U19: Nyert Szarvason a feljutó Mezőhegyes

  • 2022.10.19.

Első hazai mérkőzésünkön a tavalyi megyei U19 bajnokság Déli csoportját brutális fölénnyel megnyerő Mezőhegyes csapatával csaptunk össze.
Ellenfelünk komoly alkati dominanciáját szervezett játékkal tudtuk kompenzálni, de érződött a játékban a feszültség, melyet a több szabálytalanság jelzett az első percektől.
Mind ezt a játékvezetés sajnos nem tudta megfelelően lereagálni, így mindkét csapatot sújtó érthetetlen ítéletek születtek, melyek teljesen megzavarták a mérkőzés lefolyását.
Mezőnybeli enyhe fölényünket büntetőből tudtuk gólra váltani (Varga I.), de intő jel volt, hogy a nehezen megszerzett labdákat gyorsan el is szórtuk (legalább olyan ütemben ahogy a mérkőzésvezető szórta a lapokat).
Egy ilyen szituáció után Mezőhegyes egyenlített, majd a félidő vége előtt nem sokkal Csasztvan megkapta a második sárgáját, és létszámhátrányba kerültünk.
Majd ezután gyorsan az eredmény is 1-2 -re változott.

Szünet után 20-25 percig olyan mértékben domináltunk, és utaltuk a játékot, mintha az ellenfelünk lett volna emberhátrányban, de a befejezések pontatlanok voltak. Ennek ellenére Kukovecz megszerezte az egyenlítő gólunkat.
Sajnos a félidő derekán ellenfelünk büntetőből ismét megszerezte a vezetést (sporttársakról az elején már ejtettünk szót…..), mely megtörte csapatunkat és az eredmény viszonylag gyorsan 2-5-re változott.
Innen kezdve a Mezőhegyes csapata főleg védekezésre és időölésre játszott, de sikerült Kukovecz-nek újabb szépítő gólt szereznie 3-5.

Az már látható az első két forduló eredményeiből, hogy a tavalyi erősorrend lényegesen megváltozott, de továbbra is helyünk lehet az élmezőnyben, főleg a 2. félidő első felének játéka alapján, viszont a játékunknak pontosodni kell a későbbiekben.

Szarvasi FC – Mezőhegyesi SE 3-5 (1-2)
Szarvas, Erzsébet liget. Játékvezető: Halma Sándor (Malya Z., Szabó Cs.)

Szarvas: Rohony M. – Uhljar G., Styecz D., Kukovecz D., Szín Á. (Gyurik D.), Domján B., Borbély D. (Magyar M.), Szebegyinszki R., Varga I. (Farkas B.), Csasztvan L., Szappanos Á. (Fazekas L.)
Vezetőedző: Závoda Gábor

Mezőhegyes: Varga P. (Fekete B.) – Péli M., Lugasi M. (Papp N.), Zsilák M. (Szvoboda L.), Faragó Á., Papp B. (Boros B.), Gazsi B. (Janesz P.), Isaszegi M., Lugasi J., Balázs M., Veres M. (Papp M.)

Gólszerzők: Kukovecz D. 22′, 88′, Varga I. 56′ (büntetőből) illetve Lugasi M. 41′, 69′ (utóbbit büntetőből), Isaszegi M. 42′ 71′, Zsilák M. 74′

Kiállítva: Csasztvan L. 44′ (második sárga lap után)

Galéria eléréséhez kattintson a képre!
Szarvas Fc 1905 Facebook