• 2022.10.19.

Szarvasi FC—Rákóczi Vasas SE 2—0 (2—0)

Megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 250 néző. V.: Benyovszki.

Szarvas: Kiri — Darida, Kukovecz, Szikora, Filyó, Zima, Klimaj, Medvegy (Gulyás), Moldván, Zsíros, Nagy D.
Edző: Rétes Pál
Rákóczi Vasas: Lévai — Debreceni, Németh, Ludányi, Boros, Vili, Mazán (Szabó Á.), Kánya, Buza, Tasi, Simon R. (Asztalos)
Edző: Polyák László

G.: Nagy D. a 24., Klimaj a 43. percben.

Jó: Filyó, Moldván, Klimaj, Zima, Nagy D., ill. Németh, Boros, Vili, Simon R.

Rétes Pál: — Végig fegyelmezetten, nagy akarással játszottunk. Meggyőző első félidő után a vendégek a másodikban nagy erőket mozgósítottuk a gólért. Példaszerű volt a hozzáállásunk.
Polyák László: — Saját magunkat vertük meg, és nemcsak azért, mert könnyen elkerülhető gólokat kaptunk, hanem azért is, mert a rengeteg helyzetből az üres kapuba sem tudtunk betalálni.

Furár Tibor tudósítása:

Mostani ellenfelünktől a mérkőzés előtt öt pontnyira voltunk lemaradva, így a feladat adott volt, vagy meg közelítjük őket, reményt adva esetleg a későbbi előzésre, vagy lőtávolon kívülre kerülünk tőlük, elbúcsúzva a második hely reményétől. A kellemetlenül hidegre fordult időjárás ellenére az 5. percben hirtelen melegünk lett, amikor egy szöglet után Ludányi fejelt közelről kapura, de Kiri a helyén volt. Nem késett soká a válasz, Nagy D. lőtt jobbról a jobb kapufa mellé. Már ekkor lehetett látni, hogy két azonos képességű csapat feszül egymásnak, így a már megszokott gólparádé ezúttal nem fog megismétlődni. A 23. percben Moldván tört be a büntető területen belülre, és tisztázatlan körülmények között a földre került, de a bírói síp néma maradt. Rá egy percre Klimaj vállalkozott 20 méterről lövésre, a középre tartó labdát a kapus csak kiütni tudta, éppen Nagy D. elé aki közelről a kapu közepébe lőtt. 1-0. A gól után a Rákóczi elkezdte kicsit csipkedni magát, de egy Tasi fejesen kívül -amit Kiri parádés vetődéssel hárított- nem volt említésre méltó lehetőségük. Nem úgy nekünk, a 43. percben ismét Klimaj vállalkozott lövésre hasonló pozícióból mint az első gólnál, szintén középre tartott a labda, de most mell magasságban, Lévai ahelyett hogy ölbe vette volna, igen szerencsétlenül ért bele és az a kezéről a hálóba vágódott. 2-0. Rendkívül jó lélektani pillanatban született ez a találat, így megnyugtató előnnyel térhettünk pihenőre. A félidő után, vezetésünk tudatában átadtuk a területet a Rákóczinak, bízva hogy kinyílik a védelmük és majd kontrákból veszélyeztethetünk. Ennek ellenére a vendégek hagytak ki egy óriási lehetőséget az 54. percben, amikor Kiri rövidre sikerült kirúgása Tasi elé került, de Ő az üres kapu helyett a labdafogó hálóba lőtt. Ezek után is többet birtokolták a labdát a vendégek, de mi magabiztosan hárítottuk el a próbálkozásaikat, így nem kellet tövig rágnunk a körmeinket izgalmunkban. A 72. percben lett volna még alkalma az orosháziaknak a szépítésre, de Debreceni nagy helyzetben nem találta el a kaput. Ezek után már a beletörődés jelei mutatkoztak a vendégeken, ekkor már sejtették hogy ezen a találkozón pont nélkül maradnak. Említést érdemel még Zsíros 87. percben elkövetett lövése, amit Lévai tolt léc fölé. Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy színvonalas meccsen végig fegyelmezetten, taktikusan, a találkozót végig kontroll alatt tartva megérdemelt győzelmet arattunk a remek képességű vendégekkel szemben. Ez a győzelem reményt adhat arra, hogy már ne csak hátra fele, hanem előre is tekinthessünk a tabellán. Jövő héten ahhoz a dévaványai csapathoz látogatunk amelyik tavasszal csak keresi őszi önmagát, de bízom benne, hogy nem ellenünk találja azt meg. Szarvasi jók: Szikora, Kukovecz, Klimaj, Zima.

A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattints a képre!

orosháza jegyzőkönyv

Szarvasi FC–Rákóczi Vasas SE    2:0 
Mezőkovácsházi TE–Békési FC    6:2
Jamina SE–Dévaványai SE    3:1
Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK    4:1
Szabadkígyósi SZSC–Szeghalmi FC   2:1
Gyomaendrődi FC–Csabacsűd SE   0:3
Kondorosi TE–Tótkomlósi TC    5:0
Méhkeréki SE–Mezőhegyesi SE     3:1

Szarvas Fc 1905 Facebook