Recap

A Magyar Kupa 1. fordulójában a Bács Kiskun Vármegyei Kecelen lépett pályára csapatunk szombaton délután. A vendéglátóink csapatunkhoz hasonlóan a Megyei Kupa fináléjának veszteseként szereztek jogot az országos főtáblán való indulásra. A házigazdák az előző idényben a Bács Kiskun Vármegyei I. osztályú bajnokság 12. helyén zártak a 14 csapatos mezőnyben, ezért a nyáron többen távoztak és 7 új játékos is érkezett a keretükbe.

A mérkőzés borús, esős időben kezdődött, ahol csapatunk rögtön magához ragadta a kezdeményezést.

3. perc: Zahorán a bal szélről ívelt középre, a labdája remekül helyzetbe találta középen Pilán Richárdot, aki átvette, majd a kapuba gurította a labdát. 0-1. 7. perc: Magyar kapott labdát a jobb szélen, amelyet élesen tett középre és az érkező Furár megszerezte csapatunk második gólját. 0-2. 11. perc: Ezúttal Barna Viktortól kapott remek labdát Furár, aki ezúttal is a hálóba lőtt. 0-3. 19. perc: Furár labdája középen Bányt találta meg, aki elsőre nem tudta a kapuba továbbítani a játékszert, de előtte maradt a labda és másodjára meg a gólvonalon túlra jutatta a labdát. 0-4. A hazaiak a 20. perc tájékán jutottak el a kapunking de Köteles védeni tudott, nem sokkal pedig egy lesgóllal jelezték, hogy ők is a pályán vannak. 30. perc: Torma a baloldalon egy jó csellel Magyar csapta be, majd nagy gólt ragasztotta a bal felsőbe. 1-4.

 

46. perc: Torma Barnabást csak szabálytalanul tudtuk megállítani a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Bányai János végezte el, akinek a jobb alsó sarokba tartó lövését Köteles hárította. 55. perc: A keceliek adták el a labdát, amely Czvalinga elé került, a lövése még a kapust ugyan érintette, de a labda a hálóba került. 1-5. 58. perc: Bány kapott remek labdát Polonszkitól, amelyet a kapus felett átemelve, jutatott a gólvonalon túlra. 1-6. 90. perc: A csereként beállt Simon került gólhelyzetbe, aki góljával beállította a végeredményt. 1-7.

 

Összegezve a látottakat, a kecelieket sikerült megleptünk a mérkőzés elején a gyors letámadásainkkal és mivel a gólhelyzeteinket jól értékesítettük így hamar eldöntöttük a mérkőzés végkimenetelét. Örömteli volt látni, hogy a szarvasi szurkolóktól volt hangos a keceli sporttelep. Várhatjuk a második forduló sorsolátát. Csapatunk legközelebb, immár bajnoki mérkőzésen a hétvégén Békéscsabán szombaton 11 órától a Jamina otthonába lép pályára.

 

Kecel FC – Szarvasi FC ’1905’ 1-7 (1-4) Kecel, Sporttelep – 100 néző. Játékvezető: Bartucz Tamás (Juhász Sz., Kiss O.)

Kecel: Sziráki Armand – Vata Z. (Nagy M.), Bányai J., Killer M., Gavula-Recte-Mikula L., Patai G., Králik B. (Fenyvesi K.), Kámán B., Bödő D., Torma B., Kóbor Cs. (Sajdik Á.) Játékosedző: Vata Zoltán

A Kecel FC csapata (Fotó: vira.hu)

Szarvas: Köteles A. – Magyar M. (Polonszki P.), Palik Gy., Pilán M., Zahorán B., Pilán R. (Simon R.), Zima D., Furár R., Czvalinga M. (Kovács Zs.), Bány B., Barna V. (Deli L.) Vezetőedző: Sajben Gábor

A Szarvasi FC 1905 csapata (Fotó: vira.hu)

Gólszerzők: Torma B. 30’ illetve Pilán R. 3’, Furár R. 7’, 11’, Bány B. 19’, 58’, Czvalinga M. 55’, Simon R: 90’

Értékelések:

