U19: Értékes győzelem Szeghalom ellen

  • 2022.10.19.

A novemberi késő nyári időben játszottuk utolsó őszi hazai mérkőzésünket a szeghalmiak ellen. Nagy irammal kezdődött a mérkőzés mindkét fél részéről, melyben enyhe mezőfölényt sikerült kialakítanunk, de az ellenfél is igen aktív volt, főleg kontrákból. Sajnos játékunk pontatlan volt, sok ki nem kényszerített, eladott labdával a középpályán, és a befejezés is „dadogott”. Ennek ellenére váratlanul szerezte meg a vezetést a vendég csapat egy büntetőből, mely Uhljar szabálytalansága után ítéltek ellenünk a 27. percben (0-1).

Ez felébresztette a gárdát és a középkezdés után egy mintaszerű támadás után Szappanos azonnal egyenlített (1-1), mely a félidei eredményt is jelentette. Nem játszottunk rosszul, de a támadások végén vagy a befejezés hibádzott, vagy egyéni hibákból eladtuk a megszerzett labdákat, kicsit erőlködtünk.

A második játékrész első harmadában egy támadásban eladott labdából villámgyors, tökéletesen kivitelezett kontrából ismét vezetést szerzett a szeghalmi csapat (1-2).

Több helyzet után egy szöglet utáni szép találattal Magyar egyenlített négy percen belül (2-2). A tempó miatt mindkét gárdán lehetett látni a fáradságot, a csapatok  szétszakadtak, a középpálya időnként kiürült, de reméltük a végjátékból jobban jövünk ki.

Sokadik helyzetünkből egy kapu előtti tűzijáték után (a 4. lövés ment be), Szappanos végre megszerezte a vezetést (3-2), melyet meg is tudtunk tartani, sőt a fáradó ellenfelünknek egy szép kiugratás, és remek egyéni befejezés után Varga vitte be a végső döfést a negyedik találatunkkal (4-2).

Nehezen, de megérdemelten nyertük a meccset, a csapat tartása és akarata elbírta az időnként gyengébb időszakokat, és egyéni gyengébb játékot is.
Következik a szezon utolsó mérkőzése két hét múlva az eddig szintén veretlen Dévaványa ellen, mely meccs eredménye meghatározó lesz a végső helyezések szempontjából.
Gratulálunk a Csapatnak.
Hajrá Fiúk! Hajrá Szarvas!!!

Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC 4-2 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget. Játékvezető: Belanka Zsolt Péter (Petrovszki P.)

Szarvas: Rohony M. – Virág B., Domján B., Szappanos Á. (Zahorecz K.), Magyar M., Uhljar G., Szebegyinszki R., Gyurik D. (Szopka N.), Varga I., Borbély D., Kiri M.
Utánpótlás edző: Závoda Gábor

Szeghalom: Fazekas A. – Kovács S., Tófalvi A., Barna G. (Fülöp B.), Peczkó K. (Bihari M.), László L., Seres D., Simon Cs., Gajda T., Hegyesi L., Czebe T.

Gólszerzők: Szappanos Á. 28′, 68′, Magyar M. 61′, Varga I. 87′ illetve Seres D. 27′, László L. 57′

Szarvas Fc 1905 Facebook