Öt gólos hazai győzelem a Mezőhegyes ellen

  • 2024.03.18.

A 17. játéknapon a Mezőhegyesi SE csapatát láttuk vendégül. Az elmúlt heti orosházi sikerrel a hátunk mögött szálltunk harcba a három bajnoki pontért.

Lendületesen kezdtünk, az esőtől vizes talajhoz is jobban alkalmazkodtunk, ritkán engedtük át a térfelünkre a Mezőhegyest, bár fölényünk gólt nem hozott, nem teltek unalmasan a percek. A jég a 20. percben tört meg, amikor Zima vette be Varga kapuját. A kijjebb merészkedő vendégeknek majd félórát kellett várniuk az első helyzetecskére, ami kevés volt az egyenlítéshez. Kevéssel ez után Simon növelte az előnyünket egy ritkán látható nagy, felsőléces góllal. A 37. percben egy szöglet után középre visszafejelt labdát lőtt a kapuba Polonszki, amivel megnyugtatóvá vált számunkra az állás. A félidőből hátra levő időben még mindkét kapu előtt adódott egy-egy lehetőség, a mezőhegyesi Isaszegi Mátéé volt a nagyobb, de körülményessége miatt oda lett az ordító lehetőség.

A második felvonás elejét is meghajtottuk, hamarjában háromszor is betalálhattunk volna, de az összpontosítás már nem volt olyan éles, mint azelőtt. Az 54. percben viszont minden a helyén volt, de legfőképp a labda, egy gyorsan végigvitt támadás után Endrefalvi emelte át a kapuját messzire elhagyó Vargát, amellyel már négy gól volt az előnyünk. Ezt követően jó húsz percre kissé leült a meccs, a labda ekkor is nálunk volt többet, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Mint egy eminens diák, aki nem elégszik meg a négyessel, és az ötösért felel, csapatunk is úgy állt hozzá a végéhez közeledve, egy helyzet ugyan még kimaradt, de Barna a 74. percben beállította a végeredményt. A hátralevő negyedóra szépen lecsordogált.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy láthatóan nagy önbizalommal kezdtük a meccset, szervezetten, okosan játszottunk, aminek eredményeként, lényegében már a félidő végére eldöntöttük a meccset. A folytatásban sem álltunk le, bár ekkorra már kissé csökkent az iram, a hozzáállás mit sem változott, a frissítésként beálló játékosaink is törekedtek arra, hogy ebből a meccsből kihozzuk a maximumot, ami sikerült is, egy jó Mezőhegyes ellen. Reméljük lendületünket nem töri meg, hogy a jövőhétre esedékes idegenbeli bajnokink a Szeghalom elleni, halasztásra kerül, így ellenfél nélkül maradunk.

Szarvasi FC 1905 – Mezőhegyesi SE 5-0 (3-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Baranya T., Czibola Sz.)

Szarvas: Köteles A. – Endrefalvi E., Zahorán B. (Bátori D.), Zima D. (Palik Gy.), Polonszki P., Furár R., Magyar M., Barna V., Simon R. (Sztancsik M.), Marik S. (Truczka Á.), Pilán M. (Kerekes S.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor J. (Rotár P.), Zsilák M., Czene Z., Isaszegi M., Karancsi N., Faragó Á., Isaszegi B., Boros B., Czene P., Oszlács M. (Varga T.)
Vezetőedző: Ács Levente

Gólszerzők: Zima D. 20′, Simon R. 32′, Polonszki P. 37′, Endrefalvi E. 54′, Barna V. 74′

Edzői értékelések:

Sajben Gábor, (vezetőedző, Szarvasi FC 1905): – A mérkőzés elején nehezen törtük fel a vendég csapat védekezését. De egyre jobb ritmusban és felfogásban kezdtünk játszani ami már gólokban is megmutatkozott. A kezdőcsapat játékosai nagy kedvvel és tetszetősen játszottak, de örülök, hogy a fiatalok újra lehetőséghez jutottak. Az orosházi győzelem révén jó passzba került a csapat és ezt tegnap is sikerült bizonyítania.

Ács Levente, (vezetőedző, Mezőhegyesi SE): –  Becsülettel tettük a dolgunkat.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook