• 2022.10.19.
  1. február 04.-én 13,00-tól Gyulán került megrendezésre a Békés megyei U-17 futsal bajnokság döntője, melyre a Szarvasi FC ifi csapatának fiatalabb fele, kiegészülve a serdülők „idősebbjeivel”, kvalifikálta magát. A csoportmérkőzések mindkét körének mérkőzéseit veretlenül „teljesítettük” így bizakodva vártuk a döntőt.

Csapatunk: Rohony Márk, Szebegyinszki Robin, Uhljar Gergő, Gyurik Dániel, Debreczeni Dávid, Bálint Attila, Borbély Dávid, Domján Balázs, Szappanos Ármin
Edző: Závoda Gábor

A döntőben négy csapat szerepelt: Gyulai Termál FC, Medgyesegyháza SE, Sárréti Gyöngyhalász GYSE (Füzesgyarmat), Szarvasi FC

P1240348

Lebonyolítás:
Az elődöntőben a csoport első helyezettek a másik csoport másodikakkal játszanak. A győztesek a döntőbe kerülnek, a vesztesek a bronz éremért játszanak.

Elődöntők:

Szarvasi FC – Sárréti Gyöngyhalász GYSE 10 – 1 (5-0)
gól: Szappanos Ármin (3),Gyurik Dániel (3), Szebegyinszki Robin (2), Bálint Attila, Borbély Dávid

A mérkőzésen a tudásbeli különbség egyértelműen kiütközött, taktikus fegyelmezett játék mellet. Másik elődöntőben a Gyula szintén magabiztosan győzte le a Medgyesegyháza gárdáját. A bronzmérkőzésen a Medgyesegyháza együttese magabiztosan múlta felül a Füzesgyarmatiakat.

Döntő:

Szarvasi FC – Gyulai termál FC 3 – 5 (2-1)
gól: Szappanos Ármin (2), Szebegyinszki Robin

A döntőben eddigi legkeményebb ellenfelünkkel játszva, szívós kemény küzdelemben két gólos különbséget építettünk fel, de a szünetig az ellenfél szépített (2-1).

Kiemelkedően magas színvonalú mérkőzésen a Gyulai gárda lassan megfordította a mérkőzést (2-4), lassan felőrölve erőnket, mely előnyt a „hosszabb” kispad nyújtotta előnye jelentett, úgy hogy Debreceni Dávid egy büntetőt is hárított.

Egy utánozhatatlanul precíz, tanítani való büntetőt lőtt be Szebegyinszki Robin, így jöttünk vissza a meccsbe (3-4). Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de az idő fogyása miatt kitámadtunk és a vége előtt nem sokkal ismét gólt kaptunk, mellyel eldőlt a mérkőzés.

P1240347

Összefoglalva a történteket és szereplésünket megállapítható hogy a döntő bemutatta a játék értelmét és minden szépségét, a mérkőzés jó reklámja lehetett a sportágnak.

Sajnos itt alulmaradtunk, de….

Ilyen minőségű játékkal, hozzáállással és küzdeni akarással emelt fővel lehet mérkőzést veszíteni egy abban a pillanatban jobbnak bizonyuló ellenféllel szemben.

Gratulálunk csapatunknak a döntőbe jutáshoz, és az ott mutatott játékához. Minden játékos a tudása maximumát nyújtotta mind játékban, mind hozzáállásban. A mezőnyben és a kapuban is mindenki kiemelkedőt nyújtott.

A bajnokság tavaszi szezonjának felkészülésbe illeszkedő futsal bajnokságban tapasztaltak bizakodással tölthetik el az edzőt és csapatvezetést a nagypályás bajnokságra.

Hajrá fiúk ! Hajrá SZARVAS !!!

P1240346

Szarvas Fc 1905 Facebook