Öt gólos sikerünk bronzérmet ért!

  • 2022.10.19.

A bajnokság rájátszásának 10. egyben utolsó fordulójában az Okány csapatát fogadtuk. Mindössze egy pontot kellett szereznünk ahhoz, hogy harmadik helyen fejezzük be az idényt, ez nem tűnt elérhetetlen feladatnak, de az utóbbi hetek vergődésének ismeretében, biztosak nem lehettünk benne.

6. perc: Kiri futott el a jobb szélen majd középre gurított, az érkező Czvalinga az ötös vonaláról elegánsan, sarokkal továbbította a labdát a kapuba. 1-0.
25. perc: Simon hozta helyzetbe Zimát, aki a védők gyűrűjében átvette a labdát, majd 16 méterről a jobb felső sarokba tekert. 2-0.
34. perc: Simon szöktette Pilánt aki lendületesen kapura tört, de lövését Patka kiütötte, ami szerencséjére visszapattant elé, és másodjára már nem hibázott, 12 méterről gurított a kapuba. 3-0.

52. perc: Polonszki lövését Patka Czvalinga elé ütötte, aki nem sokat teketóriázott, hat méterről a léc alá lőtt. 4-0.
54. perc: Deli ugratta ki Czvalingát, aki Patka mellett eltolta a labdát, és kiszorított helyzetből is magabiztosan gurított a kapu közepébe, mesterhármast szerezve ezzel. 5-0.

Ahogy hazai pályán illik egyből a lényegre tértünk, már az első percek megmutatták, csak idő kérdése mikor jön az első gólunk, és valóban nem kellett sokáig várni rá, Czvalinga révén már a 6. percben vezettünk. Majd további húsz percnek kellet eltelni a második találatunkig, amelyet Zima jegyzett. A vendégek első említésre érdemes lehetőségét Komlósi hagyta kihasználatlanul a 30. percben, ami után Zima növelhette volna előnyünket, de felhőfejese után a labda a kapufa érintésével hagyta el a játékteret. Harmadik gólunkat Pilán szerezte a 34. percben. A meccs ezen szakaszában már jól láthatóan nagy volt a sebesség különbség a két csapat között, és jó leírni, hogy ezúttal az okányiak nézték a mi hátunkat, ami különösebben nem zavarta őket, ezt a meccset ekkora már elengedték. Kopács a félidő vége előtt szépíthetett volna, de nyesése nem talált kaput.

A fordulás után Kiri lőtt futtából kapu mellé, majd Czvalinga két gyors találatával befejeztük a gólgyártást. Helyzetek azonban még akadtak, az 58. percben Deli bombája ment kicsivel mellé, majd Zima fejese ugyancsak centikkel tévesztett célt. A hajrában Bondár szépíthetett volna az álláson, de Kasik belevetődött a lövésébe, ahogyan Zima lövésénél Patka is a helyén volt. Ezek után már mindenki a nyári szünetet jelző hármas sípszót várta.

Összegezve az idényzáró meccsünket elmondhatjuk, hogy az utolsó erőpróbára összekapta magát a csapatunk és az akarat ezúttal eredménnyel is párosult, mondhatni a tudásunknak megfelelő színvonalon teljesítettünk. Nyilván ehhez a nagy arányú győzelemhez a vendégek alul motiváltsága is kellet, de ezúttal ne sajnáljuk a fiúktól a dicséretet, ha olykor kritikával is élünk velük szemben. Érmet szerezni minden sportágban sikernek számít, a dobogó legfelső foka nem volt elérhető, megfelelő helyre került a Körösladány személyében, a másodiknak sokáig volt realitása, de a hajrát jobban bírta a Gyula, így hát kezeljük helyén ezt a harmadik helyezést, amelynek bronzérmeit a meccs végén a szövetség elnöke, Szpisják Zsolt minden érintettnek a nyakába akasztotta. Folytatás a következő szezonban, augusztusban.

Szarvasi FC 1905 – Okány KSK 5-0 (3-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 160 néző. Játékvezető: Szántó Simon Péter (Németh B., Los R.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Juhász Gy.), Polonszki P., Bány B. (Truczka Á.), Pilán R. (Lénárt F.), Deli L. (Styecz M.), Zahorán B., Zima D., Furár R., Czvalinga M. (Magyar M.), Simon R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Okány: Patka Gy. – Szabó R., Komlósi M. (Bondár A.), Bogár I. (Komódi B.), Tokaji Zs., Boros Á., Kopács Zs. (Baksai Zs.), Vincze D. (Mező S.), Szarka Z. (Kincses R.), Kollát R., Tövisháti M.
Technikai vezető: Szabó László

Gólszerzők: Czvalinga M. 6′, 52′, 54′, Zima D. 25′, Pilán R. 34′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Ez az a bronzérem, ami után nem bontunk pezsgőt. Olyan mélységeket jártunk meg az idén, ami után azért örülünk a harmadik helynek. Nagyon szépen köszönöm a játékosok, a szurkolók és az összes klubnál dolgozó ember munkáját!

Szabó László: – Gratulálok a hazai csapatnak a bronzéremhez! Ránk fér a pihenés.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook