Vezettünk, de fordított az éllovas Orosháza

  • 2022.10.19.

A 6. fordulóra került sor a megye élvonalában a hétvégén, amelyben az Orosháza csapatát fogadtuk. Vendégeink a nyáron igencsak megerősödtek, ennek köszönhetően remekül kapták el a rajtot, eddig pontveszteség nélkül menetelve, az első helyet foglalják el a tabellán.

15. perc: Kasuba koccantotta össze Magyar lábát a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kaptunk. Bány szokásához híven, magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 1-0.

66. perc: Endrefalvi centerezett be balról, a középen érkező Vincze 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt. 1-1.
73. perc: Miszlai adott középre lágyan, a lehulló labdát pedig szinte a gólvonalról segítette azon túl Szabó Ákos. 1-2.

Okosan kezdtük a rangadót, tanulva az eddigi meccsekből, amikor az elején hátrányba kerültünk, ezúttal lendületes játékkal próbáltunk előnyhöz jutni. Már 2. percben nyújtózkodnia kellett Marunáknak egy megpattanó lövés után, ami Pilán Richárd lábát hagyta el. Éppen eltelt negyedóra, és egy jogos tizenegyesből Bány meg is szerezte a vezetést. Eddig minden rendben haladt, de ahogy megvolt az előny, átadtuk a pálya nagy részét az Orosházának, kontrajátékra rendelkezve be, ami változatossá tette a játékot, nagy iram, jó színvonal jellemezte az első félórát, amire még rá is tettek a csapatok a félidő végéhez közeledve, a 28. percben Somogyi a hét bravúrját mutatta be, amikor Miszlai közeli fejesét védte, majd Barna gurítását mentette Selmeczi a gólvonalon állva. Nem volt idő pihenésre, a 40. percben Furár emelése ment kapu fölé, három perc múlva Pilán Márkó vetődött bele Gedó gólba tartó lövésébe. Kár hogy a szünet véget vetett a játéknak, mert ezen a szinten ez igen jó foci volt.

A fordulás után egyoldalúbban folytatódott a játék, már az elején kapunk elé húzódtunk, próbálva sovány előnyünket védeni, de valahogy érezhető volt, hogy nemigen fogjuk kapott gól nélkül megúszni hátralévő időt. A 62. percben még sikerült Somogyinak léc fölé ütnie Miszlai felhőfejesét, de percek múlva már egyenlő volt az állás, az első labdaérintéséből betaláló Vinczének köszönhetően. Ahogy az elmúlt héten, úgy most is hamar jött a következő vendég gól Szabó Ákos révén. Megint csak szaladnunk kellett az eredmény után, ami lassan a védjegyünkké válik. Mostantól a vendégek adták át a területet a labdával együtt, de nem igazán tudtunk mit kezdeni vele, a kontráknak köszönhetően a 82. percben Endrefalvi veszélyeztetett, majd az utolsó percben Barna szabálytalankodott piros lapot érően vele szemben, mikor egyedül indult a kapunkra. A hosszabbítás percei már nem hoztak izgalmakat, ezúttal is vesztesen hagytuk el pályát.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy remek első félidőt produkáltak a csapatok, ekkor még egyenlő erők küzdelmét láthattuk, a másodikban a hátrányban játszó vendégek nagy erőket mozgósítottak a szépítés, illetve győzelem érdekében, aminek mélyen védekezve, nem sokáig bírtunk ellenállni. Nem akarati tényezőkre vezethető vissza a vereségünk, csupán az agresszívabb, erőfölényüket maximálisan kihasználó vendégek önbizalommal telve felőröltek minket a végére, ezzel továbbra is pontveszteség nélkül haladnak előre, számunkra pedig nem marad más, csak a gratuláció. Jövő héten szombaton Szeghalomra látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Orosházi MTK-ULE ‘1913’ 1-2 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Telek András (Baranya T., Zsótér R.)

Szarvas: Somogyi Cs. – Kiri M., Bány B., Polonszki P., Pilán R. (Zima D.), Pilán M., Deli L. (Zahorán B.), Simon R. (Kerekes S.), Furár R., Magyar M. (Czvalinga M.), Barna V.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Orosháza: Marunák L. – Szabó Á. (Vincze A.), Huszár G., Kasuba D. (Papp M.), Szabó Á., Harangozó K., Darida Á., Miszlai L., Selmeczy K., Endrefalvi E., Gedó L. (Fehér B.)
Vezetőedző: Buza Barnabás

Gólszerzők: Bány B. 15′ (büntetőből) illetve Vincze A. 66′, Szabó Á. 73′

Kiállítva: Barna V. 90′ (nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Ha a támadóink megtalálják a góllövő cipőiket, akkor az ilyen mérkőzéseket simán megnyerjük.

Buza Barnabás: – Az egész mérkőzés alatt uraltuk a játékot, örülök, hogy hátrányból tudtunk nyerni.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook