Tíz gólos győzelem a Mezőkovácsháza ellen!

  • 2022.10.19.

A bajnokság alapszakaszának második köre kezdődött meg a 8. fordulóval, ellenfelünk hazai pályán a Mezőkovácsházi TE csapata volt. A pontvadászat első napján fordított pályaválasztással magabiztos, 6-2-es győzelmet arattunk ellenük, az erőviszonyok azalatt sem változtak sokat, így egyértelműen mi számítottunk a meccs esélyesének.

3. perc: Kiri ívelt középre jobbról az alapvonalról, középen Varga átvette a labdát, majd hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0.
5. perc: Györgyi szerzett labdát a félpályánál, azonnal indította Magot, aki beérve a tizenhatoson belülre lőtt, a labda pedig a kapu közepében kötött ki. 1-1.
18. perc: Furár adott középre a jobb oldalról, a védők röviden fejelték ki a labdát, a jó helyen álló Styecz fordulásból, hét méterről kilőtte a bal felső sarkot. 2-1.
21. perc: A tizenhatos sarkához közel jutottunk szabadrúgáshoz 21 méternyire, amelyet Kriska mesterien a kapu bal alsó sarkába tekert. 3-1.

69. perc: Viczián kevergetett a sarokban, majd középre adott, a védő röviden mentett, Szikora lecsapott a labdára, majd egy cselt követően az ötös sarkáról a jobb alsó sarokba helyezett. 4-1.
73. perc: Kriska lépett ki a védők között, középre gurított labdáját Bány hat méterről könnyedén a hálóba helyezte. 5-1.
75. perc: Varga hozta helyzetbe Furárt, aki egy cselt követően, nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 6-1.
77. perc: Szikora nyert meg egy párharcot, majd kapura lőtt, de Németh lábáról kiperdült a labda, éppen Viczián elé, aki 11 méterről a háló közepébe talált. 7-1.
79. perc: Egy védőről lecsorgó labdával Viczián lépett ki, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 8-1.
81. perc: Némethet hozta kellemetlen helyzetbe csapattársa egy hazagurítással, a letámadó Varga lábáról Viczián elé került a labda, aki közvetlen közelről talált a hálóba. 9-1.
85. perc: Viczián indította Furárt a bal szélen, aki pár lépés után nyolc méterről kilőtte a bal felső sarkot. 10-1.
87. perc: Mojzsis labdájával Szikora került ismét helyzetbe, lövése leperdült a kovácsházi kapus lábáról Vicziánhoz, aki 11 méterről elegánsan sarokkal!! gurított a kapu közepébe, mesternégyeshez juttatva ezzel önmagát. 11-1.

A találkozó gyors gólváltással indult, majd negyedóra elteltével percek alatt két gólt rúgva megnyugtatóvá vált a különbség a két csapat között. Ezt követően a kihagyott lehetőségek percei következtek, többször kerültünk helyzetbe, de ekkor a gólok még a zsákban maradtak. Fölényünk olykor percekig nyomasztóvá vált, a félidő utolsó percében 15 másodperc alatt háromszor!! találtuk el a kapufát, de több gólt már nem sikerült szerezni. A második félidő minden tekintetben követte az elsőt, a fölény, a kihagyott helyzetek, ezek jellemezték a játékrész első felét. Igazi áttörést a négyes csere hozta meg, mert ezután már a gólok is előkerültek, szűk húsz perc alatt nyolcszor sikerült bevennünk Németh kapuját. Ez a periódus hozta meg Viczián mesternégyesét is aki tíz perc alatt szerezte meg találatait, melyek közül az utolsó nem mindennapivá sikerült. Bár a vendégeink gondjait ismerve, győzelmünk még ilyen arányban is megérdemeltnek mondható, mert a szépszámú találat mellet megannyi lehetőséget is kidolgoztunk, szép napot szerezve ezzel a közönségnek. Jövő hét szombatján a szomszédban levő Békésszentandráshoz látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Mezőkovácsházi TE 11-1 (3-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Szántó Simon Péter (Petrovszki P., Kovács K.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Szikora M.), Bány B., Polonszki P., Deli L. (Törköly T.), Bakró G. (Mojzsis M.), Zima D. (Simon R.), Furár R., Kriska N., Varga I., Styecz M. (Viczián F.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Mezőkovácsháza: Németh D. – Zsuzsa L., Bíró T., Mag R., Matuz T., Simondán B. (Vígh T.), Mittnacht T., Györgyi Z., Almási Á. (Andrej B.), Varga G., Patyi J.
Játékosedző: Bíró Tibor

Gólszerzők: Varga I. 3′, Styecz M. 18′, Kriska N. 21′, Szikora M. 69′, Bány B. 73′, Furár R. 75′, 85′, Viczián F. 77′, 79′, 81′, 87′ illetve Mag R. 5′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Örülök, hogy a cserejátékosok beállásával nagyot javult a játékunk és így sok gólt tudtunk szerezni.

Bíró Tibor: – Ez a mérkőzés már a hétközben eldőlt, amikor megtudtuk, hogy a kapusunknak is a mezőnyben kell játszani.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu), Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook