Piros lapok után pontosztozkodás a Körösladány ellen

  • 2022.10.19.

Mondhatni a sírból hozott vissza egyetlen pontot az akkor már közel egy órája emberhátrányban játszó csapatunk a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján. A tavalyi ezüstérmes az NB III-ból visszatérő, még veretlen Körösladányt fogadta. Bár a két együttes csatáit rendre a presztízs motiválja, most a labdarúgók helyett a játékvezetőnek jutott a „főszerep”, aki rossz felfogásban, következetlenül, sok hibával borzolta a játékosok és a nézők kedélyeit.

A rangadón a hazaiak kezdeményeztek többet, de ez nem vezetett eredményre, a vendégek viszont a második támadásukat gólra váltották Csicsely révén. A szarvasiak tovább hajtottak, mígnem Deli talán túlságosan szigorúan megkapta a második sárga lapját. Innen már a játékvezető lett a főszereplő szünetig. A második félidőben a vendégek két cserével próbálták döntésre vinni a mérkőzést. A szarvasiak sok mozgással ezt sikeresen akadályozták meg. A mérkőzés hajrájában teljesen kitámadott a Ladány, egy elpasszolt labdájukból azonban Furár maga mögött hagyta a védőket és kiegyenlített. Az utolsó percekben Farkas Jánosnak és Tóth Bencének is volt egy-egy meccslabdája.

Szarvasi FC – Körösladány MSK 1-1 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Ancsin Z., Varga L.)

Szarvas: Babák Z. – Zima D., Polonszki P. (Moleri R.), Furár R., Tóth B. (Molnár E.), Simon R. (Kiri B.), Varga I. (Paulik Á.), Kiri M., Deli L., Juhász Gy., Pilán R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Körösladány: Nagy B. – Ruzsa Z., Wéber L., Szabó Á., Csicsely J. (Kisari T.), Farkas J., Zelenyánszki L., Czirok J., Urbán S. (Murvai D.), Talpalló Á. (Malkócs M.), Burai I. D.
Vezetőedző: Ekker Attila

Gólszerzők: Furár R. 86′ illetve Csicsely J. 24′

Kiállítva: Deli L. 33′ (második sárga lap után), Pilán R. 79′ (kakasodásért), Paulik Á. 90′ (második sárga lap után) illetve Zelenyánszki L. 79′ (kakaskodásért)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Óriási szívvel küzdöttünk egy órányi emberhátrányban. Számomra hihetetlen, hogy a védekező középpályásomnak két apró szabálytalanságért villant a piros, ellenben a vendégcsapat azonos poszton játszó labdarúgója nyolc hasonló szablytalankodással végigjátszotta a mérkőzést.

Ekker Attila, Futaki Krisztán: – Kár ezért a mérkőzésért, ezt nem a csapatok rontották el. Hiányérzetünk van saját csapatunkkal szemben. Ezt a mérkőzést könnyedén le kellett volna zárni a második félidőben.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Kepenyes György (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook