Remekül használtuk ki a nagyszénási védelem hibáit!

  • 2022.10.30.

A 11. fordulóval folytatódott a megyei élvonal pontvadászata, amelyben a Nagyszénás csapatát láttuk vendégül. Hosszú idő elteltével léptünk újra hazai pályán a gyepre, idegenben megvívott csatáinkat maximális pontszámmal teljesítettük, és ezt a szép sorozatot szerettük volna a hétvégén tovább nyújtani.

12. perc: Pilán Márkó tért ölelő indítását a szénási hálóőr középre rúgta vissza, éppen Zima elé, aki 20 méterről a kapu közepébe emelt. 1-0.

15. perc: Zahorán adta be a labdát balról, Bány az átvétellel már helyzetbe került, és nyolc méterről a hálóba talált. 2-0.

26. perc: Furár harcolt meg a labdáért középen, majd középre gurított, Bány pedig öt méterről higgadtan a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 3-0.

32. perc: Ezúttal Bány volt az előkészítő, beadását Deli rúgta nyolc méterről a bal alsó sarokba. 4-0.

55. perc: Zima szögletét Kiri fejelte az ötösről a kapu bal oldalába. 5-0.

70. perc: Barna labdájával Bány fordult kapura és kilenc méterről, ezúttal a bal alsó sarokba helyezett. 6-0.

80. perc Bány emelése elsőre kipattant Magonyról, az ismétlés már középre irányult Kerekeshez, aki három méterről a kapu közepébe gurított. 7-0.

Ahhoz képest, hogy már az első fertályórában kettő gólos volt az előnyünk, ez nem adott hű képet a pályán látottakról, mert Zima, és Bány góljaira Péter, és Kovács is válaszolhatott volna, de ami itt bement, ott kimaradt, ez nekünk önbizalmat adott, jöttek is a gólok sorjában, előbb Bány ért el újabb találatot, majd Deli is feliratkozott a gólszerzők közé, ami már előre vetítette a leendő nagy különbségű győzelmünket. Az utolsó tíz percben itt is ott is akadt helyzet, de sem Kiri, sem Barna nem tudott gólt szerezni, a kettőjük helyzete között Takács megpattant lövése ment Köteles kapuja fölé.

A második félidőben megint hasonlóan teltek a kezdeti percek mint az elsőben, míg Takács nyesése a jobb kapufáról jött vissza, erre Kiri fejes gólja volt a válasz, majd Péter került helyzetbe, de ezúttal a bal kapufa volt az ahonnan visszapattant a mezőnybe a labda, erre válaszolt Bány a harmadik találatával, amellyel már féltucat gól volt a távolság a csapatok között. Kevéssel a vége előtt Kerekes is betalált, beállítva a hét gólos győzelmünket.

A mérkőzés értékelésekor szinte ugyanazokat a pozitívumokat mondhatjuk el, mint a legutóbbi sarkadi meccsünkön, nem csak a számszerű eredmény, de mérkőzés egésze is hasonló mederben folyt, hamar rúgtuk a vezetőgólt, amit rögtön követett a második találat, ezzel tudatosítottuk ellenfelünkkel, hogy ezen a napon mi szerezzük meg a három pontot, a különbség annyiban nyilvánult meg, hogy a szénás támadójátéka gólt érdemelt volna, mert akadtak helyzeteik, sőt kétszer a kapufa is velünk volt, igaz ezek értékesítése sem változtatott volna a mérkőzés kimenetelén, csupán a gólarány kozmetikázásához lett volna elegendő. Ezzel magunk mögött tudhatjuk azokat a meccseket amelyeken nem igazán illett pontot veszítenünk, de valójában a következő négy meccs fogja azt az irányt megmutatni, hogy a tavaszi végelszámoláskor miben reménykedjünk. Legközelebb a Végegyházával mérkőzünk meg ideiglenes otthonában, Gyulán.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 7-0 (4-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 100 néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Petrovszki P., Zsótér R.)

Szarvas: Köteles A. – Kiri M., Pilán M. (Magyar M.), Polonszki P., Zahorán B., Pilán R. (Lénárt F.), Simon R. (Barna V.), Zima D., Deli L. (Moleri R.), Furár R. (Kerekes S.), Bány B.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Nagyszénás: Magony G. – Godár Gy., Zábrák Z. (Liska T.), Szlovák N., Takács M., Libor G. (Kiss Z.), Kukovecz D., Péter J., Kókai Á., Rafaj P. (Simon L.), Kovács L. (Lévai B.)
Vezetőedző: Juhász Norbert

Gólszerzők: Zima D. 12′, Bány B. 15′, 26′, 70′, Deli L. 32′, Kiri M. 55′, Kerekes S. 80′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Végre hazai pályán is jó teljesítményt nyújtottunk. A hátralévő mérkőzéseken még komoly feladat vár ránk.

Juhász Norbert: – Gratulálok a hazaiaknak!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook