Újabb hazai győzelem – ezúttal hátrányból!

  • 2022.10.19.

A 15. fordulóban ismét hazai környezetben léptünk pályára, ezúttal a Szabadkígyós csapatát fogadtuk. Ellenfelünk hálóját az otthonában lejátszott szeptemberi mérkőzésen féltucatnyi góllal terheltük meg, arról a találkozóról még annyit érdemes tudni, hogy az volt eddig az egyetlen, amelyen nem kaptunk gólt. Na de abból a meccsből nem volt érdemes most kiindulnunk, mert azóta a vendégek egész rendesen kiegyenesedtek, hozzánk egy ötmeccses veretlen széria után érkeztek.

4. perc: Egy labdavesztésünk után Hegedűs emelt középre jobbról, az őrizetlenül hagyott Ökrös pedig nyolc méterről a kapunk közepébe gurított. 0-1.
35. perc: Furár visszasarkalt labdáját a védők röviden emelték ki, Deli megszerezte, majd tíz méterről nagy erővel a vendég kapu bal oldalába lőtte. 1-1.

60. perc: Bakró beadását röviden ütötte ki Jakab, a jó helyen álló Deli ezúttal sem teketóriázott, és hasonló szögből, és távolságból, mint az első góljánál ezúttal sem hibázott, a kapu bal oldalába lőtt. 2-1.
81. perc: Kirit rántották le a vendégek lapujától 25 méterre amiért szabadrúgást kaptunk, amelyet Tóth vállalt el és mesterien a bal felső sarokba csavart. 3-1.

Az elmúlt heti győzelem után itt volt az alkalom, hogy olyat tettet hajtsunk végre, amelyet még nem tudtunk megtenni ebben a most folyó bajnokságban, két meccset nyerjünk egymás után. Ezen elképzelésünkhöz nem igazán akartak asszisztálni vendégeink, mert az első lehetőségükkel élni tudtak, és azt nem állíthatjuk, hogy meglepetésre, de a 4. percben megszerezték a vezetést. Ez a tény, az eddigiekben komoly problémákat okozott csapatunknak, de az utóbbi meccseken látott játék bizakodásra adott okot, így optimistán tekinthettünk a hátra levő, majd 86 perc elébe. Jöttek is azok a lehetőségek, amelyek magukban hordozták a gólt, előbb a 7. percben Styecz középről leadott lövését védte Jakab, majd a 17. percben Tóth lőtte fölé közelről a Styecz által lefejelt labdát. A 20. percben egy kapu előtti kavarodásban előbb Simon lövését blokkolták a védők, majd Furár próbálkozása akadt el a vendégek kapusában. Megint csak kimaradoztak a helyzetek, de most nem látszott feszültség a csapaton, kapkodásnak nyoma sem volt, uraltuk a játékot érezni lehetett, hogy előbb-utóbb jön a gól is. A 35. percben el is jött, Deli révén sikerült egyenlítenünk, ami valljuk be, a szünet előtt nem jött rosszul. A félidő lefújása előtti még Kasiknak kellett meleg szituációban mentenie Ökrös elől, de hálóőrünk megbirkózott a problémával. Élénken kezdtük a második játékrészt, a 47. percben Lénárt szép beadását Tóth fejelte kicsivel fölé, majd Simon kiugratásával Styecz kerülhetett volna helyzetbe, de kissé hosszan vette át a labdát, így hamvába holt a lehetőség. A 60. perc hozta meg a vezetést, amely szintén Deli nevéhez fűződik, védekező feladattal ellátott játékosunktól ez a két találat igazán parádés teljesítmény, gratuláció jár érte. A győzelmet a 81. percben biztosítottuk be, miután Tóth pókhálózta ki a felső sarkot szabadrúgásból. A végére is akadt még lehetőségünk, de Furár közeli fejesét Jakab kiütötte.

Összegezve a meccsen látottakat elmondhatjuk, hogy nehezen indult ugyan a találkozó számunkra az ellenfél góljával, de ez most nem lett végzetes, mert hamar felvettük a ritmust, és szép lassan felőröltük szervezetten játszó ellenfelünket, ehhez persze kellett egy remek napot kifogó Deli, aki most kisegítette támadóinkat, találataival oroszlánrészt vállalt sikerünkből. Végre két meccset sikerült nyerni egymás után, ami jelenleg a tabellán a 7. hely elfoglalásához elegendő, és ezzel már elérhető közelségben van a felsőházi pozíciók egyike. Jövő szombaton igazi erőpróba előtt állunk, az éllovas Körösladány otthonába látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Szabadkígyósi SZSC 3-1 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 120 néző. Játékvezető: Forgács Krisztián (Kiss A., Vilmányi S.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Polonszki P., Bakró G., Pilán R. (Moleri R.), Deli L., Simon R., Lénárt F. (Pusztai B.), Tóth B. (Truczka Á.), Furár R., Styecz M.
Vezetőedző: ifj Somogyi János

Szabadkígyós: Jakab G. – Frankó M., Milek B. (Lázár Zs.), Mohácsi G., Sebestyén M. (Nagy D.), Matuska B., Alb A., Szabó Z. (Igricz J.), Hegedűs N. (Faragó R.), Ökrös D. (Molnár M.), Maglóczki R.
Vezetőedző: Szabó Zoltán

Gólszerzők: Deli L. 35′, 60′, Tóth B. 81′ illetve Ökrös D. 4′

Edzői nyilatkozat:

ifj. Somogyi János: – Két különböző stílus találkozott. Nagyon örülök, hogy nagyon sok szarvasi fiatal van a csapatban és annak külön, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook