U19: Győzelem a MÁV ellen

  • 2024.05.08.

A 21. fordulóban a Békéscsabai MÁV együttesét fogadtuk. Az első tíz percben mindkét térfélen pattogott a labda, ám a következő tíz perc a miénk volt, sikerült két gólos vezetésre szert tennünk. Ezután is jól játszottunk, de a nagyobbnál nagyobb gólhelyzeteket is kihagytuk, és ahogy ilyenkor lenni szokott gólt kaptunk.

A második félidőt a meccs legszebb jelenete Csányi Balázs bombagólja nyitotta, ez megnyugtatta a csapatot. A meccs további része nem a legnagyobb színvonalon zajlott, a kapuk nem forogtak veszélyben, viszont ügyesen tartottuk a labdát, 5 perc kivételével nem engedtük ellenfelünket kibontakozni.

A szokatlanul meleg idő rányomta bélyegét a találkozóra, de kétgólos vezetésünk után taktikusan, lelkesen játszva sikerült nyernünk.
Kiemelendő, hogy lassan nem kell említeni, hogy foghíjas a keretünk, hiszen eltiltás, sérülés, korai kényszerű csere, és egyéb okból távol lévő játékosainkat remekül „pótolták” fiataljaink, nagyszerű teljesítményt nyújtva.

Folytatás május 12-én 11 órától a tabellán két ponttal előttünk álló Békés otthonában.

Szarvasi FC 1905 – Békéscsabai MÁV SE 3-1 (2-1)
Szarvas, Erzsébet liget. Játékvezető: Medovarszki János (Bálint Z.)

Szarvas: Fábri M. – Bakró R., Szakács G. (Styecz D.), Bakró K., Steinmacher T. (Neumann K.), Molnár J. (Korbely P.), Fazekas B., Csányi B., Gyalog G., Truczka Á., Zahorecz S.
Utánpótlás vezetőedző: Sechna Gábor

Békéscsaba: Vitányi K. – Mészáros M., Balogh D., Gedó M., Szabó L., Barta F., Nagy B. (Vasas M.), Unyatyinyszki M., Szekeres M., Szél D., Pálenkás Z.
Utánpótlás edző: Braun Attila

Gólszerzők: Csányi B. 14′, 49′, Truczka Á. 24′ illetve Szekeres M. 37′

Összefoglaló: Sechna Gábor

Szarvas Fc 1905 Facebook