Visszavágott a Békéscsaba, második helyen telelünk!

  • 2022.10.19.

A 6. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltunk a hétvégén, amelyben a Békéscsabai Előre II. csapatával mérkőztünk meg. Ellenfelünkkel két hete, hazai pályán már megmérkőztünk, akkor nagy küzdelemben, egy jó iramú mérkőzésen sikerült begyűjtenünk a három bajnoki pontot.

1. perc: A hazaiak vezettek támadást a baloldalon, a beadás átkerült a túloldalon érkező Molnárhoz, aki éles szögből a bal felső sarok mellé lőtt.
5. perc: Ezúttal is Molnár próbált túljárni Krnács eszén, de nem sikerült neki.
22. perc: Balogh 22 méteres szabadrúgása ment kevéssel kapu mellé.
27. perc: Egy röviden kifejelt labdát Kriska emelt kapura, amit Czinanó piszkált ki a bal felső sarokból.
28. perc: Szikora gyűjtött be középen egy labdát, majd 25 méterről megcélozta a kaput, de Czinanó ezúttal is parádésan védett. Az ezt követő szöglet után ismét Szikora lőhetett hasonló távolságból, ezúttal viszont elakadt a labda a kapu előtti bolyban.
31. perc: Csabai szabadrúgást követően Krnácsnak kellet egy fejest ártalmatlanítania.
33. perc: Süli nem túl erős fejesét védte a hazai hálóőr.
42. perc: Balogh ugratta ki Kriskát, akinek közeli gurítását Czinanó védte szögletre.
43. perc: Balog labdájával Burai lépett ki, majd 14 méterről kapu fölé lőtt.
45. perc: Egy jobboldali szöglet után Bozsó emelt kapu elé, a remek pozícióban levő Farkas fejjel próbálta becsapni Czinanót, csekély sikerrel.

47. perc: Molnár 24 méteres szabadrúgása a felsőlécen csattant.
62. perc: Furár az alapvonalról ívelt keresztbe, az érkező Süli pedig centikkel kapu mellé fejelt.
65. perc: Kasik játszott Molnárhoz, akinek közeli lövését követően Krnácsban akadt el a labda.
73. perc: Ílyés adott be két ember között balról, az ártalmatlan gurítás kiperdült Krnácsról, a jó helyen ólálkodó Dávidnak pedig már nem okozott gondot négy méterről a kapuba gurítania. 1-0.
75. perc: Sülihez került a labda egy szögletet követően, aki egy csel után nyolc méterről lőhetett, de a lilák kapusának ez nem okozott fejfájást.
80. perc: Gigacz csinált magának helyzetet, majd lövése után Krnács lábbal hárított.
83. perc: Ilyés-Molnár-Styecz B. összjáték után utóbbi lőhetett, Krnács védett, a kipattanót szintén Styecz B. kapu fölé rúgta.
93. perc: Sindel kevergetett baloldalt, majd élesen kapura lőtt, amit Czinanó kiütött, a hazaiak által előre vágott labdát nem tudtuk megszelídíteni, Ilyés lecsapott rá majd nagy vágta után 15 méterről a hálóba emelt. 2-0.

A nagy tétnek megfelelő erős iramban kezdődött a találkozó, volt ritmusa a játéknak, helyzetek adódtak itt is, ott is, azonban a feleknek az első félidőben még nem sikerült bevenni egymás kapuját. A második játékrész is sokáig azonos hullámhosszon zajlott a előzővel, egyik csapat sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra, mígnem a hazaiak találtak egy gólt, igen találtak, mert ez idáig, sőt ez után is nagyobb helyzetek maradtak ki, mint ez, amiből vezetést szereztek. Ezek után elkezdtünk szaladni az eredmény után, ezzel viszont érthetőbben szellősebbé váltunk hátul, ez pedig kifejezetten feküdt a gyors csabai támadóknak. Ugyan mindent megpróbáltunk, de a gól, illetve edzettségi előnyben lévő hazaiakon már nem sikerült fogást találni, sőt a ráadás perceiben meg is duplázódott a hátrányunk. Míg két hete mi, ezúttal a hazaiak kerültek ki győztesen a két hasonló képességű csapat összecsapásából. Ezzel a bajnoki meccsek lezárultak az őszre, második helyen várjuk a tavaszt, öt pont hátránnyal az éllovas Körösladány mögött. Viszont nem kell még a fiúknak eltenni a stoplist, mert vár még rájuk egy igen fontos feladat, ugyanis december 4.-én szerdán, a Zalaegerszegi TE NBI-es csapatát látjuk vendégül a Magyar Kupa keretén belül.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szarvasi FC ‘1905’ 2-0 (0-0)
Békéscsaba, Utánpótlás Központ – 150 néző. Játékvezető: Kóródi Ferenc (Szilágyi S., Kálnai M.)

Békéscsaba: Czinanó A. – Zahorán B. (Szabó Zs.), Dávid Z., Molnár J. (Körömi Z.), Styecz B., Mácsai L. (Gigacz Á.), Balog Zs., Pilán M., Bán B., Burai E. (Ilyés T.), Kasik Á.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szarvas: Krnács R. (Styecz M.) – Vozár D. (Klimaj Z.), Zima D., Furár R., Balogh G. (Sindel R.), Farkas J., Medvegy Á., Süli A., Szikora M., Bozsó L. (Bakró G.), Kriska N.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Dávid Z. 73′, Ilyés T. 93′

Edzői nyilatkozatok:

Brlázs Gábor: – Sikerült eredményesen zárnunk az őszt, de játékban elmaradtunk egy picit a várttól. Úgy érzem, hogy így is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

ifj. Somogyi János: – Érzésem szerint a döntetlen reálisabb lett volna. Mindkét csapat sokat tett a győzelemért, amely egy nagyon magas színvonalú mérkőzést eredményezett. Elismerésem a játékosoknak a féléves teljesítményükhöz, a csabai fiataloknak pedig a győzelemhez.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Hamarosan!

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook