U7, U9: I. Szarvasi Lurkó Torna

  • 2022.10.19.

Az elmúlt másfél évben, mióta a pandémia komolyan befolyásolta a világ életét, a sportot övező miliő is megváltozott. Míg a felnőtt labdarúgás a maga módján visszatért a normálisnak mondható kerékvágásba, addig sajnos a felnövekvő generációk megmérettetései háttérbe szorultak. Ezt a helyzetet megelégelve fogott össze a Szarvasi FC U7-es és U9-es korosztályának szülői közössége, illetve a Szarvasi FC edzői és vezetői, és meglehetősen rövid idő alatt megszerveztek egy tornát, melyet hagyományteremtő szándékkal indítottak útjára 2021. szeptember 4-én, szombaton. A két korosztályban 5-5, elsősorban a környékről érkező együttes mérkőzött meg egymással, az U9-es korosztály viszont „nemzetközi” volt, hiszen a nagyváradi Juventus együttese is elfogadta a meghívást, növelve az esemény színvonalát.

A csapatok létszámára való tekintettel a szervezők a körmérkőzéses formát választották a lebonyolításhoz, így minden csapat összemérhette tudását a másikkal. Az U7-es korosztályban a Pusztaföldvár és Orosháza mellett a hazai csapat három(!) együttessel is nevezett, az U9-es korosztályban pedig Mezőberény, Orosháza és Nagyvárad csapatai mellett két szarvasi együttes  került besorolásra.

A mérkőzések a megnyitó után, 9:00-tól kezdődtek, négy pályán. A nézők izgalmas, magas színvonalú meccseket láthattak, de talán ami sokkal fontosabb volt, hogy a kilátogatók megbizonyosodhattak arról: ezek a csillogó szemű csemeték rajonganak a sportágért. Dicséret illeti az összes csapatot, hogy rendkívül sportszerűen játszották meccseiket, a játékvezetőknek csak elvétve kellett sípjaikba fújni. Az első három forduló után egy hosszabb szünet következett, melynek során a gyerekek feltölthették lemerült elemeiket. A mérkőzések után még egy hatalmas feladat várt a gyerekekre: a tombolára felajánlott ajándékokat kellett sorsolás után átvenniük! Ennek során üdítők, sportszárak, labdák, LEGO-szettek, kulacsok, vásárlási utalványok találtak gazdára. A fődíjat a Liget Wellness szponzorálásában tudták kisorsolni a szervezők.

Az U7-es korosztályban a helyezések az alábbiak szerint alakultak:

1, OMTK-ULE 2, Szarvasi FC I., 3, Szarvasi FC II. 4, Pusztaföldvár 5, Szarvasi FC III.

Gólkirály: Baranyai Máté (OMTK ULE)
Legjobb játékos: Csekő Hanna (Pusztaföldvár)
Legjobb hazai játékos: Tóth Zalán

Az U9-es korosztály eredménylistája az alábbi:

1, Szarvasi FC I. 2, Nagyváradi Juventus 3, Berényi Gyermek FC 4, OMTK ULE 5, Szarvasi FC II.

A torna gólkirálya: Kuczora Kende (Szarvasi FC I.)
A torna legjobb játékosa: Kádár Tamás (Nagyváradi Juventus)
A torna legjobb kapusa: Opauszki Bence (Szarvasi FC I.)
A torna legjobb hazai játékosa: Besenczy Simon (Szarvasi FC II.)

Végezetül szeretnénk megköszönni a támogatóknak a hozzájárulását az esemény megvalósításához, illetve a szülők fáradhatatlan, sokszor minden energiát megmozgató munkáját, mely nélkül ez a rendezvény nem jött volna létre.

Támogatók: Corteva, Gallicoop Zrt., Mozzarella Kft., Liget Wellness Hotel, Szarvasi FC, Komép Kft., Pepsi (Áchim Tamás), Bencze Sándor, Bukovinszky Béla, Trabachné Bálint Ágnes, Trabach János, Nagy Péter, Tóth Attila, Tóthné Gavallér Petra, Besenczy Máté, Májai Katalin, Sinka Attila és neje, Kepenyes-Darida Bea, Kepenyes András, Darida-Szabó Barbara, Darida Csaba, Cséke Éva, Závoda Ferenc, Kovács Krisztina, Ezer Ádám, Virág Katalin, Gábos Krisztina, Kuczoráné Árvai Andrea, Fekécsné Kis Anett, Fekécs Tamás, Kuczora Ferenc, Tóth Ferencné, Rideg Csilla, Rágyanszki Mihály és neje, Bajnok Sport Kft.-t (Rucanor)

U7-es csapat tagjai:

Tóth-Gyenes Zsombor, Csányi Botond, Molnár Hanna Krisztina, Plenter Kende, Tóth Zalán, Gajdács Milán, Uhjár Milán, Rácz Noel, Darida Marcell, Sinka Dominik és Litauszki Levente

Szarvas I.

Opauszki Bence, Nagy Levente, Trabach János, Kuczora Kende, Fekécs Máté, Kepenyes-Darida Alex, Ezer Barnabás

Szarvas II.

Mucenieks Erneszt, Németh Endre, Mihácsi Dominik, Bencsik Holli, Závoda Borisz, Darida Benedek, Besenczy Simon

Fotók: Kovács Krisztina

A Körös TV tudósítása:

Szarvas Fc 1905 Facebook