Sovány egy gólos győzelem Medgyesbodzáson

  • 2024.05.06.

A bajnokság 24. fordulójában ezúttal Medgyesbodzásra látogattunk. Vendéglátóink a kezdeti nehézségek ellenére, mostanra belerázódtak az első osztály színvonalába, rendre nehezen adják meg magukat, ennek tudatában léptünk pályára.

Felsőbb szinten rendre mérik a csapatok labdabirtoklási arányát, na most, ha itt lehetőség lett volna ennek mérésére, akkor nagyjából 85-15 %-os lehetett volna az arány a javunkra. Igazából nem sokra mentünk ezzel a statisztikai adattal, mert a bodzásiak jól megszervezték védekezésüket, mindig akadt egy láb, amibe elakadt a támadásunk. Derekasan tettük a dolgunkat, bár nagy helyzetünk nem akadt, azért Véha nem unatkozott. A 27. percig kellet várnunk a gólra, amikor Barna szerezte meg a vezetést számunkra. Változást nem igazán hozott a játék menetébe ez a találat, továbbra is egyirányú játékot láthattunk egy helyzetecskével.

A második félidőt, veszítenie valója nem lévén bátrabb játékkal kezdte a hazai gárda. Ekkor már Köteles is többet találkozott a labdával, de azért rettegnünk nem kellett. A nyíltabb játék több lehetőséget is adott számunkra, akadt köztük nem egy, amelyikkel növelhettük volna előnyünket, de ezek egyikéből sem sikerült bevennünk a hazai kaput. A végéhez közeledve Zahorán játékvezető tizenegyest ítélt a javunkra, amelyet Baráth partjelzője javaslatára visszavont, ami valljuk be, érthető döntés volt. A hátra levő percek mezőnyjátékkal teltek a hármas sípszóig.

Összegezve a látottakat, nem ez volt a bajnokság legszínvonalasabb meccse, bár a pálya sajátosságai nem is engedték volna ezt meg, ezen tényezőkön ugyan próbáltunk túllépni, de láthatóan problémát okozott a támadásépítéseinkben. Nyomasztó mezőnyfölényünkkel, az egy gólon kívül nem tudtunk élni, de ezúttal a három pont volt a lényeg, amellyel a második helyet foglaljuk el a tabellán, bár a konkurencia a sarkunkat tapossa. Legközelebb az Orosháza csapatát fogadjuk.

Medgyesbodzás SE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-1 (0-1)
Medgyesbodzás, Sportpálya – 100 néző. Játékvezető: Zahorán János (Baráth J., Dombi Á.)

Medgyesbodzás: Véha B. – Dunai Z., Nagy L., Bozsó M., Kurta B., Varga V., Zsuzsa L., Szabó Sz., Mazán B, Túri T., Varga Z. (Zsadány A.)
Vezetőedző: Mazán Zoltán

Szarvas: Köteles A. – Zahorán B., Zima D., Máté D., Magyar M. (Bány B.), Kerekes S. (Csányi B.), Barna V., Truczka Á., Simon R., Marik S., Pilán M.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerző: Barna V. 27′

Edzői nyilatkozatok:

Mazán Zoltán, vezetőedző (Medgyesbodzás SE): – Ma is nagyszerűen küzdött a csapatunk. Végig koncentráltak voltunk és megpróbáltunk mindent megtenni egy jó eredmény eléréséért. Gratulálok a játékosainknak és köszönöm nekik, hogy végig kiállnak mellettünk.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Volt néhány hiányzónk a csapatban. Az első félidőt uraltuk és a vezetést is megszereztük. A második félidőben minden rosszul működött, ami lehetett. Még ha a nagy helyzeteinket is gólra váltjuk, akkor is elégedetlen lennék a látottakkal. Győzelmünk nem forgott veszélyben, de most elmaradt a sok gólos győzelem ezen a kötelezőnek mondható meccsen. Készülünk a számunkra rendkívül fontos rangadóra, bízom benne, hogy bővebb kerettel készülhetünk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook