Vereség Szeghalom ellen, Körösladányban

  • 2022.10.19.

A bajnokság 25. fordulójában a Szeghalom csapatához látogattunk, a találkozó megrendezésére Körösladányban került sor, a szokatlan helyszínt a kényszerűség hozta, mivel a szeghalmi sporttelepen rekonstrukciós munkálatok folynak, így az jelen állapotában futballra alkalmatlan állapotban van, ezért esett a választás a szomszéd településre. A meccs több perces késéssel kezdődött mivel a rendezői létszám nem érte el a kellő mennyiséget, így a nézők közül kellett toborozni erre a feladatra, megfelelően felelősségteljes személyt.

A 7. percben Mészáros a félpályáról indulva, emberét megverve, egészen az ötösünk sarkáig jutott, ahonnan jobbal a jobbkapufát találta el. A 10. percben Moldván baloldalról elvégzett bedobása után Furár csapta be védőjét, de ballábas lövése az oldalhálóban kötött ki.

Nem okultunk a percekkel előbbi Mészáros megindulásból, a 12. percben Gál indítása után került hasonló szituációban helyzetbe, de ezúttal pontosan célzott, és nyolc méterről jobbal a kapunk jobboldalába helyezett. 1-0.

A 18. percben Moldván baloldali beadását Klimaj perdítette kapura, de a labda egy védőt érintve, a jobbkapufa mellett hagyta el a játékteret. A 30. percben Moldván beívelését Nagy D. fejelte kapu fölé.

A 31. percben Mészáros adott be baloldalról, az ötösön egyedül tartózkodó Mező pedig a kapu jobboldalába fejelt. 0-2.

A hazaiak háromszor jutottak el a kapunkig, és abból kettő gólt hoztak össze bő félóra alatt, ahhoz ugyan már hozzászoktunk, hogy minden meccsen kapunk gólt, de a Szeghalom nem annyira gyenge csapat, hogy kétgólnyi előnyt adjunk neki, így nem ígérkezett könnyűnek a hátralévő szűk egy óra. A 38. percben Moldván lőtt alig kapu mellé, tizenhat méterről.

Nagyon jó lélektani pillanatban faragtunk a hátrányunkból, a 45. percben Furár startolt rá Bakró labdájára, de a kapujából kifutó Baranyival ütközött, mivel a büntető területen belül történt az incidens, így tizenegyeshez jutottunk, amit Kiri M. értékesített, úgy hogy a labda a balkapufát érintve került a hálóba. 2-1.

A második játékrész első lehetősége a gólszerzésre Zima előtt adódott, amikor a 48. percben Furár beadása után, a védők által röviden kifejelt labdát nyolc méterről kapu fölé lőtte. Az 50. percben Furár cselezte be magát balról, majd középről Nagynak passzolt, aki öt méterről lövés helyett beadást választott, így odalett a helyzet.

Az 56. percben Körösfalvi lőhetett huszonnyolc méterről szabadrúgást, de jól helyezett labdáját a hazai kapus a jobb felső sarokból kipiszkálta. A 86. percben Bakró baloldali beadását Nagy D. lőtte kapura öt méterről, de Baranyi kiütötte a jobbalsó sarokra tartó lövést.

Röviden értékelve a látottakat megállapíthatjuk, hogy a könnyelműen kétgólos előnybe hozott Szeghalom megérezte a vér szagát és szívósan védekezve, a sokszor ugyan az időt is húzva szerezte meg a győzelmet. Hozzátartozik ugyanakkor az is, hogy a meccsen végig nyomasztó fölényben játszottunk, helyzeteink is adódtak, de sajnos most nagyon sok volt a gyenge teljesítmény a csapatunkban, és az volt az ember érzése, hogy ha reggelig játszunk, akkor sem sikerül akció gól szereznünk. Ezzel a vereséggel elvesztettük kedvező pozíciónkat a tabellán, így a hátralevő négy meccset feltétlenül hoznunk kellene, hogy a dobogón tudjunk végezni, de sajnos lehet, hogy az sem lesz elég. Jövő héten, hazai környezetben a Békéscsabai Jamina lesz az ellenfelünk.
Jók: Furár, Bakró.

Szeghalmi FC – Szarvasi FC 2-1 (2-1)
Körösladány – 180 néző. Játékvezető: Zahorán János (Modes O., Halma S.)

Szeghalom: Baranyai S. – Mező S., Hajdú B., Veres Zs., Gál L. (Erdősi Gy.), Boruzs K., Molnár T. (Vincze Z.), Cserna R., Tatár S., Mészáros M. (Zsombok J.), Ernyes R.
Vezetőedző: Turcsek Zoltán

Szarvas: Kiri M. – Kukovecz D., Benczúr N. (Kovács S.), Kiri B., Szikora M., Zima D., Nagy Sz., Klimaj Z. (Magyar M.), Bakró G., Moldván K. (Körösfalvi K.), Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Mészáros M. 12′, Mező S. 31′ illetve Kiri M. 45′ (büntetőből)

Edzői nyilatkozatok:

Turcsek Zoltán: — A csapat végig fegyelmezett és taktikus játéka alapján megérdemelt győzelmet aratott.

Rétes Pál: — A kellően motivált és veszélyesen kontrázó hazaiak ellen ugyan számos lehetőségünk adódott, de ma semmi sem sikerült.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook