Visszavágott a Kondoros a tavaszi vereségükért

  • 2022.10.19.

A tizenkettedik fordulóban igazi rangadó várt ránk, amit a Kondoros otthonában kellett megvívnunk, a derbi tétje az volt, hogy egy esetleges győzelemmel lépést tarthatunk a vetélytársainkkal, sikertelenség esetén pedig jelentős lépéshátrányba kerülhetünk.

Az első percekben a KOTE irányította a meccset, és ez a fölény hamar góllá is érett, a 10. percben a tizenhatos előtt Magyart könyökölték le, a de mivel sípszó nem hallatszott, a hazaiakhoz kerülő labdát Kajtár ívelte középre, és a jókor érkező Süli az ötös sarkáról a hosszú sarokba lőtt. 1-0.

A gól után sikerült rendeznünk a sorokat, amitől ugyan kiegyenlített lett a csata, de helyzet megint csak a hazaiak adódott, a 22. percben Péli hosszan megtolt labdáját hárította Kiri M. A 28. percben megduplázódott a Kondoros előnye, ekkor Kajtár szögletét követően, a középen legmagasabbra felugró Borgulya bólintotta a labdát a kapunkba. 2-0.

Talán az első igazi helyzetünk gólt hozott a 34. percben mikor Bakró szélre kitett labdájával Somogyi tört be a tizenhatoson belülre, majd jobbal lövésre vállalkozott, ami egy védőn megpattanva a tehetetlen kapus mellett a hálóba csorgott. 2-1.

Ez a szépítő gól nagyon kellett, hogy megmaradjon a reményünk az addig igen magabiztosan játszó KOTE ellen. A 36. percben Zsíros beadását Harangozó lőtte fölé, majd egy percre rá Péli lövését hárította Kiri M. Pillanatok múlva Somogyi húzott középen kapura, majd még mielőtt utolérték volna, kapura lőtt, de a védőknek sikerült blokkolniuk. Így az első félidő lefújásakor megmaradt az egy gólos hátrányunk, ami nem tűnt ledolgozhatatlannak a folytatásban.

A második játékrészt enyhén szólva sem kezdtük jól, a 47. percben újra kettő gólra nőtt a különbség, amikor Zsíros, a változatosság kedvéért most Magyart gyalulta le a baloldalon, majd beadta az így megszerzett labdát, ami egyik védőnkről oly szerencsétlenül pattant meg, hogy az a hálónkban kötött ki. 3-1.

Az 57. percben Süli lövését, Magyar a gólvonalról vágta ki. Két perc elteltével Harangozó beadását, Takács perdítette közelről a kapufa mellé. A 68. percben Péli kevergetett a baloldalon, majd beadása után az ötös előtt elguruló labdát a frissen beállt Lakatos lőtte a kapuba, ezzel lezárva a még nyitott kérdéseket. 4-1.

A 75. percben még kozmetikázhattunk volna az eredményen, de a Szín által kiharcolt tizenegyest követően, Somogyi a középen állva maradó Szólik kezébe emelte a játékszert. Ezután már a hazai csapat sem erőltette a támadásokat, csendes játékkal teltek el a még hátra levő percek.

Összegzésként megállapíthatjuk, hogy a hazai pálya előnyét megadó Barta játékvezető furcsa ítéleteitől függetlenül, a Kondorosi TE sikere megérdemelt, sokkal többet tett a győzelemért, a gólok mellett több helyzetet is kialakított, míg mi, nehézségeink ellenére, csak az első játékrészben tudtuk tartani velük a lépést, és ez kevésnek bizonyult a mai napon, így törvényszerű volt a harmadik bajnoki vereségünk. Jövő hétvégén, hazai pályán, az éllovas Füzesgyarmat ellen módunk lesz javítani, de ahhoz, hogy sikeresek legyünk, a mai teljesítménynél mindenképpen többet kell majd nyújtanunk.
Jók: Zima, Bakró.

Kondorosi TE – Szarvasi FC 4-1 (2-1)
Kondoros – 200 néző. Játékvezető: Barta Tibor (Petrovszki Gy., Görgényi A.)

Kondoros: Szólik T. – Süli A., Kis M., Vajgely Gy., Zsíros P. (Stibán R.), Hanyecz H., Péli T. (Bálint B.), Takács M. (Lakatos E.), Harangozó K. (Rafaj R.), Borgulya T., Kajtár I.
Vezetőedző: Janis János

Szarvas: Kiri M. – Klimaj Z., Kiri B., Viszkok D. (Fujkin J.), Moldván K., Zima D., Nagy D., Bakró G., Somogyi J. (Tasi N.), Pecznik P., Magyar M. (Szín Á.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Süli A. 10′, Borgulya T. 28′, Zsíros P. 47′, Lakatos E. 68′ illetve Somogyi J. 34′

Edzői nyilatkozatok:

Janis János: — Ma azt játszottuk végre, amit tud a csapat: harcoltunk, keményen a győzelemre játszottunk, amellyel nagy lépést tettünk afelé, hogy ősszel dobogós helyen végezzünk.

Rétes Pál: — Ez a mérkőzés nem a két csapat játékáról, hanem a játékvezető szerepléséről szólt, ettől függetlenül tisztában vagyunk a saját felelősségünkkel.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook