Otthon tartotta a három pontot a Körösladány

  • 2022.10.19.

A 11. játéknapon a jelenlegi éllovas, Körösladány csapatához látogattunk. Kora ősszel, hazai pályán fájdalmas vereséget szenvedtünk tőlük, az akkor elvesztegetett pontokat szerettük volna visszaszerezni szombat délután.

10. perc: Balogh 20 méterről meglőtt labdáját védte Nagy B.
13. perc: Styecz gurított vissza Farkas elé, aki 10 méterről, éles szögből egyből lőtt, a labda már túljutott a vetődő Nagyon, a gólvonalon!!! álló csapattársáról, Baloghról viszont kifelé pattant a labda.
38. perc: Sipos szabadrúgását középen Kisari továbbcsúsztatta, az érkező Krajcs pedig nyolc méterről nagy gólt lőtt a hosszú felső sarokba. 1-0.

50. perc: Prasler csinált meg egy cselt a jobb oldalon, majd a tizenhatos sarkáról megeresztett lövése a hosszú oldalon ért a kapunkba. 2-0.
52. perc: Papp szerzett labdát, majd balról középre ívelt ahol Kisari érkezett és öt méterről fejelt, amit Krnács védett, a kipattanót viszont nem tudtuk tökéletesen eltakarítani, mert újra ladányi lábra érkezett, pár érintés után Siposhoz került a labda, aki az alapvonalnál könnyedén megverte védőjét, középre gurítását pedig Ruzsa a kapunk jobb oldalába lőtte. 3-0.
56. perc: Balogh végzett el szögletet jobbról, a remek ívben érkező labdát a középen érkező Furár kapásból, hét méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte. 3-1.
68. perc: Balogh 22 méteres kísérletét Nagy a jobb alsó sarokból piszkálta ki szögletre.
72. perc: Laksteter csinált magának lövési pozíciót, majd hét méterről keresztbe ellőtt a kapu előtt.
80. perc: Kriska jutott a kiállítás sorsára, miután a második sárga lapját is begyűjtötte.
90. perc: Sindel ívelt be balról, amit a középen érkező Klimaj fejjel megcsúsztatott, a gólba tartó labdát Nagy vetődve kiütötte.
92. perc: Polonszki lövése egy védőn megpattanva került szögletre.
93. perc: Papp beadása után Laksteter szórakozott el egy ígéretes lehetőséget.

A kezdeti időszakban mindkét gárdától ideges, kapkodó játékot láthattunk, rengeteg átadási hibával, a folytatásban már letisztult a játék, bár magas színvonalról ezután sem beszélhettünk. Sokáig egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, hiányoztak a váratlan húzások, a sablonos játéknak egy jól eltalált lövés vetett véget, ami nem hiányzott nekünk, így a félidő végéhez közeledve. A második félidő elején hamar dűlőre vitte a hazai csapat a találkozót két gyors egymás után szerzett góljával, bár perceken belül sikerült szépítenünk az eredményen, a folytatásban nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni ellenfelünkre, ami reményt adhatott volna a fordításra, esetleg a pontszerzésre, a kiállítás pedig pontot tett a meccs végére. Ezen a napon sem volt meggyőző a játékunk, a Körösladány bár felforgatott összeállításban szerepelt, mégis összeszedettebb játékot mutatott, amivel megérdemelten tartotta otthon a pontokat. Legközelebbi bajnoki mérkőzésünkre jövő vasárnap kerül sor, hazai pályán az Orosháza ellen. Ezt megelőzően szerdán Magyar Kupa találkozó vár ránk, amelyen a Szabolcs megyei első osztályban szereplő Balkányt látjuk vendégül.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC ‘1905’ 3-1 (1-0)
Körösladány, Sporttelep – 400 néző. Játékvezető: Jakab József (Belanka Zs., Modes O.)

Körösladány: Nagy B. – Polák G., Ruzsa Z., Burai I. D., Prasler T., Kisari T. (Laksteter J.), Papp Zs., Zelenyánszki L., Sipos K. (Baksai Zs.), Szabó Á., Krajcs G. (Bartik M.)
Vezetőedző: Fodor Sándor

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á. (Kiri M.), Bakró G. (Polonszki P.), Süli A., Vozár D., Zima D. (Sindel R.), Kriska N., Furár R. (Klimaj Z.), Styecz M., Farkas J., Balogh G.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerző: Krajcs G. 38′, Prasler T. 50′, Ruzsa Z. 52′ illetve Furár R. 56′

Kiállítva: Kriska N. 80′ (második sárgalap után)

Edzői nyilatkozatok:

Fodor Sándor: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de ebből is mi jöttünk ki jobban, mivel előnnyel fordulhattunk. A második félidőben nagyon jól jöttünk ki, két perc alatt megsoroztuk ellenfelünket. Ezután számos helyzetet dolgoztunk ki, de a szarvasiak sem adták fel a mérkőzést, viszont ez csak a szépítésre volt elég.

ifj. Somogyi János: – A látottak alapján győzelmet szalasztottunk el. Megtettünk mindent, amit tudtunk, sajnos a feltételek nem voltak egyenlőek, gondolok itt a játékvezetésre, illetve arra, hogy körösladányi öltözőben körülbelül nyolc játékos fér el kényelmesen és gyúrópad sem állt rendelkezésre.

A találkozó videós összefoglalója:

Hamarosan!

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács-Goda József (Körösladányi MSK), Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

 

Szarvas Fc 1905 Facebook