U19: Nagyszénáson folytattuk a győzelmi sorozatot

  • 2022.10.19.

A nyári melegben egy szintén „melegnek” ígérkező mérkőzésnek néztünk elébe Nagyszénáson, a botrányos körülmények között (3-0 vezetés után 4-3 vereség, 3 kiállítás után….) elveszített őszi találkozó után.

Csapatunk nagy elánnal kezdett, melynek eredményeképp a 7. percben Varga I. megszerezte a vezetést. 1-0.

A forróság ellenére továbbra is gyilkos tempót diktáltunk. Ez meghozta a második gólunkat is melyet Bákai Beni szerzett. 2-0.

Ettől kicsit megnyugodva, kicsit visszavettünk a tempóból, melyet a hazaiak „megköszöntek”, és egy komoly védelmi megingásunk után szépítettek a félidő közepén. A félidő középső 15-17 percében átadtuk a kezdeményezést ellenfelünknek, kicsit beszorultunk, melyet a Szénásiak lelkesen kihasználták. A szépítő gól, és alábbhagyó ellenfél támadások után, ismét visszavettük a kezdeményezést, és a játékot az ellenfél térfelére helyeztük át, mely meghozta eredményét Bákai B. második találatával 3-1 ide, mely a félidei eredmény is volt.

Szünet után a 49. percben Varga I. 25 méteres szabadrúgásából ismét növeltük előnyünket. 4-1.

Majd további negyedóra jó játék után Hrncsjár Patrik nagyon jól eltalált lövése után 5-1 javunkra.

Megnyugodtunk a biztos vezetésünk tudatában, valamint a hőség és a tempó és kezdett felülkerekedni, mert a hazaiak újabb szépítő találata után. 5-2.

Érthetetlen módon elkezdtünk bizonytalankodni, a hazaiak vérszemet kaptak, és nemsokára újabb gólt szereztek 5-3.

Ettől kicsit észhez térve, utolsó erőket mozgósítva, újra összekapta magát a gárda, és a kezdeményezést visszavéve megőrizte előnyét a mérkőzés végéig, azonosulva a mottóval „legjobb védekezés a támadás”. Összegezve elmondható, egy színvonalas, hajtós mérkőzésen, nagyon jó csapatjátékkal, jó egyéni teljesítmények mellett megérdemelt győzelmet arattunk, mellyel folytattuk a felzárkózást a tabellán, megelőzve vendéglátóinkat.

Gratulálunk a csapatnak.
Hajrá Fiúk, Hajrá Szarvas !!!!

Következik május 2.-án szerdán az IFI-kupa elődöntő, hazai pályán a kiváló Mezőhegyes ellen.

Nagyszénás SE – Szarvasi FC 3-5 (1-3)
Nagyszénás, Sportpálya. Játékvezető: Kocsondi Bálint (Nagy G., Rakonczás Zsolt)

Nagyszénás: Radovics I. (Valuk A.) – Zábrák Z. (Varga Zs.), Szenczi J. (Hajdú T.), Tari F., Závogyán B. (Árgyelán B.), Viszkok S., Hegedűs B., Liska T., Balog P. (Oláh A.), Balázs M., Márk Á. (Vida R.)
Utánpótlás edző: Deák Balázs Béla

Szarvas: Rohony M. – Styecz D. (Tóth D.), Magyar M., Domján B., Borbély D. (Fazekas L.), Pásztor M. (Hrncsjár P.), Szebegyinszki R., Bákai B. (Szopka N.), Varga I., Csasztvan L. (Gyurik D.), Szappanos Á. (Szín Á.)
Utánpótlás edző: Závoda Gábor

Gólszerzők: Balázs M. 24′, 74′, 81′ illetve Varga I. 7′, 49′, Bákai B. 19′, 37′, Hrncsjár P. 65′

A megyei kiemelt U19-es bajnokság aktuális állása:

Szarvas Fc 1905 Facebook