U19: Magabiztos győzelem az Ifi kupában

  • 2022.10.19.

Vasárnap játszottuk az őszi szezon utolsó mérkőzését haza pályán a Nagyszénás csapata ellen az ifi kupa 3. fordulójában. Nagy elszántsággal készült a gárda, mivel a botrányos körülmények között vereséggel megélt október közepi meccs után bizonyítani szerettek volna.

A körülmények nem túl ideálisan alakultak, mivel a folyamatos esőzések miatt a mérkőzés a 3. számú pályára került, mely szintén igen felázott volt, és végig tovább esett az eső.  A mérkőzés a nem túl ideális viszonyok között is jól kezdtük, végig nálunk volt a kezdeményezés, és támadtunk, sajnos több helyzetünk is kimaradt. Ennek okán egy szép kontrából a Nagyszénásiak gyorsan megszerezték a vezetést 0-1.

A mérkőzés képe nem tükrözte a pillanatnyi eredményt, és tíz percen belül ki is egyenlítettünk. Varga I. bal oldali szöglete után, további játékos érintése nélkül jutott a labda a hálóba 1-1.

Ezt követően továbbra is folyamatosan támadtunk, majd egy kb. 30 méterről elvégzett (Magyar M.) kitűnő szabadrúgás után, Szappanos Á. fejelte le a labdát a gólvonal elé, ahonnan az továbbkerült a hálóba 2-1.

Öt perccel a vezetés megszerzése után egy gyors szöktetésből az előző gólszerző varázsolta a labdát az érkező Pásztor M. elé, aki magabiztosan helyezte a kapuba a labdát a kapus mellett 3-1, mellyel megszületett a félidei eredmény.

A második félidőben a játék képe nem változott, végig támadtunk, bár kissé „energia takarékos üzemmódra” váltva, kapusunk csak az esővel és dermedtséggel küzdött, a pálya minősége tovább romlott. A félidő közepén három perc alatt szereztünk újabb két gólt (Szappanos, Varga), mellyel végérvényesen eldőlt a mérkőzés.

Sajnos vége az őszi szezonnak melynek a végére összerázódott a gárda (utolsó 5 mérkőzésből, 4 győzelem, 1 döntetlen), bízunk benne, hogy ezt a szériát folytatni tudjuk a tavaszi folytatásban is.

Szarvasi FC – Nagyszénás SE 5-1 (3-1)
Szarvas, Erzsébet liget. Játékvezető: Hajdú Dávid (Benyovszki Z., Zahorán J.)

Szarvas: Rohony M. – Körösfalvi K., Magyar M., Domján B., Pásztor M., Varga I., Csasztvan L. (Takó L.), Szappanos Á. (Gyurik D.), Uhljar G., Szebegyinszki R., Pecznik P. (Borbély D.)
Utánpótlás edző: Závoda Gábor

Nagyszénás: Radovics I. (Valuk A.) – Szenczi J. (Árgyelán B.), Tari F., Závogyán B. (Hajdú T.), Viszkok S., Szilasi G., Oláh A., Liska T., Márk Á. (Plesovszki M.), Balog P., Balázs M.
Utánpótlás edző: Deák Balázs

Gólszerzők: Varga I. 17′, 76′, Szappanos Á. 34′, 73′, Pásztor M. 39′ illetve Balog P. 7′

A képre kattintva galéria nyílik!
Szarvas Fc 1905 Facebook