Tisztes helytállás a Zalaegerszeg ellen

  • 2022.10.19.

Szerda délidőben a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé kerülésért, az NB1 újoncát a Zalaegerszegi TE csapatát fogadtuk. A hüvős, nyirkos, ködös időben szép számú néző sereg várta a kezdősípszót.

A kezdőrúgást a vendégek végezték el és rögtön nagy elánnal lepték el térfelünket. A 7. percben azonban az első lehetőség csapatunk előtt adódott Medvegy labdaszerzése után Styecz iramodott meg a jobb szélén, Farkas fejelhetett kapura, azonban ezt lesről tette így szabadrúgással jöhettek a zalaiak.
A 14. percben Barczi vállalkozott lövésre, amelybe még Ikoba bele kapott, így lett igazán veszélyes de Krnács szögletre tolta a kapufa tövébe tartó labdát.
Kiss Máté szöglete után a 15. percben Szépe maradt üresen és könnyedén fejelt a kapunkba, ezzel megszerezték a vezetést a vendégek. 0-1

A 23. percben Ikoba passzával Hudák lépett ki, lövése azonban elakadt kapusunkban.
A 28. percben Devecseri beadása után Ikoba fejelhetett, azonban a labda elkerülte a kapunkat.
A 33. percben Kriska indította hosszan Styeczet, a vendégek hálóőre azonban kilépett kapujából és menteni tudott, azonban a játékszer Kriska elé került aki lövésre vállalkozott, azonban eltörte a labdát.
A 40. percben Furár börözte be ellenfelét, passzából Styecz indult meg, de a vendég védők ismét a helyükön voltak és szögletre tisztáztak.
A 44. percben Hudák passzával Ikoba küzdött meg és elegáns mozdulatsor után megduplázta a zalaiak előnyét. 0-2

Az 52. percben Hudák beadása után Babati fejelt a kapu mellé.
Az 58. percben Furár lőtt középről, lövése elkerülte a vendégek kapuját.
A 76. percben Hudák lőtt ígéretes helyzetből ballal a kapufölé.
A 77. percben Ikoba lépett ki lesgyanús helyzetben, a kilépő Krnács kapus fölött el emelte a játékszert, amely azonban a kapufára esett le. Néhány pillanattal később Grumic középre tartó lövését Krnács tolta a léc fölé.
A 79. percben Babati fejesét lábbal tolte ki Krnács, a kipattantót Ikoba mellé rúgta.
A 84. percben Farkas passzával Furár került helyzetbe, ígéretes lövése azonban egy vendégjátékosot érinte hagyta el a játékteret.
A 85. percben Babati passza után Ikoba közeli lövését ismét védte Krnács.
A 90. percben újra Ikoba próbálkozott sikertelenül gólszerzéssel, Krnács ezt is fogta.

Bár a háromosztálynyi különbséget nem sikerült csapatunknak eltüntenti, de elmondhatjuk, hogy az egész csapat szívét, lelkét kitette a pályára, amely a tisztes helytálláshoz elengedő volt, így az eredmény ellenére is emelt fővel hagyhattuk el a játékteret, ha esetleg kicsivel több szerencsénk van, akkor pedig gólt is szerezhettünk volna. A csapatunk most pihenőre tér, hogy tavasszal megújult erővel léphessenek pályára fiaink.

Szarvasi FC 1905 – Zalaegerszegi TE 0-2 (0-2)
Szarvas, Erzsébet liget – 1000 néző. Játékvezető: Nazsa Tamás (Bornemissza G., Garai P.)

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Bakró G., Bozsó L., Szikora M. (Sindel R.), Vozár D. (Polonszki P.), Zima D., Kriska N. (Klimaj Z.), Furár R., Styecz M., Farkas J.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Zalaegerszeg: Szemerédi N. – Oleg G., Devecseri Sz., Sebestyén L., Grumic M. (Hegedűs O.), Szépe J., Ikoba E., Barczi D. (Babati B.), Gergényi B., Kiss M., Hudák M.
Vezetőedző: Dobos Barnabás

Gólszerzők: Szépe J. 16′, Ikoba E. 43′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Elégedett vagyok a csapat játékával és a mérkőzéshez való hozzáállással. A lehetőségeinkhez képest a kupasorozatból kihoztuk a maximumot. Remélem, hogy az Amatőr Kupa döntőjében sikeresen fogunk szerepelni! Gratulálok a Zalaegerszegnek!

Dobos Barnabás: – Küzdelmes mérkőzésen hoztuk a kötelezőt a szimpatikus hazaiak ellen.

A találkozó videós összefoglalója:Tudósítás: Legény Tamás
Videók: M4Sport, KörösTV, Békés Megyei Hírcentrum

Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu), Kovács Bence

 

Szarvas Fc 1905 Facebook