Vereség a tavaszi rajton, ezúttal sem sikerült megfékezni a Kondorost

  • 2022.10.19.

A 20. fordulóval folytatódott a bajnokság, igaz ez csak nekünk volt az első tavaszi játéknap, a KOTE már két héttel ezelőtt letudta a tavaszi nyitányt, így ők már játszottak füvön, még ha műanyagból gyártották is azt. A körülményekhez képest elfogadható játéktéren (fű 3-as pálya) kezdődött a két csapat küzdelme.

A 4. percben Somogyi lövése ment alig kapu mellé. Egy perc múlva Furár beadását vétette el Kriska az ötös vonalán. A két lehetőségünk után hamar kiegyenlítődött a küzdelem, ami valójában az volt, mivel a játéktér nem igazán engedte a kombinatív játékot, így két-három passz után a másik fél próbálkozhatott, de szintén csekély eredménnyel. Az első igazán nagy helyzet a Kondoros előtt adódott a 22. percben, amikor egy ajándék labdával Farkas lépett ki, majd a tizenhatosról leadott lövését Lévai tolta szögletre.

Érdekes körülmények között született meg a vendégek vezető gólja, történt ugyanis, hogy Szikora ugratta ki Furárt a leshatáron, de a méterekkel lemaradó asszisztens behúzta a leshelyzetet, majd a támadásba lendülő KOTE Farkas révén megszerezte a vezetést. 0-1.
Sajnos a nyilvánvaló bírói tévedés ellen nem lehet mit tenni, de azért még ezen a szinten sem mindegy, hogy 1-0, vagy 0-1-ről folytatódik a meccs..

A 36.percben Polonszki adott középre balról, a labda a túloldalon érkező Furár elé került, akinek kiszorított helyzetből leadott lövését kivágták a védők. Ezekben a percekben sokat tettünk az egyenlítés érdekében, ami kézzelfogható közelségbe került a 42. percben, ekkor Furárt borította fel Vajgely a tizenhatos területén belül, amiért járt a tizenegyes. A büntetőt Somogyi végezte el, de az irányt fogó Kajári hárította a lövést, így hátrányban fejeztük be a játékrészt.

A második félidőt jobban kezdte a Kondoros, de ez mindössze Kormány, kapu fölé emelt lövésében mutatkozott meg. Szinte az ellentámadásból egalizálhattuk volna a hátrányunkat, de Körösfalvi pazar megmozdulása után a jobb kapufa mellé gurított. Az 53. percben Konyecsni lőtt az oldalhálóba az ötös sarkáról. Ezek után igyekeztünk ugyan a magunk módján, de ez helyzetekben nem, csupán enyhe labdabirtoklásban mutatkozott meg. Sajnos hiába volt a meddő fölényünk, gólt újfent a KOTE szerzett.

A 73. percben Rafaj balról beadott labdáját Farkas váltotta gólra. 0-2.

Bár még több mint fertályóra hátra volt a találkozóból, de sajnos érezhető volt, hogy innen már nem lesz visszaút, hiába mentünk előre, már nem volt meg az a bizonyos tűz. A 82. percben Harangozó lövését fejelte ki Kukovecz a kapu torkából.

A kegyelemdöfést a 86. percben kaptuk meg Harangozó révén, aki Lévait kicselezve lőtt a kapunkba. 0-3.

Összesítve a látottakat elmondhatjuk, hogy egy küzdelmes ámde nem igazán magas színvonalú meccsen szenvedtük újabb fájó vereséget a Kondorostól. Talán ha a lélektanilag jókor kapott büntetőt gólra váltjuk másként alakul a mérkőzés, de ezen már nem érdemes rágódni, sajnos a játék képe alapján a KOTE megérdemelten vitte el a három pontot, még ha a gólkülönbség talán túlzó is. A felsőházi rájátszásban még kétszer játszunk mostani legyőzőnkkel, így a közeljövőben újra találkozunk velük, remélhetőleg nagyobb sikerrel. Legközelebb jövő szombaton, újból hazai környezetben, az Előre második csapatával mérkőzünk meg.
Jók: Zima, Kukovecz.

Szarvasi FC – Kondorosi TE 0-3 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Zahorán János (Tóth I., Görgényi A.)

Szarvas:  Lévai B. – Szikora M., Kukovecz D., Polonszki P., Körösfalvi K. (Magyar M.), Zima D., Moldván K. (Farkas N.), Kriska N., Somogyi J., Furár R., Klimaj Z.
Vezetőedző: Rétes Pál

Kondoros: Kajári J. – Murvai D. (Kajtár I.), Konyecsni Z., Borgulya T., Harangozó K., Süli A., Farkas J. (Péli T.), Takács M. (Kormány L.), Vozár D., Vajgely Gy., Rafaj R. (Kis M.)
Vezetőedző: Janis János

Gólszerzők: Farkas J. 27′, 73′, Harangozó K. 86′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – A mérkőzésen két fordulópont is adódott, sajnos ezekből rosszul jöttünk ki. A vendégek újabb találata után szétesett a játékunk, ezek után a vereségünk törvényszerű volt.

Janis János: – Fordulópont volt, hogy a Szarvas kihagyta a büntetőt. A mérkőzés nagy részében uraltuk a játékot, így a győzelmünk megérdemelt. Igazi rangadó volt.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Galéria:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook