U19: Magabiztos győzelem a Tótkomlós ellen

  • 2022.10.19.

Az előző heti győzelem és jó játék, és a hetek óta javuló forma után bizakodva vártuk az utolsó őszi bajnoki mérkőzést. Erre a meccsre újra játékra jelentkezett több hetes betegség után Borbély Dávid, és egy bő hónapos „önkéntes szabadságot” kivevő Szappanos Ármin is.

A mérkőzés jól indult, gyakorlatilag ez ellenfél térfelén folyt a játék, folyamatosan alakítottuk ki helyzeteinket, és a mezőnyben is nyomasztóan domináltunk. Viszont némi „idegesség” benne volt a játékban, ami miatt a befejezés nem sikeredett.
Ezt a helyzetet „orvosolta” Varga István a 16. percben megszerzett gólja 1-0. Változatlan játékkép mellet egy szöglet után született második gólunk, melyet Domján Balázs szerzett (2-0).
A védelem határozatlanságát kihasználva a Tótkomlós gárdája szépített Baliga Krisztofer révén (2-1), de ezt leszámítva kapusunknak nem túl sok dolga volt.

A szünet után Varga I. megszerezte harmadik gólunkat. Gólvágónk az egész mérkőzésen kiemelkedően játszott. (3-1)
A hajrában egy 16-os előtti szabálytalanságból szabadrúgáshoz jutottunk, melyet egy büntetőrúgás magabiztosságával a sértett (ki más?) Varga I. magabiztosan gólra váltott (4-1), mellyel megérdemelt mesterhármast ért el.
A végeredményt az egész meccsen nagyot küzdő Szappanos Ármin állította be, Varga I. önzetlen gólpasszából (5-1).

Csapatunk megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott, melyet nem hibátlan, de roppant céltudatos és motivált, csapatjátékkal ért el.
Várjuk az őszi utolsó mérkőzésünket az Ifi kupában a Nagyszénás ellen, ahol van törleszteni valónk a bajnoki összecsapás eredménye miatt.
Hajrá Fiúk! Hajrá Szarvas!

Szarvasi FC – Tótkomlósi TC 5-1 (2-1)
Szarvas, Erzsébet liget. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Fehér J., Varga L.)

Szarvas: Rohony M. – Uhljar G., Takó L., Domján B., Gyurik D. (Kiri M.), Borbély D., Pásztor M. (Szijártó M.), Szebegyinszki R., Varga I., Csasztvan L. (Fazekas L.), Szappanos Á.
Utánpótlás edző: Závoda Gábor

Tótkomlós: Asztalos B. – Kocsis B., Szabó S., Poljak D., Baliga D., Kovács R., Koleszár J., Borbás Gy. (Csurár V.), Keszeli R. (Baliga Sz.), Durkó T., Baliga K.
Utánpótlás vezetőedző: Füredi János

Gólszerzők: Varga I. 16′, 48′, 81′, Domján B. 36′ illetve Baliga K. 40′

A képre kattintva galéria nyílik!
Szarvas Fc 1905 Facebook