Szezonbeli legmeggyőzőbb játékunkkal nyertünk Gyomaendrődön!

  • 2022.10.19.

Az alapszakasz 5. játéknapján a gyomaendrődi csapat vendégei voltunk. Több éve már, hogy a gyomai pályán léphettünk gyepszőnyegre, mert ahogy már megszokhattuk a megreformált pontvadászatban, több csapat a másodosztályból került feljebb, a hazai alakulat is így kapott lehetőséget, hogy bizonyítsa nem véletlenül került újra a megyei élvonal közelébe.

37. perc: Zima adott mélységi passzt Kriskának, aki az átvétel után 15 méterről a kapu bal oldalába talált. 0-1.
41. perc: Simon végzett el szabadrúgást jobbról a tizenhatos magasságából, a középen érkező Kriska eltörte a labdát, de a hosszú oldalon Furárnak éppen lábra jött, és nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt. 0-2.

46. perc: Furár gurított vissza Kriska elé, aki 23méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. 0-3.
51. perc: Simon passzát Kriska váltotta góllá, miután Vastagh mellett is elvitte a labdát, majd közelről a jobb alsó sarokba gurított, mesterhármast elérve ezzel. 0-4.
57. perc: Varga beadásába ért bele kézzel Szabó a büntetőterületen belül, amiért Zahorán játékvezető tizenegyest ítélt, a vétkest pedig kiállította. Az ítélet végrehajtást Bány vállalta magára, és a bal alsó sarokba helyezett. 0-5.
58. perc: Zima ívelt előre Styecz elé, aki egy igazítás után tizenhárom méterről a kapu jobb oldalába ívelt. 0-6.
70. perc: Bány beadása perdült fel egy hazai lábon, a lehulló labdára Polonszki eszmélt, és öt méterről a kapu hosszú oldalába fejelt. 0-7.
84. perc: Valach tarolta le Zimát a félpályánál, amiért járt a sárga kártya, mivel már az első félidőben Furár fejberúgásáért kapott egy ilyen színű lapot, neki is korábban ért véget a találkozó.

Annak ellenére, hogy már az első perctől kezdve nyomasztó fölényben játszottunk, igen sokáig kellett várnunk az első találatig, ami megtörte a hazaiak addigi ellenállását. Pár perc múlva megdupláztuk az előnyünket, így sínre került részünkről a találkozó. A második játékrész első negyedórájában négyszer mattoltuk Vastaghot, így nem maradt megválaszolatlan kérdés a továbbiakban. Talán ezen a mérkőzésen nyújtottuk eddig a legmeggyőzőbb játékot, bár a hazai csapat a végén kettős emberhátrányba kényszerült, ettől függetlenül nem volt kérdéses a győztes kiléte. Pozitívumként kell kiemelni, hogy először a bajnokság kezdete óta nem találtak a hálónkba, és lehet, ennek köszönhetően végig magabiztosan, tetszetősen szőttük támadásainkat, mindenki hozzátett teljesítményével annak érdekében hogy ilyen különbséggel tudjuk lehozni ezt a találkozót. Ebben az osztályban nem mérik a labdabirtoklási arányt, ezért nehéz megítélni pontosan a helyes arányt, de 70-30% körül lehetett a javunkra, ezáltal nem meglepetés, hogy kapusainknak, Kasiknak, majd Rohonynak, az ég világon semmi dolguk nem akadt. Bokszoló nyelven szólva, az eddigi felhozó meccsek után már komolyabb erőpróbák várnak ránk a továbbiakban, amelyek eredményei rendkívül fontosak annak tekintetében, hogy ezen csapatok ellen szerzet pontokat szinte biztos, hogy a tavaszi rájátszásba is magunkkal visszük. Legközelebb jövő szombaton a mezőhegyesi csapatot látjuk vendégül.

Gyomaendrődi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 0-7 (0-2)
Gyomaendrőd, Sportpálya – 300 néző. Játékvezető: Zahorán János (Petrovszki P., Zsótér R.)

Gyomaendrőd: Vastagh Zs. – Szlancsik B., Valach V., Szabó P., Forgács G. (Szilágyi B.), Kun Cs. (Timár O.), Hunya K., Molnár T., Hanea M., Dávid J. (Csapó P.), Egri K. (Sebők M.)
Vezetőedző: Kovács Gyula

Szarvas: Kasik V. (Rohony M.) – Deli L., Bány B., Polonszki P., Kiri M. (Törköly T.),  Zima D., Kriska N. (Mojzsis M.), Furár R. (Lénárt F.), Varga I. (Viczián F.), Simon R., Styecz M.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Kriska N. 37′, 46′, 51′, Furár R. 41′, Bány B. 57′ (büntetőből), Styecz M. 58′, Polonszki P. 70′

Kiállítva: Szabó P. 56′, Valach V. 84′ (mindkettő második sárgalap után)

Edzői nyilatkozatok:

Kovács Gyula: – Az első kiállításig bírtuk erővel, ám ezután megpecsételődött a sorsunk.

ifj. Somogyi János: – Remek teljesítményt nyújtottunk a szimpatikus gyomai fiatalok ellen. Ha egy kis rutint szereznek, szép jövő előtt állnak.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Képek: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

 

Szarvas Fc 1905 Facebook