• 2022.10.19.

Vége a felkészülésnek, kezdődik a bajnoki szezon, ennek apropóján Rétes Pállal csapatunk edzőjével beszélgettünk.

IMG_4109_2

Miként értékeli a csapat öt-hetes felkészülését?

Úgy gondolom, hogy a felkészülésre tervezett munkát hiánytalanul sikerült elvégezni. Az edzés látogatottságra nem lehet panaszom, akik hiányoztak azok igazoltan maradtak távol, sérülés, betegség illetve munkahelyi elfoglaltság miatt. Pont ma gondolkoztam azon, hogy mit sikerült elvégeznünk, én még azért sok mindent szerettem volna, de hát a papír sok mindent elbír, én általában túl szoktam tervezni fizikálisan és más tekintetben is.

A felkészülési mérkőzéseken 5 győzelem 1 döntetlen és 2 vereség a csapat mérlege ezekből milyen jeleket lehet levonni a bajnokságra nézve?

Az edzőmérkőzéseket tekintve végig egy jó teljesítményt sikerült nyújtanunk, még az erősebb ellenfelekkel szemben is, örülök, hogy sikerült NB3-as csapatokkal mérkőzéseket is lekötni. Az eddigi gyakorlattól eltérve a játékosok munkahelyi elfoglaltsága miatt a hétköznapi edzőmérkőzéseket nem nagyon preferáltuk, most viszont a Gyulaiak kérését teljesítettük és onnantól igyekeztünk minden hétre szerdára egy kivételtől eltekintve csütörtökre edzőpartnert találnunk és itt jó néhány erős ellenféllel sikerült játszanunk. A két NB3-as csapaton kívül megyei 1. osztályú ellenfelek voltak, itt sikerült mindig meggyőző fölénnyel nyernünk, viszont pont emiatt félek egy picit nem szeretném, ha ezek az eredmények elaltatnának minket. Egy edzőmérkőzés teljesen más, mint egy bajnoki, teljesen más a lélektana másképp megy fel egy csapat egy ilyen megmérettetésre, mint egy bajnokira, így én mindenkit óva intenék, aki ezt egy picit túlértékelné, én nem fogom, éppen ezért a srácok sem.

Hogyan értékeli a csapatnál történt játékos igazolásokat?

Sikerült olyan játékosokat igazolnunk, akik erősítést jelentenek. A védekezésben Bakró Géza személyében, aki adhat a védelemnek egy olyan stabilitást, amelyre szükségünk van, ezen túlmenően a támadásépítésben is erősségünk lesz. A támadó szekcióban szintén olyan játékosok érkeztek hozzánk, akik góllövést fogják reményeim szerint elősegíteni. De óva intenék mindenkit, aki Furár Robira úgy gondol, amikor elment egy fél szezon után, hogy gólkirály jelölt volt, viszont utána a gyulai félév alatt keveset volt meccsben, egy sérülés, egy műtét után van, tehát ha itt azt várják, hogy meccsenként kettesével-hármasával fogja lőni a gólokat, ez nem így lesz, neki is egy hosszabb idő kell, mire újra felveszi a meccs ritmust. Hogy mikor fognak a gólok visszatérni? Reményeim szerint minél hamarabb.

Melyek az ön illetve a vezetőség elvárásai a bajnoki szezonra?

Az előző szezonban egy nem várt eredményt sikerült produkálnunk, végig harcban voltunk a dobogóért, úgyhogy egy picit szürkébb csapatnak tituláltak minket. Ezt egy kicsit veszélyesnek érzem, hogy a dobogóért végig versenyben lévő csapathoz érkeztek meghatározó játékosok, így most szerintem olyan a beállítottság a megyében is illetve a szurkolóknál is, hogy lehet, túlzott elvárásokat támasztanak a csapattal szemben. Ez egy lehetőség, hogy még jobb eredményt érhessünk el, de ezt nem lehet tényként elkönyvelni, hogy az előző évi csapathoz képest 3-4 olyan meghatározó játékossal kiegészülve nekünk fix, garantált helyünk lenne a dobogón. Természetesen arra törekszünk, hogy a tavalyi elért helyezésünket mindenképpen érjük el, sőt szeretnénk azt túlszárnyalni, de ez nem garancia.

IMG_4128

Előzetesen milyennek ítéli a megyei I. osztály csapatait, erősségét?

Azok a csapatok, amelyek az előző évben is meghatározók voltak, azok továbbra is véleményem szerint azok maradnak, egyrészt mert együtt maradtak ezek a csapatok másrészt pedig komoly igazolásokat is elkönyvelhettek. Úgy gondolom kétfelé fog szakadni a mezőny és lesz egy olyan erősebb fele, aki végig nyílttá fogja tenni a bajnokság kimenetelét, a mezőny alsó fele próbálkozik majd a felsőház dolgát megnehezíteni, melyre nekünk is nagyon oda kell figyelni mivel az utóbbi időben ilyen csapatok ellen izzadtunk a leginkább.

Legény Tamás

Szarvas Fc 1905 Facebook