Viszkok bombája után, könnyed győzelmet arattunk!

  • 2022.10.19.

A 9. fordulóban Szeghalomra látogattunk. A sárrétiek az edzőváltás óta remek passzba kerültek, öt meccset veretlenül sikerült lehozniuk, a mi formánkat sem érhette panasz az utóbbi időben, bár a bajnokság elején magabiztosan vertük őket, ezúttal kiélezettebb meccsre lehetett számítani. Remek idő, jó pálya mi kelhetett még?

2. perc: Styecz futott le a jobb oldalon az alapvonalig, centerezése nem jutott el Farkasig, mert a védők tisztáztak előle.
9. perc: Újból Styecz adott középre hasonló pozícióból, a középen érkező Furár védőjét megelőzve kapu fölé bólintott.
10. perc: Furár adott remek ütempasszt Baloghnak, akinek közeli lövését Kapusi védte.
25. perc: Farkas vállalkozott lövésre 23 méterre a kaputól, de kicsit elvétette a célt, a labda centikkel a bal kapufa mellett suhant el.
27. perc: Előbb Furár adhatott be jobbról, de kísérletét blokkolták a védők, majd pedig Medvegy próbálkozhatott, de keresztbe elsuhanó labdájára nem volt érkező középen.
30. perc: Sztojka szabadrúgásából Futaki fejelt kapu fölé közelről.
32. perc: Egy gyors akció után Kriska játszott a középen érkező Farkas elé, akinek lövését Kapusi ártalmatlanította.
40. perc: Kriska húzta meg a bal oldalt majd élesen középre adott, az érkező Farkas pedig kapu mellé csúsztatott.
41. perc: Balogh játszott balról Viszkokhoz, aki nem sokat gondolkozva 35 méterre a kaputól útjára indított egy föld-levegő rakétát, ami a szeghalmi kapu jobb felső sarkában talált célba. Ritkán látható, szépség- (esetleg Puskás) díjas gól volt. 0-1.
42. perc: Farkas keresztpassza után Furár keresett lövési lehetőséget, miután megtalálta, 14 méteres kísérletét Kapusi vetődve védte.

46. perc: Boros nagy bedobása után a labda középen egy szarvasi testről a felső lécre, majd onnan szögletre perdült.
47. perc: Az iménti eset utáni szögletből Wéber lőtt gólt, úgy hogy az ötösre lehulló labdát kapásból a kapunk jobb alsó sarkába vágta. 1-1.
50. perc: Medvegy hozta fel a jobb oldalon a labdát majd Styeczhez játszott, aki betört a tizenhatoson belülre, és 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1-2.
55. perc: Tatár előrevágott labdájával Sztojka indult meg, majd egy vissza cselt követően 14 méterről lőhetett, de Krnács védeni tudott.
80. perc: Kiri adott be jobbról, labdája a középen érkező Styeczet találta helyzetben, aki 11 méterről a kapu közepébe lőtt. 1-3.
85. perc: Viszkok és Farkas összjátéka hozta megoldhatatlan helyzetbe a hazai védelmet, előbbi egy kényszerítőt követően, több hazai játékoson túljutva úgy adott középre, hogy az utóbbinak nem okozott gondot hat méterről a kapuba gurítania. 1-4.
86. perc: Tatár löbbölte át a védelmünk felett a labdát, a jó ütemben érkező Veres pedig hat méterről talált a kapuba. 2-4.
90. perc: Klimaj gurított vissza az alapvonalról Kriska elé, akinek hét méteres lövése Kapusi lábai között talált utat a háló közepébe. 2-5.

Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, már az első percben többször is szélről beadott labdákkal tudtunk zavart okozni a hazai védelemnek, akiknek láthatóan nem ízlett a sok mozgásra épülő játékunk. A folytatásban is többet birtokoltuk a labdát aminek köszönhetően jöttek is a kisebb nagyobb helyzetek, de a félidő végéig jól állta a sarat a sárréti alakulat, ekkor viszont egy jól eltalált lövéssel megszereztük a vezetést, így előnnyel vonulhattunk pihenőre. A második félidőre csak a testünk jött ki, lélekben még bent pihentünk, aminek előbb egy hazai kapufa, majd az egyenlítő találat lett a „jutalma”. Nem sokáig volt egál a meccs mert perceken belül visszavettük az előnyt, így minden ment az eddigi kerékvágásban, talán a 60. perc környékén volt egy kis holtpontunk, ekkor egy árnyalattal többet volt a hazaiaknál a labda, de ez csupán percekig tartott, majd a végjátékban még megráztuk magunkat, és gólokat lőve magabiztossá tettük a győzelmünket. A mai mérkőzés remek hírverése volt a labdarúgásnak, mivel mindkét csapat nyílt játékot játszott, és ennek köszönhetően ebből egy nagyszerű meccs kerekedett ki, amiből ezúttal gólra törő játékunknak hála, mi kerültünk ki győztesen. Jövő héten szombaton a Jaminával mérkőzünk meg otthonunkban.

Szeghalmi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 2-5 (0-1)
Szeghalom, Városi Sportcsarnok és Sporttelep – 200 néző. Játékvezető: Telek András (Sándor I., Kovács K.)

Szeghalom: Kapusi G. – Tatár S., Futaki K. (Komlósi M.), Veres Zs., Boros Á. (Seres D.), Vass A., Sztojka Á., Nagy M., Cserna R., Wéber L., Tóth G. (Bondár A.)
Vezetőedző: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Polonszki P., Bakró G., Viszkok D. (Szikora M.), Zima D. (Varga I.), Kriska N., Furár R., Styecz M., Farkas J. (Klimaj Z.), Balogh G. (Kiri M.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Wéber L. 47′, Veres Zs. 86′ illetve Viszkok D. 41′, Styecz M. 50′, 80′, Farkas J. 85′, Kriska N. 90′

Edzői nyilatkozatok:

Ekker Attila, Futaki Krisztián: – Minden téren felülmúlt bennünket az ellenfél és teljesen megérdemelten nyert. Rengeteket hibáztunk. Természetesen tovább dolgozunk a célunk elérése érdekében.

ifj. Somogyi János: – Egy erős csapat ellen tudtuk folytatni az utóbbi hetek remek játékát. Nagyon jó volt látni, ahogy támadásban rengeteget mozgunk és ötletesen futballozunk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Zahorecz Krisztián
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook