Szarvasi FC–Szeghalmi FC 8–0

  • 2022.10.19.

szarvas szeghalom

Szarvas—Szeghalom 8—0 (3—0)
Szarvas, 200 néző. V.: Pécs.
Szarvasi FC: Kiri — Darida N., Kukovecz, Szikora, Filyó, Zima (Rafaj), Klimaj, Gulyás (Stibán), Moldván, Zsíros (Bogdán P.), Nagy Sz. D.
Edző: Rétes Pál.

Szeghalmi FC: Nagy R. — Hajdú (Juhász), Veres, Sáfián, Gál, Cserna R., Mező, Tatár, Mészáros, Cserna D., Erdősi (Zsombok).
Edző: Turcsek Zoltán

Kiállítva: Veres (második sárga lap után) a 35. percben.

Gól: Filyó a 14., a 78., Klimaj (11-esből) a 16., Szikora a 44., Nagy Sz. D. az 53., a 60., Zsíros a 70., Moldván a 80. percben.

Jó: Filyó, Kukovecz, Moldván, Gulyás, ill. Gál, Tatár, Cserna D.

Rétes Pál: — Szemre is tetszetős, ötletes támadójátékot produkálva arattunk magabiztos győzelmet.

Turcsek Zoltán: — Sajnos ezt a vereséget nem lehet csak arra fogni, hogy több alapemberünk is hiányzott, de a kiállítással sem. Sokkal inkább abban kell keresni a vereség okát, hogy több játékos hozzáállása egyenlő volt a nullával.

Furár Tibor tudósítása:

Nem volt kérdés melyik csapat nyeri a szombati találkozót.

Az első hazai meccsünkön Rétes Pál már számíthatott az elmúlt fordulóban eltiltását letöltő Moldvánra és Nagy Dávidra, így a legerősebb kezdő 11-el próbáltuk felvenni a küzdelmet a vendég Szeghalommal szemben. Rögtön a kezdés után magunkhoz ragadtuk az irányítást, és már a 13. percben megszereztük a vezetést. a 13-as szám nekünk szerencsét, a vendégeknek pedig a katasztrofális vereséghez vezető útnak a kezdetét jelentette. Gulyás jobboldali beadása után Filyó talált a hálóba a vendég kapus segítségével. 1-0. Szinte a középkezdés után a 15. percben jött a következő, Nagyot szerelte Veres a tizenhatoson belül szabálytalanul, amiért ő sárga lapot, mi pedig 11-est kaptunk. A büntetőt Klimaj váltotta gólra 2-0. Ezután volt egy lehetősége a Szeghalomnak is, de Cserna D. a kapufát találta el. Ez volt az a pillanat amikor még visszajöhettek volna a meccsbe, amire később már nem volt lehetőségük. Esélyüket tovább rontotta, hogy a 37. percben Verest második sárgája után kiállította a játékvezető. A 43. percben tovább növeltük az előnyünket a 10 főre csökkent vendégekkel szemben, ekkor Moldván, Zsíros, Szikora volt a labda útja és az utóbbi ballal kilőtte a hosszú sarkot. 3-0. A második játékrészt is ott folytattuk ahol az elsőt abbahagytuk, egy kimaradt Klimaj helyzet után az 53.percben Zsíros emelt Nagy elé, aki ballal talált a kapuba. 4-0. Alig telt el egy kis idő, újabb találatnak örülhettünk, a 61. percben Darida előre ívelésébe belecsúsztatott egy védő, a labda Nagy elé került, aki most jobbal helyezett a hálóba. 5-0. A 63. percben 11-eshez jutottak a vendégek, Zsíros buktatta Cserna D.-t, de szépítés nem lett belőle, mert az egykor Szarvason is játszó Erdősi a jobb kapufa mellé lőtte a büntetőt. A 71. percben jött az újabb találatunk, Klimaj lövése még kipattant a kapusról, éppen Zsíros elé, aki közelről kihasználta a lehetőséget. 6-0. A 77. percben újabb gólnak tapsolhattunk, egy szöglet utáni kavarodásból Filyó talált a kapuba ismét. 7-0. A 84. percben ért véget a gólszüret amikor egy kiugratás után Nagy tálalt Moldván elé, aki beállította végeredményt. 8-0. A találkozóról elmondhatjuk, hogy a mai napon nagy kedvvel játszva, sokat tettünk ezért a nagy különbségű győzelemért, aminek érdeméből semmit nem von le az a tény, hogy a vendég Szeghalom különösen motiválatlannak tűnt az egész mérkőzés folyamán. Bízom benne, hogy maradt még gól a fiúkban a jövő hétre is, amikor Körösladányban, Somáék ellen szállunk harcba a 3 pontért. Szarvasi jók: az egész csapat.

A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattints a képre!

szeghalom jegyzőkönyv

 

19. forduló eredményei:

Szarvasi FC–Szeghalmi FC    8:0
Kondorosi TE–Dévaványai SE    2:0
Mezőhegyesi SE–Rákóczi Vasas SE    0:0
Gyomaendrődi FC–Füzesgyarmati SK    0:7
Körösladány MSK–Jamina SE    2:2
Szabadkígyósi SZSC – Mezőkovácsházi TE   3:0
Tótkomlósi TC–Békési FC    4:1
Méhkeréki SE–Csabacsűd SE    5:1

Szarvas Fc 1905 Facebook