Vata Zoltán, a Kecel FC játékosedzője: – Arra készültünk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, mert az előzetes információink szerint a szarvasiak évek óta egységes kerettel dolgoznak, tavaly a harmadik helyen voltak a bajnokságukban és most a nyári felkészülés során az előző szezonban bajnok kiskunfélegyháziakat 3-0ára győzték le. Számítottunk arra, hogy már a találkozó elején letámadnak és gyors, technikás támadóik vannak, de sajnos nagy segítséget nyújtottunk ellenfelünknek a góljaikban egyéni hibáinkkal. A találkozó elején az óriási hibáink miatt bekapott négy gól eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Mindezek mellett a második félidőben a büntetőnél még volt reményünk, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Meg kell említenem, hogy a nyár során jelentősen kicserélődött a játékoskeret és idő kell, hogy megtaláljuk mindenki helyét és összeszokjunk. Messzemenő következtetéseket ebből a nagy arányú vereségből úgy gondolom, hogy nem szükséges levonnunk, de a következő héten mindenképpen megbeszéljük majd az öltözőben a továbbiakat.

Sajben Gábor, a Szarvasi FC 1905 edzője: – A csapat a tavalyi teljesítményével érdemelte ki, hogy a kupa főtábláján játszhattunk. Kaphattunk volna erősebb ellenfelet is a sorsolás által, de bármelyik országban egy kupamérkőzés megnyerése sosem egyszerű feladat. Elég sok ellenfelet megleptünk volna ezzel a kiváló kezdéssel. Nagyon jó felfogásban, nagy tempóval száguldoztak a játékosaim az első húsz percben és szebbnél szebb gólokat lőttünk. Törvényszerű volt, hogy ezt nem lehet egy egész meccs folyamán fenntartani, de sokkal nyugodtabban kellett volna játszanunk ezután. A második félidőben a cserék beállása után is tetszetősen játszottunk, ami újabb gólokban mutatkozott meg. Kíváncsian várjuk a sorsolást az augusztus végi újabb forduló kapcsán. Az igazi erőpróbák jövő héttől kezdődnek a bajnokságban, de szeretnénk még a kupában is tovább jeleskedni. Elégedett vagyok a srácokkal, ahogy az egész felkészülés alatt is dolgoztak. Bízom benne, hogy ez a győzelem még jobban összekovácsolja az amúgy is kiváló társaságot és lendületet ad a folytatáshoz. A bajnoki rajton is szeretnénk jól teljesíteni, ezért készülünk gőzerővel a Jamina ellen a héten.

Bány Bence, a Szarvasi FC 1905 csapatkapitánya: – Először is megszeretnénk köszönni az összes szurkolónak, aki elkísért minket Kecelre és végig szurkolták a mérkőzést! Mint mindig most is azt fogom mondani, hogy az összes mérkőzésen nagyon nagy szükségünk van rájuk hiszen nekünk ők a tizenkettedik játékosok. Parádésan kezdtük a mérkőzést hiszen már egyből az elején sikerült megszereznünk a vezetést és szerencsére a továbbiakban sem engedtünk le. A második félidő elejére egy kicsit az öltözőben maradtunk, de viszont utána sikerült növelnünk a góljainknak a számát és sikerült megnyernünk ezt a nagyon fontos mérkőzést. Izgatottan várjuk sorsolást. Egy nagyon jó alapozáson vagyunk túl, ahol mindenki beleállt a munkába és már nagyon vártuk ezt a mérkőzést. Még egyszer szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást és ígérem egy nagyon jó és izgalmas szezon elé fogunk nézni! A Keceli csapatnak sok sikert kívánok a bajnokságbán. Hajrá Szarvasi FC!

Kecelről Legény Tamás tudósított

Részletek

Közzétéve Időpont Bajnokság Szezon
2023.08.05. 16:30 MOL MAGYAR KUPA - 2023/2024 2023/2024

Végeredmény

CsapatGólok
Kecel FC1
Szarvasi Fc 19057

Szarvasi Fc 1905

22Köteles Attila Kapus
98Palik György Védő
27Pilán Márkó Védő
11Pilán Richárd Védő
6Zahorán Balázs Védő
4Zima Dániel Középpályás
8Furár Róbert Középpályás
10Magyar Martin Támadó
14Bány Bence Támadó
23Barna Viktor Támadó
88Czvalinga Márk Támadó
26Deli Lajos Középpályás
99Kollár Patrik Kapus
Kovács Zsombor Támadó
32Máté Dávid Középpályás
5Polonszki Patrik Védő
97Simon Róbert Középpályás
80Styecz Bence Középpályás
17Truczka Áron Támadó
Szarvas Fc 1905 Facebook