• 2022.10.19.

Hosszú téli szünet után folytatódott a megyei első osztály küzdelem sorozata, számunkra Körösladányban várt rangadó, a nálunk mindössze egy ponttal kevesebbet gyűjtő hazai csapattal szemben. Első forduló lévén nem lehetett tudni milyen formát mutat majd az együttesünk, de minimum pontszerzés reményében léptünk pályára.

DSCN0360-5

Nem esett egymásnak a két egylet, nyugodt labdázgatással telt az idő egészen a 10. percig, ekkor egy kiugratás után, Komódi közeli lövésének Lévai állta útját. Válaszunk nem késett soká, két perc múlva egy szöglet után, Kiri fejelt közelről Borbély kezébe. A 19. percben Bakró lekészített labdáját Klimaj rúgta kapura, de a hazai hálóőr vetődve védett, az ezt követő szöglet után Bakró fejelhetett, de a gólvonalon álló védő még menteni tudott.

Ezek után hazai lehetőségek következtek, a 26. percben Papp Zs. késett le, egy kissé hosszúra sikerült beadásról, majd a 30. percben ismét ő volt a főszereplő, de lövése után, a jobb kapufa mellett gurult ki a labda a játéktérről. A múló izgalmak után ismét takarékos üzemmódba kapcsoltak a csapatok, ami a félidő végéig kitartott. Alig telt el öt perc a második felvonásból, amikor ránk ijesztett a ladány, egy baloldali beadás után Budás találta el a bal kapufát.

Az 55. percben már nem csak ijesztgettek, hanem be is találtak, miután szintén szélen, ezúttal a bal oldalunkon bontották meg a védelmünket, a pontos centerezés után Bakos közelről lőtt a kapunkba. 1-0.

A 74. percben egy oldalszabadrúgás után Papp Zs. kanalazta középre a labdát, ami után Nagy S. lőtt a kapu közepébe. 2-0.

A 78. percben, egy újabb, szélről belőtt labda, Viszkok lábáról perdült a hálónkba, öngól. 3-0.

A 83. percben Papp Zs. kegyelmezett meg nekünk, amikor nagy helyzetben kapu fölé lőtt.

Összegezve a látottakat, elmondhatjuk, hogy az első félidőben még egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, de a második játékrészben fölénk nőttek a hazaiak, és magabiztosan nyerték meg a mérkőzést, aminek végeredménye, fáj ezt leírni, de ránk nézve hízelgő. Jövő szombaton, hazai pályán a Mezőhegyes ellen lehetőségünk lesz javítani, de ahhoz, hogy azt az akadályt sikerrel vegyük, a mai produkciónál lényegesen többet kell nyújtanunk.
Jó: Kiri.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC 3-0 (0-0)
Körösladány, 200 néző. Játékvezető: Zahorán János (Bálint Z., Ancsin Z.)

Körösladány: Borbély Z. – Juhász D., Viczián D., Nagy S., Kormány L. (Szalazsán A.), Bakos J. (Fülöp N.), Papp Zs. (Kajó A.), Szarka Z., Zsömbörgi M., Komódi B. (Budás G.), Kukla Zs.
Vezetőedző: Somogyi János

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kiri B. (Styecz D.), Szikora M., Pecznik P. (Körösfalvi K.) – Bakró G., Zima D., Klimaj Z. – Nagy Sz., Gulyás Á., Magyar M. (Moldván K.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Bakos J. 55′, Nagy S. 74′, Viszkok D. 78′ (öngól)

Edzői nyilatkozatok:

Somogyi János: – Ma szerencsére nem igazolódott be a foci örök törvénye, az első félidőben kihagyott helyzetekért nem kellett bűnhődnünk. Azt hiszem megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Rétes Pál: – Az első félidőben elkövetett hibáinkat szerettük volna kijavítani a második játékrészben. Nem sikerült!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Kép: Körösladányi MSK weboldala
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook