1-3.

Úgy kezdtük a mérkőzést ahogy egy győzelmi kényszerben levő csapatnak kell, már a hetedik percben megszereztük a vezetést Zima góljával, amit tíz perc múlva akár növelhettünk is volna, de Barna lövése a léc fölött hagyta el a játékteret. Váltakozó irányú játék mellett, inkább a mi akaratunk érvényesült, főként a középpályára korlátozódott a játék, de még távol a kaputól is akadt helyzetünk, Zima negyven méterről ívelt át a kinn álló Marunák felett, de a labda kevéssel célt tévesztett. Talán mondhatjuk, hogy nem volt benne a meccsben a hazaiak egyenlítő gólja, ennek ellenére, Harangozó szerencsés találata egálba hozta az állást. A félidő végéhez közeledve, egy orosházi akciónál voltunk határozatlanok a kapunk előtt, aminek végén Endrefalvi lövése akadt el Barna lábában.

A második félidő elején a hátrányban lévő hazaiak próbáltak kezdeményezni, de enyhe fölényükkel nem tudtak élni, sőt egy tetszetős ellentámadás után, Furár góljával ismét nálunk volt az előny. Még talán a gólt ünnepeltük, mikor Miszlai nyesése kevéssel ugyan, de a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ahogy haladtunk előre az időben a hazaiak sehogy nem találtak fogást rajtunk, Kiri gólja csak tetőzte a gondjaikat, minket pedig bár addig sem tűntünk idegesnek, végleg megnyugtatott ez a találat. Az utolsó negyedórára mindent egylapra tettek fel vendéglátóink, de Miszlai veszélyesen kapu mellé hulló felhőfejesén kívül nemigen akadt helyzetük, annál inkább nekünk, mert a nyitottabb védelem mellett előbb Magyar gurítása ment kapufa mellé kevéssel, majd már a hosszabbításban járva, Bány lövésébe kapott bele Marunák, megvédve kapuját az újabb góltól.

Összegezve történteket elmondhatjuk, hogy ezen a találkozón számunkra csak a győzelem adhatott reményt a folytatásra, ennek megfelelően is kezdtünk, zavart csak a szerencsétlenül kapott gól okozott egy kicsit, de hamar túllendülve a problémán, a második félidőben látványos gólokat szerezve esélyt sem hagytunk ellenfelünknek. Rendkívül szervezetten játszottunk, talán mondhatjuk, hogy mentálisan is ellenfelünk fölé nőttünk, a nagyobb győzni akarás volt a fegyverünk ezen a meccsen, és azonos képességű csapatok között, sokszor ez a siker kulcsa. A szezont a harmadik helyen fejeztük be, de ezzel a győzelemmel nem reménytelen a helyzetünk, hogy tavasszal nemesebb célért küzdjünk.

Orosházi MTK-ULE ‘1913’ – Szarvasi FC ‘1905’ 1-3 (1-1)
Orosházi, Mátrai Sándor Stadion – 200 néző. Játékvezető: Telek András (Kis P., Kovács K.)

Orosháza: Marunák L. – Szabó Á. (Ángyán M.), Huszár G., Kasuba D., Harangozó K. (Fehér B.), Darida Á., Vincze A., Miszlai L., Selmeczy K. (Papp M.), Endrefalvi E. (Csőke N.), Gedó L.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Szarvas: Köteles A. – Kiri M., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R., Simon R., Deli L., Zima D. (Bány B.), Furár R., Czvalinga M. (Magyar M.), Barna V. (Lénárt F.)
Vezetőedző: Somogyi János

Gólszerzők: Harangozó K. 33′ illetve Zima D. 7′, Furár R. 57′, Kiri M. 76′

Edzői értékelések:

Buza Barnabás: – Ilyen téttel bíró mérkőzéshez sokkal, de sokkal jobb hittel és akarattal kell hozzáállnunk. Lesz egy kis pihenőnk, de tavasszal ebben biztosan javulnunk kell. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak az őszi elsőséghez!

Somogyi János: – Nagyon örülök, hogy reális esélyünk maradt a céljaink elérésére. Gratulálunk a hazai csapatnak az őszi elsőséghez! 

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook