• 2022.10.19.

szarvas körösladány

Körösladány MSK–Szarvasi FC 3–0 (0–0)

Körösladány, 200 néző. V.: Barta T.

Körösladány: Vastagh – Kádár, Telek, Kristóf, Kukla, Papp II. M., Novák, Gilik (Vakarcs), Papp Zs., Bakos (Kovács D.), Laksteter (Papp I. M.).
Edző: Somogyi János.

Szarvas: Kiri – Darida N., Kukovecz, Szikora, Filyó, Zima, Klimaj, Gulyás (Stibán), Moldván, Kovács S. (Rafaj), Nagy Sz. D.
Edző: Rétes Pál.

Gólszerző: Bakos (56.), Laksteter (82., 84.). Ifi: 1–0.

Somogyi János – Végre igazi csapatként játszottunk egy szervezetten futballozó Szarvas ellen.
Remélem ez a szép győzelem nem száll a fejekbe és ott folytatjuk a következő hetekben, ahol ma abbahagytuk.

Rétes Pál – Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán.
A másodikban a hazaiak szerencsés találata után nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, túlságosan kinyíltunk, sajnos ez lett belőle.

Furár Tibor tudósítása:

A 20. fordulóban annál a körösladányi csapatnál vendégeskedtünk amely egy gyönyörűen felújított stadionnal gazdagodott a télen, és ahol volt trénerünk Somogyi János látja el az edzői feladatokat. A szarvasi kezdő csapatból hiányzott Zsíros, aki sárga lapjai miatt hagyta ki ezt a mérkőzést. Az első tíz perc kiegyenlített játéka után kezdtük átvenni az irányítást, de ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, igaz várható volt, hogy a múltheti gálaelőadás után, most nem lesz annyi lehetőségünk a fegyelmezett ladányi védelem ellen. Sokszor ívelgettünk feleslegesen, ami az olykor viharos szélben nem hozott eredményt, többnyire túl szálltak az átadások a kiszemelt játékostárson, bár a szél minket támogatott, távoli lövéssekkel viszont nem próbálkoztunk. A félidő közepén a nagy kedvvel játszó Lakstetter, kétszer is bevezette rövid időn belül az ötös sarkáig a labdát, de védőink tisztáztak. A 30. percben adódott az első igazán nagy lehetőségünk, de Zima 11 méterről fölé lőtt. A félidő hátra levő része már nem hozott említésre méltó eseményt. A második játékrészt is biztatóan kezdtük, próbáltuk enyhe mezőfölényünket gólra váltani, de a félidőben sérülése miatt kivált Kovács hiánya megérződött a védelmünkön, amit egy alig kapufa melléhelyezett Lakstetter lövés is jelzett. Az 57. percben jött a hideg zuhany, Bakos kapott labdát a saját térfelének közepén, megindult vele, három védőnk kísérete mellet betört a tizenhatoson belülre és kisodródva beadásra szánta el magát, a lecsúszott lövés annyira jól sikerült, hogy a jobb kapufáról a hálóba pottyant a labda. 1-0. Ezután már rohamosan teltek a percek, futottunk az eredmény után, de helyzeteket továbbra sem sikerült kidolgoznunk, viszont kinyíló védelmünk miatt hazaiak egyre sűrűbben vezettek biztató kontra támadásokat. A 83. percben pecsételődött meg a sorsunk, ekkor Kukla ívelt be balról egy szabadrúgást, amit az ötösön álló Gilik senkitől sem zavartatva a hosszú sarokba csúsztatott. 2-0. Két percre rá Szikora előtt adódott szépítési lehetőségünk, de közeli lövését blokkolták a védők, a kivágott labdával újabb kontrát vezettek a hazaiak, amit Lakstetter váltott gólra, beállítva ezzel a végeredményt. 3-0. A mai 90 percben nyomát sem láttuk az elmúlt heti magabiztos játékunknak, igaz csináltuk, mentünk előre, de láthatóan csikorgott a gépezet, és a vendéglátók idővel ráéreztek arra, hogy ezen a napon van keresni valójuk ellenünk, és lelkes játékukkal meglepetést tudtak okozni. Ezzel a nem várt vereséggel, mivel a rivális Füzesgyarmat nyert, lecsúsztunk a dobogóról, és ponthátránnyal a 4. helyen állunk. Legközelebb hazai környezetben, a Csabacsűd ellenni örök rangadón lépünk pályára, ahol kijavíthatjuk ez a becsúszott 1-es osztályzatot. Szarvasi jók: Moldván, Filyó.

A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattints a képre!

körösladány szarvas jegyzőkönyv

20. forduló eredményei:

Körösladány MSK–Szarvasi FC    3:0 
Dévaványai SE–Mezőhegyesi SE    1:2
Szabadkígyósi SZSC–Gyomaendrődi FC    3:0
Füzesgyarmati SK–Kondorosi TE    1:0
Szeghalmi FC–Mezőkovácsházi TE    4:2
Rákóczi Vasas SE–Tótkomlósi TC    3:1
Csabacsűd SE–Jamina SE    2:3
Méhkeréki SE-Békési FC    4:0

Szarvas Fc 1905 Facebook