Piti duplájával hoztuk el a három pontot Nagyszénásról

  • 2022.10.19.

A második fordulóban egy újabb ligaújoncnál, Nagyszénáson próbáltuk meg növelni pontjaink számát. Ahogy mi, úgy a hazaiak is továbbjutottak a hétközi kupafordulóban aktuális ellenfelükkel szemben, így két, egyformán megviselt csapat állt fel a középkezdéshez.

Nem kellett sokat várni, hogy megszerezzük a vezetést, a 8. percben Zima ívelt precízen a kapu elé, ahol Piti egyből kapura küldte a labdát, de Bordás bravúrral a felső lécre tolta azt, a lecsorgó újra Piti elé került, aki az ismétlést közvetlen közelről már nem vétette el. 0-1.

Hamar válaszolhatott volna, a szénás, egy lesgyanús szituáció után Nagy D. emelt kapura, de védőink még a gólvonal előtt(?) tisztázni tudtak. A 14. percben Szikora ívelt kapu elé, a remek ütemben érkező Zima kapura csúsztatott, de a hazai hálóőr bravúrral léc fölé tolta a játékszert.

Hosszú küzdelmes percek teltek el, míg újra helyzetbe kerültünk, a 31. percben Farkas átadásával Kriska került a védők mögé, majd 14 méteres lövése Bordásról visszapattant hozzá, a középre tett labdát pedig Zima 3 méterről a felső lécre vágta. Ez óriási ziccer volt. A játékrészből még fennmaradó időben fokozatosan lassuló iram jellemezte a játékot, amiben a borzasztó meleg is közrejátszhatott.

A folytatásban is folytatódott az enyhe iram, de lehetőségeink azért akadtak, amivel növelhettük volna csekélyke előnyünket. Előbb az 50. percben Kriska távoli próbálkozását ölelte magához Bordás, majd az 58. percben szintén Kriska volt a főszereplő, de 13 méterről leadott lövése (beadása) suhant el a kapu előtt.

A 63. percben egy szögletet követően, Miszlai fejesét ütötte ki Lévai. A 71. percben újabb nagy helyzetet tékozoltunk el, amikor Zima lőtt 14 méterről Bordásba. Egy perc sem telt még el, amikor Kriska lőtt éles szögből, de a labda elszállt a kapu előtt. Már a 84. percben jártunk, amikor Takács beívelését Zima csúsztatta meg fejjel középen, de Bordás ezt is hárítani tudta.

A 85. percben megszületett a biztonságot jelentő második gólunk, ekkor Kriska beadása Pitit találta meg, aki 6 méterről, fordulásból lőtt a szénási kapuba. 0-2.

Megnyugodni ugyanakkor nem volt módunk, mert szinte a középkezdés után Miszlai lőtt a kapunk bal sarkába 14 méterről. 1-2.

A 88. percben, hogy izguljunk egy kicsit, Lévai mentett Füredi fejesét követően.

Összesítve a látottakat el kell ismernünk, hogy az eddig lejátszott három meccsünk közül ma nyújtottuk a leghalványabb teljesítményt, ettől függetlenül gólokkal nyerhettük volna meg ezt a meccset, de a kapu előterébe érkezvén baj volt a koncentrációval, így több nagy helyzet is kihasználatlanul maradt, ezért végig nyílt maradt a találkozó. Meg kell ugyanakkor említeni, hogy a hazaiak kapusa Bordás, amit lehetett, sőt még amit nem, azt is védeni tudta. A közepesnél talán gyengébb színvonalú meccsen, hacsak a kidolgozott helyzeteket nézzük, minimális, egy gólos győzelmünk feltétlenül megérdemeltnek mondható. Jövő hétvégén, a páratlan létszám miatt szabadnaposak leszünk, így legközelebb két hét múlva játszunk bajnokit az Előre II ellen, Békéscsabán.
Jók: Piti, Kriska, Bakró.

Nagyszénás SE – Szarvasi FC 1905 1-2
Nagyszénás, Sportpálya – 250 néző. Játékvezető: Virág András Barnabás (Kovács A., Mucsi Zs.)

Nagyszénás: Bordás S. – Godár Gy., Libor G. (Kecskeméti S.), Simon L., Miszlai L., Füredi Sz., Vincze A., Albert L., Vili M., Nagy D., Márk Á.
Vezetőedző: Boér Ernő

Szarvas: Lévai B. – Kiri B. (Kukovecz D.), Takács J., Szikora M., Viszkok D., Bakró G., Zima D., Kriska N., Farkas N. (Murvai D.), Piti L. (Magyar M.), Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Miszlai L. 86′ illetve Piti L. 8′, 85′

Edzői nyilatkozatok:

Boér Zsolt: – Az osztály színvonalához méltó mérkőzésen a csapat óriásit küzdve, egyenlő ellenfele volt a bajnokaspiránsnak. A döntetlent megérdemelte volna a csapatom.

Rétes Pál: – A Nagyszénás igazolta jó hírét. Nagyon nehéz és nagyon értékes győzelmet arattunk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

 

Szarvas Fc 1905 Facebook