Rétes Pál: Fegyelmi téren mindenképpen javulást szeretnék

  • 2022.10.19.

Rétes Pált csapatunk vezetőedzőjét kérdeztük az őszi szezonban nyújtott teljesítményről illetve a tavaszi szezonra való felkészülésről.

A csapat a célkitűzést teljesítette versenyben vagyunk a dobogóért, hogy értékeli az őszi szezont, maradtak pontok a csapatban, mely mérkőzésekkel volt elégedett illetve elégedetlen?

Az előző évi keretünket létszámában és minőségében is sikerült megerősítenünk, még ha veszítettünk is értékes labdarúgókat közben. Az új, illetve visszatérő játékosok közül előzetesen Bakró Géza, Furár Róbert és Benczúr Norbert számíthatott fix helyre a csapatban, a többi érkezőnek kiegészítő szerepkörből kellett indulnia. Ismerve a mezőnyt és a legfőbb riválisoknál végbement erősítési folyamatokat, még így sem lehettünk biztosak abban, hogy az új embereink segítésével garantáltan a dobogós helyek egyikén tudunk végezni, noha titkon ez volt a vágyunk.
A felkészülés során kimondottan jó volt az edzéslátogatottság, így az eltervezett munkát maradéktalanul sikerült elvégeznünk. Az edzőmérkőzésekre olyan partnereket is találtunk, akik magasabb szinten szerepelnek, illetve ennek megfelelő játékerőt képviselnek. Ezeket leszámítva, tesztmeccseinket sikerrel vívtuk meg, ennek tudatában pedig reménykedve vártuk az idény rajtját. A versenyidőszak során esetünkben lényeges momentum volt, hogy több játékosunk munkahelyváltása miatt, varázsütésre visszaesett az edzéslátogatottság. Az idény első harmadában mindez nem éreztette negatív hatását, később viszont annál inkább befolyással volt az összteljesítményre.
A tabellán elfoglalt helyezésünket jelentősen befolyásolja a sok döntetlen. Ezek egy része erőn felüli produktum, illetve szerencse hozománya volt, a másik hányadán viszont eltékozoltunk két pontot. A regnáló bajnok, az őszi első, az ugyancsak előttünk telelő Füzesgyarmat, továbbá a jelentősen megerősített Rákóczi Vasassal szemben vállalható volt a döntetlen. A Jamina, a Vésztő és a Ladány esetében mindenképpen győzelemmel kalkuláltunk, hogy még sem így lett, az leginkább az ellenfeleink érdeme volt.
A rúgott gólok számának  tekintetében a mezőny legeredményesebb csapatának bizonyultunk, a kapott gólok számában csak hatodikak vagyunk a rangsorban, noha évek óta kimagasló teljesítményt nyújtó kapusunknak, Kiri Mihálynak idén is rengeteg pontot köszönhetünk, talán még az átlagosnál is többet!

Kérlek értékeld a játékosokat az őszi szezonba nyújtott teljesítményük alapján.

A személyre szabott értékelést továbbra is öltözőn belüli dolognak tartom. Azt viszont el kell mondanom, hogy fegyelmi téren mindenképpen javulást szeretnék tapasztalni a tavaszra, mert a kapott lapok számában lényegesen aktívabbak voltunk az elmúlt éveknél…

IMGP4637

Mikor kezdődik a felkészülés? Mi a csapat programja a tavaszi rajtig?

Megvolt a csapat évzáró vacsorája, a játékosok szabadságra vonultak, ami többnyire aktív pihenést jelent, hiszen sokan érintettek a hétvégi teremtornákon. Elképzeléseim szerint január  12.–én kezdjük majd a hét hetesre tervezett felkészülést  a játékosok erőállapotnak felmérésével, illetve egy pár napos mátrai összetartást is beiktattunk. A felkészülés programja heti négy edzésből áll majd, ezen felül öt edzőmeccs van lekötve:

Január 30., szombat, 11.00: Makó FC–Szarvasi FC
Február 6., szombat, 11.00: Gyulai Termál FC–Szarvasi FC
Február 13., szombat, 12.00: Szentesi Kinizsi TE–Szarvasi FC
Február 20., szombat, 14.00: Tiszakécske FC–Szarvasi FC
Február 27., szombat, 14.00: Rákóczifalva SE–Szarvasi FC, a Rákóczifalvát leszámítva valamennyit műfüves pályára szervezve. Ezen túlmenően január 23.-24.–én  részt veszünk a jaminaiak által a megye I. osztályú csapatok számára szervezett teremlabdarúgó-tornán is.

Mely csapat részben várhatóak változások, milyen erősítési szándékaink vannak illetve távozóról vannak információink?

A keresztszalag-szakadása miatt másfél éves kihagyásra kényszerülő Kiszel Zoltán újból játékra jelentkezett, mellette újra a sorainkban tudhatjuk Kovács Sándort Kondorosról. Nem tartom kizártnak, hogy rajtuk kívül más arcok is felbukkanjanak az öltözőben. Sajnálatos azonban, hogy néhány játékosnak egyre nehezebb összeegyeztetnie a munkáját az aktív sporttal, illetve az a hír járja, Darida Norbert felhagy a labdarúgással.

A remekül szereplő ifjúsági csapatból van aki csatlakozik a felnőtt kerethez?

Fiataljaink teljesítménye igen meggyőző, ha csak tehetem, megnézem a mérkőzéseiket. Két-három tehetséges játékos valószínűleg velünk végzi majd a munkát.

Legény Tamás

Szarvas Fc 1905 Facebook