U13: A gyerekek számára fontosak a példaképek

  • 2024.04.10.

A Szarvasi FC U13-as együttese számára a tavaszi szünetbeni keddi edzés a megszokott mederben zajlott, amikor a kétkapus játékra került sor, az addigi melegítésüket végző felnőtt játékosok – név szerint Endrefalvi Erik, Magyar Martin, Palik György, Jakab Gábor, Máté Dávid, Furár Róbert, Marik Soma – beálltak közéjük játszani! A kezdeti meglepetést hamar letudták a kisebbek, és maximális figyelemmel követték a nagyobbak tanácsait, tapasztalatait. Ezúton is nagyon szépen köszönjük a játékosok részvételét, illetve edzőjüknek, Sajben Gábornak a segítséget!

Másnap, április 3-án 16:00-tól már éles meccsen kamatoztathatták tudásukat a srácok. Az ellenfél a korosztályukban jó erőkből álló Gyomaendrőd csapata volt, akiktől ősszel 6:2-es vereséget szenvedtünk. Ezúttal csapatunk a szebbik arcát mutatta, a srácok küzdelemből jelesre vizsgáztak. Az első félidőben több lehetőség is adódott előttünk, melyek sajnos kihasználatlanul maradtak, a vendégcsapat inkább a hibáinkat kihasználva tudott a kapunk közelébe kerülni.
A második félidőben hasonló volt a játék képe, a kapuk inkább egyéni hibák miatt forogtak veszélyben. Egy átlövés után szerzett vezetést a Gyomaendrőd, ezután sem feladva küzdött csapatunk, ezen a napon azonban nem sikerült gólt szereznünk, így maradt az 1:0, mely a végeredmény is lett. A játék képe alapján a döntetlenre rászolgált volna csapatunk. A csapat küzdőszelleme ezen a délutánon kiváló volt, melyre a későbbiekben lehet építeni.

Szarvasi FC 1905 – Gyomaendrődi GYLE 0-1 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget. Játékvezető: Kepka Roland

Szarvas: Galó B. – Gnándt Á., Nagy L., Uhljar Zs., Mihácsi D., Styevák N., Szuprics A., Korim Á., Pozsár N.
Cserék: Fekécs M., Gyalog G., Plentri Zs., Nemcsényi G., Horváth B., Radics M.

Gyomaendrőd: Balázs Zs., Czikkely Á., Timár B., Horváth R., Bán K., Sztoján Á., Várkonyi Á., Horváth Cs., Novák Á.
Cserék: Kővágó L., Toldi B., Kaszás D., Furka L., Földvári Á.

Gólszerző: Bán K. 34′


Kis Mátyás – edző
Valastyán Balázs- pedagógiai tanácsadó

Szarvas Fc 1905 Facebook