Pokolból a mennybe, tíz gólos mérkőzésen egy pontot szereztünk!

  • 2022.10.19.

A 7. fordulót rendezték a megyei első osztályban, amelyben az Okány csapatát láttuk vendégül. Ahogy az elmúlt heti ellenfelünkről, úgy a mostaniról is elmondhatjuk,hogy a második vonalból érkezve, remekül kapta el a rajtot, így az élmezőnyben tanyázva várhatta a velünk való összecsapást.

14. perc: Bondár fejelt Sztojkához, aki két védőnk között átvette a labdát, majd hat méterről gurított a kapunkba. 0-1.
32. perc: Simon akasztotta Nyékit a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Sztojka váltotta gólra. 0-2.
44. perc: Bondár indítása került szerencsésen Nyéki elé, aki pár lépés után 15 méterről higgadtan helyezett a kapunk bal oldalába. 0-3.

54. perc: Zima ismerte fel okosan a helyzetet, amikor 30 méterről lövésre vállalkozott, a magas ívben szálló labda megtréfálta Kurtát, aki lécre tolta azt, de amikor lehullott a partjelző szerint áthaladt a gólvonalon, így a játékvezető érvényesnek ítélte a találatot. 1-3.
57. perc: A gól utáni középkezdést követően Bondár ugratta ki Sztojkát, aki egyedül lépett ki, de az elé vetődő Kasik az utolsó pillanatban leszedte a lábáról a labdát, viszont a keleti határ túloldaláról érkezett játékvezető ezúttal is tizenegyesnek látta az esetet, amit ezúttal is Sztojka értékesített. 1-4.
64. perc: Zima tekert középre, az érkező Furár pedig hét méterről lőhetett, ami után a labda Kurtát érintve került gólvonalon túlra. 2-4.
66. perc: Klimaj szúrta rá 17 méterről, a kellemetlen lövést az okányi kapus középre ütötte, éppen Tóth elé, aki tíz méterről talált a kapuba. 3-4.
70. perc: Klimaj ívelt előre, a tempóelőnyben lévő Furár hat méterről fejjel kapura csúsztatott, amikor Kurta letarolta, tizenegyes. A labdának Zima futott neki és ő sem hibázta el a büntetőt. 4-4.
79. perc: Simon hozta helyzetbe Zimát, aki egy csel után 14 méterről lőtt a léc alá. 5-4.
87. perc: Sztojka indította Nyékit, aki a labda átvétele után a kivetődő Kasik felett emelt a kapu közepébe. 5-5.

Ahogy megszokhattuk, ezúttal is kezdeményezőbben kezdtük a találkozót látogatóinknál, és ahogy szintén szokássá vált, ezúttal is az ellenfelünk szerezte meg a vezetést. Aki látta a gyomai találkozót, annak deja vu érzése lehetett, mert mintha ugyanazt a meccset látnák csak másik szereplőkkel, még az időpont is megegyezett, a kapott gólt illetően. A találat önbizalmat adott a vendégeknek, szervezetten védekeztek, és vártak az újabb adandó lehetőségre. Fél óra elteltével büntetőből növelték is az előnyüket, majd a félidő lefújása előtt háromra nőtt a két csapat közötti különbség. Látva az ellenfél magabiztosságát, és csapatunk kilátástalan játékát keveseknek fordult meg a fejében, hogy ez a meccs tartogathat még izgalmakat. Vélhetően a szünetben az öltözőből is kihallatszott dörgedelmeknek köszönhetően a második játékrészre egy másik szemléletű csapat futott ki, és egymás utáni szögletekkel jeleztük, hogy nem törődtünk még bele a várható sorsunkba. Hamar sikerült szépítenünk, de rögtön a középkezdés után egy vitatható büntetővel ismét három találat volt a különbség. Ez sem tört le minket kapujához szegeztük a láthatóan elfáradó Okányt, és negyedóra alatt sikerült az egyenlítés, ami után már a győzelemért harcolhattuk, volt is még rá húsz percünk, úgyhogy innen már nem tűnt lehetetlen küldetésnek ennek kiharcolása. Tíz perccel a vége előtt, a nagyot játszó Zima révén a vezetést is megszereztük, ugyan ki gondolta volna ezt bő félórával ezelőtt. Az izgalmaknak sajnos nem volt még vége, mert a vendégek két rutinos játékosának összjátéka után egyenlíteni tudott a vendég együttes. A látottak alapján elmondhatjuk, nagy kár az első félidő részünkről indiszponált játékáért, amikor is három gólos vezetéshez segítettük az ellenfelünket, ekkor elúszni látszott a hajó, a másodikban már a régi (szebbik) arcunkat mutattuk, a gólok mellett helyzeteket kidolgozva, sokat tettünk azért hogy ne vesztesen kelljen megint elhagynunk a pályát, sőt a győzelemre is reális esélyünk nyílt. A semleges nézők (ha volt ilyen) bizonyára elégedettek lehettek a sokgólos döntetlennel, de úgy gondolom, hogy a csapatoknak maradt hiányérzetük a kilencven perc után, mert ezt a fordulatokban gazdag összecsapást mindkét gárda megnyerhette volna. Jövőhéten ahhoz a Gyulához látogatunk, amely e hétvégén alaposan helybenhagyta az Orosházát, így borzasztóan nehéz lesz szerény számú pontjainkhoz hármat hozzá tenni.

Szarvasi FC 1905 – Okány KSK 5-5 (0-3)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Bitea Radu (Romániából)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Juhász Gy., Bakró G., Deli L., Zima D., Simon R., Varga I. (Lénárt F.), Furár R., Klimaj Z., Tóth B.
Asszisztensedző: Füredi János

Okány: Kurta L. (Nagy R.) – Nyéki B., Bogár I., Komódi B. (Komlósi M.), Kovács Gy., Kopács Zs. (Kovács I.), Sztojka Á., Baksai Zs., Bondár A., Kollát R., Tövisháti M.
Vezetőedző: Démusz Zsolt

Gólszerzők: Zima D. 54′, 70′ (büntetőből), 79′, Furár R. 64′, Tóth B. 66′ illetve Sztojka Á. 14′, 32′ (büntetőből), 57′ (büntetőből), Nyéki B. 44′, 87′

Edzői nyilatkozatok:

Füredi János (asszisztensedző): – Megjártuk a mennyet, de a poklot is. A második félidei teljesítményünket kell a továbbiakban elérni és folytatni.

Démusz Zsolt: – A második félidő első húsz percét kivéve tökéletesen játszott a csapat. A nézők a sok gólnak talán még örültek is.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook