Zima Dani góljával nyertük meg a Gyula elleni rangadót!

  • 2022.10.19.

A megyei első osztályú bajnokság 4. fordulójában Gyulán léptünk pályára. Két hét után játszhattunk újra, mivel az elmúlt heti, Dévaványa elleni meccsünk halasztásra került az életünk részévé vált vírus miatt. Gyulára a közeli, és a régmúltban sem nyerni jártunk, most sem mi számítottunk esélyesnek, de a két csapat tabellán elfoglalt pozíciója szoros, kiélezett csatát ígért.

16. perc: Pilán lőtt oldalhálót 13 méterről.
28. perc: Sindel fordulásból leadott lövése szintén az oldalhálóba vágódott.
34. perc: Kiri B. szabadrúgását követően Styecz fejelt középre Bány lábára , ahonnan a hálóba került ugyan a labda, de leshelyzet miatt gól nem lett belőle.

47. perc: Nagy G. lövése után Kasik mentett a berobbanó Bozsó M. elől.
61. perc: Kiri B. oldalszabadrúgását követően Polonszki fejjel tévesztette el a kaput.
64. perc: Oláh öklözött ki röviden egy beadást, majd átesett az egyik védőjén, Zima igyekezett kihasználni az adódó alkalmat, de 18 méterről a felső lécre emelt, ahonnan a mezőnybe hullott a labda.
78. perc: Styecz mellel játszott Furár elé, aki védők között agilisan betört a tizenhatoson belülre, majd kissé kisodródva jobbról kapura lőtt, a gólba tartó labdát pedig Zima fél méterről gólvonalon túlra segítette. 0-1.
86. perc: Nagy G. beadását Zsömbörgi közelről csúsztatta kapu mellé.
88. perc: Nagy G. ezúttal szögletet rúghatott középre, ahol Nagy S. árván fejelhetett négy méterről, a gólvonalon helyezkedő Deli viszont kirúgta a játékszert.

Jó iramban kezdődött a találkozó, de a kapusoknak sokáig nem akadt komolyabb védeni valójuk, a két hasonló képességű csapat jól megszervezte védelmét, a támadásért felelős csapatrészek tagjai az utolsó passzokat rendre elrontották, így mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A félidő végéhez közeledve, ugyan a gyulai kapuba került a labda Bány révén, de Zahorán játékvezető a vélhetően jogos les miatt, nem adta meg a találatot. A második játékrész elején még a hazaiak előtt adódott egy nagy helyzet, de azután a mi perceink következtek, veszélyesebbé kezdett válni a játékunk, két nagy helyzetet is eltékozoltunk, majd jött a várva várt gól, ami ébresztőt fújt a hazaiaknak akik érezvén a bajt, mindent elkövettek legalább az egyenlítés érdekében, ami sikerülhetett is volna, ha a két ordító lehetőségük közül valamelyik beakad. Hála Istennek nem ez történt, kibekkeltük a hátra lévő szűk negyedórát, így jutva fontos pontokhoz. Meg kell dicsérni a fiúkat, mert végig nagy akarással, fegyelmezetten tették a dolgukat, ennek köszönhetjük a győzelmet, ezen a napon ezen erények emeltek minket a Gyula fölé. Jövő szombaton a Szeghalom csapatával mérkőzünk meg, hazai környezetben.

Clean Way-Gyulai TFC – Szarvasi FC ‘1905’ 0-1 (0-0)
Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep – zárt kapuk mögött. Játékvezető: Zahorán János (Jakab J., Kovács K.)

Gyula: Oláh Z. – Nagy S., Zsömbörgi M., Szabó Cs., Kukla Zs., Repisky D., Nagy G., Bagyinszki A. (Barthalos D.), Patkás G. (Jimoh D.), Pilán R. (Kovács Zs.), Bozsó M.
Vezetőedző: Szentléleki Béla

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Szikora M.), Bány I. B., Polonszki P., Kiri B., Bozsó L. (Mojzsis M.), Deli L., Zima D., Sindel R. (Varga I.), Furár R., Styecz M. (Moleri R.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerző: Zima D. 78′

Edzői nyilatkozatok:

Szentléleki Béla: – Egy döntetlenszagú mérkőzésen a második félidei gólra törő játékával megérdemelten győzött a szarvasi csapat.

ifj. Somogyi János: – Nehéz helyzetünk ellenére óriási szívvel és még jól is játszva győzedelmeskedtünk az erős gyulai csapat ellen, megérdemelten.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotó: Rusznyák Csaba (gyulaihirlap.hu)

Videó: Furár Adrienn

 

Szarvas Fc 1905 Facebook